Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Η ανάρτηση της Άννας Κορακάκη για το «stalking» από «εμμονικό θαυμαστή» της

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από την...

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Οικοδέσποινα ξανά του «My style rocks»

Ακούστηκαν πολλά, αλλά φαίνεται πως η τελική απόφαση πάρθηκε. Σύμφωνα...

Open οι πόρτες για τον Νίκο Στραβελάκη

Τα Σαββατοκύριακα στον ΣΚΑΙ, στις 19.50, για όσους επιλέγουν...

Φεστιβάλ Καννών 2022: Οι Σταρ που έλαμψαν στην πρεμιέρα

Από το κόκκινο χαλί της πιο πολυαναμενόμενης ταινίας του...

Λίτσα Πατέρα: Τέλος στην τραγωδία! Όμως ο πόλεμος Δύσης και Ανατολής δεν τελειώνει!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές μαίνεται ακόμα, με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεριζωμένους. Για τις πολεμικές αυτές συρράξεις και τους ισχυρούς ανταγωνισμούς μεταξύ των υπερδυνάμεων είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς βλέπαμε πως κάτω από την επιρροή όψεων, όπως αυτών μεταξύ Κρόνου και Ουρανού, η ανθρωπότητα θα βίωνε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Ωστόσο, μέσα σε αυτήν την «καταιγίδα» υπάρχουν και εκείνες οι όψεις που κουβαλούν την ελπίδα για ένα θαύμα (αρκεί αυτό να μην αποδειχτεί προσωρινό και απατηλό) που θα φέρει το τέλος των πολεμικών συγκρούσεων. Μια τέτοια όψη είναι η συνάντηση Δία και Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων, που θα γίνει μέσα στον Απρίλιο, αλλά ήδη ασκεί την επιρροή της.

 • Η σύνοδος Δία – Ποσειδώνα θα σταματήσει τον πόλεμο

Αυτή η σημαντική όψη μεταξύ του «ευεργέτη» Δία και του «ιδεαλιστή» Ποσειδώνα θα πραγματοποιηθεί με ακρίβεια στις 12 Απριλίου στην 23η μοίρα των Ιχθύων. Η επιρροή της έχει ξεκινήσει έναν μήνα νωρίτερα, φτάνοντας στην ακρίβεια της όψης στις 12 Απριλίου, όταν θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι και τις αρχές Μαΐου. Είναι όψη που δημιουργείται κάθε 12 με 14 χρόνια. Πρέπει να σημειώσουμε, όμως, πως η τελευταία φορά που συναντήθηκαν αυτοί οι δύο πλανήτες στο ζώδιο των Ιχθύων ήταν το 1856.

Το παρελθόν των συνόδων των δύο αυτών πλανητών μάς δείχνει πως θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Αξίζει να αναφέρουμε κάποια πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα από το μακρινό παρελθόν, που μιλούν από μόνα τους:

 • Η σύνοδος Δία – Ποσειδώνα στους Ιχθύς το 1856, όταν τερματίστηκε ο πόλεμος της Κριμαίας με την υπογραφή της Συνθήκης των Παρισίων.
 • Η σύνοδος Δία – Ποσειδώνα στον Λέοντα το 1919, όταν με τη Συνθήκη Ειρήνης των Βερσαλλιών τερματίστηκε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος.
 • Η σύνοδος Δία – Ποσειδώνα στην Παρθένο το 1932, όταν έγινε η τελευταία διασυμμαχική διάσκεψη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Πότσνταμ, που καθόρισε την τύχη της ηττημένης Γερμανίας και τις διαδικασίες για τις μελλοντικές συνθήκες ειρήνης στην Ευρώπη. Ακριβώς πάνω σε αυτή τη σύνοδο Δία – Ποσειδώνα τερματίζονται και οι εχθροπραξίες στον Ειρηνικό απέναντι στη σύμμαχο του Χίτλερ Ιαπωνία.

Βέβαια μέσα σε αυτήν την όψη κρύβεται και η αυταπάτη, οπότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η όποια κατάπαυση του πυρός ή η όποια ειρήνευση να είναι μία προσχηματική συμφωνία προκειμένου οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, Δύσης και Ανατολής, να προετοιμαστούν για μια πιο σκληρή αντιπαράθεση τα επόμενα χρόνια (όταν και ο Πλούτωνας θα αφήσει τον Αιγόκερω και θα περάσει στον Υδροχόο.

