Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Το Κατράκειο «υποκλίθηκε» στη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα αποθεώθηκε στο κατάμεστο Κατράκειο. Κοντά της...

Σοφία Αρβανίτη σε τρελό disco party στα νότια προάστια

Σε ένα disco party στα νότια προάστια βρέθηκε πρόσφατα...

Ιωάννης Λύρας: «Λιώνει» για την κόρη του

Λατρεύει την κόρη του όσο τίποτα στον κόσμο και,...

Μονή Εσφιγμένου: Η Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή των πατέρων για την εκτέλεση...

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στο Αγιο Ορος για τις εντάσεις...

Πώς και ποιους επηρεάζει περισσότερο η έκλειψη της 8ης Νοεμβρίου;

Καμπανάκι από την κορυφαία αστρολόγο Λίτσα Πατέρα για την Πανσέληνο της Τρίτης

Είναι μία από τις σημαντικότερες και ίσως από τις πιο επίφοβες εκλείψεις μέσα στη δύσκολη χρονιά που διανύουμε. Η έκλειψη Σελήνης που θα σχηματιστεί στις 8 Νοεμβρίου στο ζώδιο του Ταύρου και η οποία είναι και πανσέληνος απαιτεί, όπως αναφέρουμε και στον τίτλο μας, να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση, καθώς είναι μια έκλειψη που κρύβει κινδύνους για ξεσπάσματα βίας, εντάσεων και ατυχημάτων ή και σφοδρών πολεμικών συρράξεων.

202109270928170.4089 LITSA PATEROY 2692021

Ηδη από τις αρχές του έτους στο εορταστικό τεύχος του περιοδικού «Astrologia» που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2021 μιλήσαμε για αυτή τη σημαντική έκλειψη και τονίσαμε πως τις ημέρες αυτές θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που θα χειριστούμε καταστάσεις και στον τρόπο που θα δράσουμε. Για όσους δεν είχαν πάρει στα χέρια τους το εορταστικό τεύχος μας ας θυμίσουμε τι είχαμε γράψει:

Εκλειψη Σελήνης 8/11/2022

Στις 8/11 πραγματοποιείται έκλειψη Σελήνης στη 16°01΄ του Ταύρου, σε σύνοδο με τον Ουρανό και τον βόρειο δεσμό και σε δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο. Στην έκλειψη αυτή συμμετέχουν, επίσης, η Αφροδίτη και ο Ερμής. Η έκλειψη αυτή (αν και σεληνιακή) μπορεί να αποβεί άκρως εκρηκτική, τόσο λόγω σημαντικής διαφωνίας (εμπόλεμες καταστάσεις) όσο και για οικονομικά θέματα (Χρηματιστήριο, αγορές). Κάθε σημαντική ενέργεια οικονομικού περιεχομένου δεν θα έχει αίσια πορεία. Επίσης, θα υπάρξουν εκρήξεις βίας και χωρισμοί. Απαιτούνται ιδιαίτερα προσεκτικοί χειρισμοί».litsa patera

Η έκλειψη Σελήνης (πανσέληνος), λοιπόν, που πραγματοποιείται στον Ταύρο, παρόλο που ως πανσέληνος στον Ταύρο θα έπρεπε να έχει ως κύριο αίτημά της τη ζεστασιά του σπιτιού, τη χαλάρωση και τα καθημερινά πράγματα που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά (έρωτας, ζεστό φαγητό, λουλούδια, χρήμα), δηλαδή γενικά ό,τι ικανοποιεί τις αισθήσεις, δυστυχώς δεν παρουσιάζει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη έκλειψη «παγώνει» τα ζεστά συναισθήματα, αφού συμμετέχει ο απρόσμενος ανατροπέας Ουρανός, ο οποίος είναι σε αντίθεση με τον Ερμή και την Αφροδίτη. Είναι πάρα πολύ πιθανό να προκύψουν δυσάρεστες εκπλήξεις τόσο σε συναισθηματικά όσο και σε οικονομικά θέματα. Κάτω από την επιρροή της ενισχύεται το παρασκήνιο και οι μυστικές επαφές. Δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους κινήσεις που θα έχουν ως στόχο την ανατροπή υπαρχουσών δομών, συστημάτων και καταστάσεων.

Πρόκειται για μια έκλειψη της οποίας η διάρκεια δεν θα είναι σύντομη, καθώς επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό και από τον Αρη, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε φαινόμενη ανάδρομη πορεία και σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, γεγονός που προκαλεί συγχύσεις, ασάφειες και ενισχύει το παρασκήνιο. Δεν πρέπει να εκπλαγούμε, αν δούμε ανατροπές ατόμων κύρους, οι οποίες θα πυροδοτήσουν διχασμό και κοινωνική διαίρεση.

