Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026

Βρήκαμε τον Γιάννη Λάτσιο να βολτάρει στο κέντρο της Αθήνας

Ο Γιάννης Λάτσιος κομψά ντυμένος έκανε βόλτα στο κέντρο...

Η σόουμπιζ στη θεατρική αυλή της «Κυράς της Ρω»

Αποθέωση γνώρισε η «Κυρά της Ρω» στην πρεμιέρα της...

Τέλος η αυτοεξορία της Ελεν ΝτιΤζένερις

Η 68χρονη τηλεπαρουσιάστρια ξόδεψε 22.850.000 ευρώ για να αγοράσει έπαυλη στη γειτονιά των διασήμων, στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Αποκαλύψεις στο «Να μ’αγαπάς»: Ο Άγγελος λέει στη Ζωή για τα συναισθήματά...

Πολλές και συγκλονιστικές οι εξελίξεις της σειράς «Να μ’αγαπάς».

SOS για comeback του ιού

Στη χρονική περίοδο και στις συνθήκες που θα «ευνοήσουν» ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς και στην αποτελεσματικότητα των μέτρων προστασίας για την εξάπλωση του Covid-19 αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών της Παβία Δημοσθένης Σαρηγιάννης (μικρή φωτό).

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, o καθηγητής είπε πως μία εισροή πέντε ασυμπτωματικών τουριστών την ημέρα με κορονοϊό τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα μπορούσε να φέρει ένα δεύτερο κύμα αναζωπύρωσης από τις 20 έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρόβλεψη έγινε σύμφωνα με ένα μοντέλο που έχει αναπτύξει ο ίδιος μαζί με την ομάδα του. Αναλύοντας περαιτέρω την ενδεχόμενη «αναζωπύρωση» του Covid-19, o κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως το δεύτερο κύμα μπορεί να προκύψει αν χάσουμε τους ασυμπτωματικούς φορείς που είναι ενεργοί στην κοινότητα και διασπείρουν τον ιό, προσθέτοντας ότι ένας ασυμπτωματικός ασθενής μπορεί να κολλήσει μέχρι 20 άτομα.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα προστασίας, όπως η μάσκα και η τήρηση των αποστάσεων, τώρα που πλέον έχει τελειώσει η περίοδος της καραντίνας. «Αν κρατάμε την απόσταση και φοράμε και οι δύο μάσκα, έχουμε πιθανότητα να κολλήσουμε ο ένας από τον άλλο (ένας υγιής από έναν φορέα) γύρω στο 5%. Αν φοράει ο ένας μόνο μάσκα, τότε οι πιθανότητες αυξάνονται στο 50%-75%». Την ίδια στιγμή, για τον ίδιο το τέλος της πανδημίας για τη χώρα μας είναι μακρινό, καθώς τονίζει πως, για να συμβεί αυτό, εφόσον δεν έχει βρεθεί παράλληλα φάρμακο ή εμβόλιο, θα πρέπει να έχει μολυνθεί ο μισός ελληνικός πληθυσμός.

«Το τέλος είναι ένας μαθηματικός θεωρητικός υπολογισμός που λέει ότι, αν δεν υπάρχει κάποιου είδους φαρμακευτική αγωγή ή εμβόλιο, ώστε να δημιουργήσουμε ανοσία με φαρμακευτικό τρόπο, τουλάχιστον το 50% θα πρέπει να επιμολυνθεί για να δημιουργηθεί αυτή η ανοσία. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό είναι μεγαλύτερο του 50%. Οι υπολογισμοί που γίνονται και από άλλους συναδέλφους είναι από 60% έως 70%. Δεν σημαίνει όμως ότι θα φτάσουμε εκεί, ακριβώς γιατί ελπίζουμε όλοι ότι θα υπάρξει φαρμακευτική αγωγή. Το δικό μας μοντέλο λέει ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουν μολυνθεί 15.000-20.000. Φυσικά είναι κάτω από 1%».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος εδώ και μήνες σε καρέκλα – Η μάχη με την παχυσαρκία

Μάχη με την παχυσαρκία δίνει ο Κώστας Μακέδος. Ο...

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Λάκης Ραπτάκης: Έφυγε ξαφνικά ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Βάνας Μπάρμπα

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Λάκης Ραπτάκης στα 79 του. Ο επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στη Γλυφάδα

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Λιονάκη: «Μου είπε να πουλήσω το εξοχικό για να δώσει τα λεφτά στον παπά»

Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη που δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η κόρη της είναι μοναχή.