 • Τι άλλο μπορούμε να προσδοκούμε από τη συνάντηση Δία – Ποσειδώνα

Θυμίζουμε πως ο Δίας είναι πλανήτης της ευημερίας και της επέκτασης. Συμβολίζει την ηθική που έχουμε μέσα μας. Η τάση του για επέκταση είναι, στην ουσία, επιθυμία για βελτίωση, η οποία συμβαδίζει με την υλική και την πνευματική εξέλιξη του ατόμου. Είναι πλανήτης της καλής θέλησης και της δημιουργικής διάθεσης. Σχετίζεται κατά άμεσο τρόπο με τη γνώση, την οποία, όμως, έχει ουσιαστικά και εσωτερικά κατακτήσει στη συνείδησή του, μέσα από την εμπειρία, και τώρα πια ζητά να τη βγάλει προς τα έξω και να τη μεταδώσει σε αυτούς που δεν την κατέχουν. Είναι ανιδιοτελής, ηθικός και γενναιόδωρος δάσκαλος που ξέρει να σέβεται ότι έχει αξία, αν, όμως, η γνώση δεν έχει εμπεδωθεί μέσα του, μπορεί να αποδειχτεί «απατεώνας» και να παρασύρει σε υπερβολές.

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που ελέγχει το υποσυνείδητο των ατόμων και των κοινωνιών. Σε κοινωνικό και πρακτικό επίπεδο ο Ποσειδώνας είναι αυτός που κρύβεται πίσω από τα μεγάλα οράματα και τις ιδεολογίες. Το ιδεώδες της ιδανικής και δίκαιης κοινωνίας είναι, στην ουσία, ποσειδώνιο παιδί. Ετσι, εκτός από τα όνειρα, ανοίγει τον δρόμο και για την αναζήτηση και την ταύτιση με το θείο. Ο Ποσειδώνας, όμως, μπορεί με την ίδια ευκολία να οδηγήσει και σε άλλα μονοπάτια. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργεί απατηλές εικόνες, είτε σε τρίτους είτε στον ίδιο του τον εαυτό. Απατά και αυταπατάται. Αφήνεται στις παγίδες εξαπάτησης που στήνει ο αισθητός και ο φανταστικός κόσμος. Εμπλέκεται αυτομάτως, λοιπόν, ο Ποσειδώνας στη διαδικασία σκανδάλων, ενώ έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι ο πλανήτης του αλκοόλ και των ναρκωτικών.

 • Ιατρική & Φαρμακολογία

Στον τομέα της Ιατρικής και της Φαρμακολογίας ίσως υπάρξουν νέες θεραπείες και νέα φάρμακα που θα φέρουν ίαση σε μακροχρόνιες ασθένειες.

 • Καλλιτέχνες & δημιουργία

Η τέχνη και οι καλλιτέχνες θα γνωρίσουν μια περίοδο μεγάλης έμπνευσης και δεν αποκλείεται να γίνουν έργα που θα αποδειχθούν διαχρονικά.

 • Φιλανθρωπία & αλληλεγγύη

Ο άνθρωπος θα έρθει στο επίκεντρο και οι φιλανθρωπικές δράσεις μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες που βιώνουμε αυτή τη στιγμή θα γίνουν ακόμα πιο έντονες και πιο ουσιαστικές.

 • Θαλάσσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές & εναλλακτικές πηγές ενέργειας

Οι θάλασσα και ο πλούτος που κρύβει μέσα της θα μας προσφέρουν ακόμα περισσότερα μέσω ανακάλυψης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εναλλακτικές πηγές ενέργειες θα γίνουν ακόμα πιο απαραίτητες.

 • Διάστημα & τεχνολογία

Θα λάβουν χώρα ανακαλύψεις που αφορούν το Διάστημα, καθώς και τεχνολογία που έχει να κάνει με τη μελέτη και τα ταξίδια του Διαστήματος.

 • Χριστιανισμός & πίστη

Θα νιώσουμε την ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά στον Θεό και πολλοί άνθρωποι να βιώσουν στη ζωή τους ακόμα και θαύματα. Ο Χριστιανισμός θα ενισχυθεί (ωστόσο στο μέλλον δεν αποκλείεται να υποστεί πλήγματα).

Οι παγίδες δεν θα λείψουν

 • Δεν αποκλείεται να υπάρξει αύξηση των καταχρήσεων και να αναζητήσουν πολλοί διαφυγή σε ουσίες και εθισμούς.
 • Εξαπατήσεις και δολοπλοκίες θα χτυπήσουν χώρους όπως η χημικές και φαρμακευτικές βιομηχανίες, αλλά και η Εκκλησία.
 • Δεν θα αποφευχθούν προβλήματα που αφορούν το υγρό στοιχείο, όπως καταστροφικές πλημμύρες, ναυάγια και ρύπανση της θάλασσας.
 • Οι πληθωριστικές τάσεις και η ακρίβεια θα χτυπήσουν ακόμα πιο σκληρά την παγκόσμια οικονομία.
 • Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή σε ατυχήματα που αφορούν χημικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Πως θα επηρεάσουν όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ: Είναι η καλύτερη περίοδος για να έρθετε σε επαφή με τις κρυφές πτυχές του εαυτού σας. Το ένστικτό σας θα είναι τόσο ενισχυμένο, που, αν χρησιμοποιήσετε τις ψυχικές και πνευματικές σας ικανότητες, θα μπορείτε να παραγγείλετε με τη σκέψη σας ό,τι πραγματικά επιθυμείτε και ακόμη να δείτε και προφητικά όνειρα.

ΤΑΥΡΟΣ: Ενας καλός τρόπος αξιοποίησης αυτής της όψης είναι να συμμετέχετε σε συλλόγους που έχουν σκοπό την ανθρωπιστική ενίσχυση, αφού γίνεστε πιο γενναιόδωροι, και με την προσφορά σας θα νιώσετε και εσείς ότι αποκομίζετε πολλά οφέλη. Χρειάζεται, όμως, λίγη προσοχή, ώστε να αποφύγετε αναξιόπιστους φίλους.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Οι επαγγελματικές ευκαιρίες, η φαντασία και το ισχυρό σας ένστικτο μπορούν να σας οδηγήσουν στην κορυφή της καριέρας σας. Προσοχή μόνο μην εξιδανικεύσετε τις καταστάσεις και απογοητευτείτε. Είναι όψη ευκαιριών, απλά προτού κάνετε το επόμενο βήμα, φροντίστε να έχετε αξιολογήσει σωστά τους συνεργάτες σας, αλλά και όλες τις παραμέτρους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Θα θελήσετε να ασχοληθείτε με ανώτερες πνευματικές αξίες και να καλλιεργήσετε τα πνευματικά σας χαρίσματα, κάτι που δεν θα περάσει απαρατήρητο και από το περιβάλλον σας. Επίσης είναι πιθανόν να σας δοθεί η ευκαιρία για μόρφωση ή για ένα ταξίδι που θα κρύβει μυστήριο. Φροντίστε μόνο να είστε καλά οργανωμένοι.

ΛΕΩΝ: Θα θελήσετε να ασχοληθείτε με τον αποκρυφισμό και να εξασκήσετε τη διαίσθησή σας. Επίσης μπορεί να θελήσετε να δωρίσετε ένα μικρό ποσό για ανθρωπιστικούς λόγους. Αποφύγετε, όμως, ρητά να δανείσετε χρήματα, να επενδύσετε ή να εμπλακείτε σε οποιαδήποτε οικονομική συνεργασία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Θα σας παρουσιαστούν ευκαιρίες σε συντροφικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο συνεργασίας, που θα σας φανούν ιδανικές. Καλό θα είναι, όμως, να μη βιαστείτε να κάνετε το επόμενο βήμα, γιατί θα έχετε την τάση να εξιδανικεύετε τις καταστάσεις. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα να ανακαλύψετε μυστικά που θα μεταστρέψουν την κρίση σας.

ΖΥΓΟΣ: Πιθανόν να σας παρουσιαστεί μία επαγγελματική ευκαιρία που θα σας φανεί ιδανική, αλλά τελικά να μην ικανοποιεί τις αναμενόμενες απαιτήσεις σας. Συνάδελφοι μπορεί να δείξουν πολύ θετική διάθεση απέναντί σας, αλλά στην πραγματικότητα να αποσκοπούν σε κάποιο συμφέρον. Το σίγουρο είναι ότι η διαίσθησή σας θα σας βοηθήσει να κρατήσετε ό,τι θα είναι καλύτερο για εσάς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Το σίγουρο είναι ότι με αυτή την όψη ερωτεύεστε πολύ, αφού ο ρομαντισμός σας βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Επειδή, όμως, όλα θα σας φαίνονται ιδανικά, θα έχετε και την τάση να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις, γι’ αυτό φροντίστε να διαλευκάνετε το τοπίο, ώστε να αποφύγετε να εμπλακείτε σε ασαφείς ερωτικές καταστάσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μια ευκαιρία θα παρουσιαστεί στην οικογένεια ή στο σπίτι, που θα σας κάνει να αισθανθείτε τυχεροί. Ελέγξτε όλες τις παραμέτρους, ώστε να βεβαιωθείτε ότι η ευκαιρία είναι τόσο ιδανική όσο παρουσιάζεται. Επίσης είναι πολύ πιθανόν να ανακαλύψετε κάποιο μυστικό που σχετίζεται με το σπίτι ή την οικογένεια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Πιθανόν να παρουσιαστούν ιδανικές ευκαιρίες για ταξίδι, εκπαίδευση και συγγραφή. Φροντίστε μόνο να είστε καλά ενημερωμένοι και οργανωμένοι. Επίσης, η φαντασία σας και η διαίσθησή σας θα είναι αρκετά αναπτυγμένες, γεγονός που θα σας οδηγήσει στο να αναζητήσετε την αλήθεια σας μέσα από τον αποκρυφισμό ή τη μεταφυσική.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Είναι καλή περίοδος για να διαθέσετε ένα μικρό ποσό ώστε να παρέχετε ανθρωπιστική βοήθεια. Είναι, όμως, περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να αποφύγετε οποιαδήποτε οικονομική συνεργασία, ακόμη και να επενδύσετε χρήματα ή να δανείσετε. Επειδή, ωστόσο, η διαίσθησή σας παραμένει ενισχυμένη, αν την ακολουθήσετε, θα βγείτε ιδιαίτερα ωφελημένοι.

ΙΧΘΥΕΣ: Η ευαισθησία σας, ο ρομαντισμός σας, η παρουσία σας, το βλέμμα σας αλλά ακόμη και το άγγιγμά σας θα μπορέσουν να έχουν ιδιαίτερη επιρροή στους άλλους. Θα εκπέμπετε τρυφερότητα και προσφορά, στη θέα, όμως, ενός πιο ρεαλιστικού κόσμου ξαφνικά θα αλλάζετε πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μπερδεύετε τους άλλους.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαμά και κόρη αναστάτωσαν το Κολωνάκι με τη σέξι τους εμφάνιση

Μαμά και κόρη βγήκαν για ψώνια στο Κολωνάκι και...

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Φίλιππος Νικολάου στα 79 του

Ο Φίλιππος Νικολάου έζησε τα χρυσά χρόνια του ελληνικού...

Πρόταση γάμου σε ηθοποιό πετυχημένης ελληνικής σειράς

Ραφτείτε! Έχουμε γάμο στη σόουμπιζ! Ο σύντροφος της ηθοποιού,...

Από τις δικαστικές αίθουσες για σερφ στη Βουλιαγμένη

Άφησε τα κοστούμια και τις δικαστικές αίθουσες, φόρεσε το...

Ο Λιάγκας αποκάλεσε τη Σολωμού «Κατίνα» on air – Δείτε πώς αντέδρασε η ηθοποιός

Ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλεσε «Κατίνα» τη Μαρία Σολωμού κατά...

Στηβ Μιλάτος: Η Καρντάσιαν, ο γάμος – εξπρές και το ομαδικό σεξ με νύφη και κουμπάρα σε μπάτσελορ

Η σύλληψη του Στέφανου Μιλάτου μετά απο καταγγελία για...

Ποια γνωστή κυρία εντοπίσαμε σε παραλία της Μυκόνου με την οικογένειά της;

Στην παραλία με την οικογένειά της πήγε η γνωστή...

Έξαλλος ο Λιάγκας με τη Πετρογιάννη: «Μας το παίζεις μάγκας μέσα στην εκπομπή;»

Ο Γιώργος Λιάγκας ήρθε σε αντιπαράθεση με τη Φωτεινή...