Κάτω από την επιρροή της έκλειψης δεν θα λείψουν γεωπολιτικά φαινόμενα, ακραία καιρικά φαινόμενα, κίνδυνος για σεισμό και για έκρηξη ηφαιστείου. Συγχρόνως, επειδή συμβαίνει σε σταθερά ζώδια δεν θα επηρεάσει μόνο τη γη ως έδαφος, αλλά και ό,τι φύεται από αυτήν, όπως είναι τα σιτηρά. Επίσης, επειδή συμβαίνει στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού θα επηρεάσει και την παγκόσμια οικονομία, θα οξύνει τις αντιπαραθέσεις των κρατών με έναν «πόλεμο» εθνών – κρατών κατά της παγκοσμιοποίησης.

Την επίδραση της σεληνιακής έκλειψης ήδη, δυστυχώς, έχει γίνει ορατή, καθώς έχουν περάσει μόλις λίγα 24ωρα από τα τραγικά γεγονότα στη Νότια Κορέα, με τους δεκάδες νεκρούς από συνωστισμό την ημέρα των εορτασμών του Halloween, καθώς και με την κατάρρευση της γέφυρας στην Ινδία, με εκατοντάδες θύματα.

ΠΩΣ & ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΕΚΛΕΙΨΗ

Η έκλειψη αυτή μας επηρεάζει όλους, ωστόσο κάποιοι μπαίνουν περισσότερο στο στόχαστρό της. Οπως αναφέρουμε και παραπάνω, η έκλειψη πραγματοποιείται στην 16η μοίρα του Ταύρου, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τα σταθερά ζώδια που είναι γεννημένα στη 16η μοίρα ή έχουν πλανήτες εκεί. Δηλαδή, επηρεάζονται οι Ταύροι που έχουν γενέθλια γύρω στις 7 Μαΐου, τα Λιοντάρια που έχουν γεννηθεί γύρω στις 9 Αυγούστου, οι Σκορπιοί που έχουν γενέθλια γύρω στις 8 Νοεμβρίου και οι Υδροχόοι που έχουν γενέθλια γύρω στις 5 Φεβρουαρίου.

Σε πιο ατομικό επίπεδο, η έκλειψη θα φέρει αποκαλύψεις, αφού συμμετέχει ο Ουρανός, που θα μας φέρει αντιμέτωπους με την αλήθεια, και επειδή συμμετέχει και ο Κρόνος θα προκύψουν ξεκαθαρίσματα και ριζικές αλλαγές. Τα γεγονότα που θα προκύψουν θα συνδέονται με το παρελθόν. Τα περισσότερα τα γνωρίζατε, απλά τώρα με την έκλειψη θα έρθετε κατά πρόσωπο με τα γεγονότα, ώστε να τα αντιμετωπίσετε.

Η έκλειψη, όπως και κάθε φαινόμενο φυσικά, έχει και τα καλά της, αφού γεγονότα και καταστάσεις θα σταθούν πολύ καλή αφορμή να συνειδητοποιήσετε την πραγματικότητα και να αποτινάξετε από τη ζωή σας καθετί τοξικό και ανούσιο. Θα παραμείνει στη ζωή σας ό,τι έχει γερά θεμέλια και γερή βάση, και, έτσι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είσαστε ευγνώμονες γι’ αυτό.

shutterstock 1044034966
Super moon. Colorful sky with cloud and bright full moon over seascape in the evening. Serenity nature background, outdoor at nighttime. Cross process. The moon taken with my own camera.

Τα σταθερά ζώδια στο επίκεντρο της έκλειψης

ΤΑΥΡΟΣ

Η έκλειψη πραγματοποιείται στο ζώδιό σας, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους στις 7 Μαΐου και, ενώ απεχθάνεστε τις αλλαγές και προτιμάτε να υπομείνετε μία κατάσταση προκειμένου να την αλλάξετε, η συγκεκριμένη έκλειψη θα σας φέρει τόσο οριακά, που θα αλλάξετε στάση ενώπιον ορισμένων ανθρώπων και καταστάσεων, και ίσως τολμήσετε να κάνετε ό,τι δεν έχετε κάνει τόσα χρόνια. Επίσης, αποφύγετε να αναμείξετε οικονομικά θέματα με φιλικές σχέσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα διατηρήσετε στη ζωή σας ό,τι θεωρείτε πραγματικά αξιόλογο και σας στηρίζει.

ΛΕΩΝ

Η έκλειψη φέρνει στο προσκήνιο εκκρεμότητες και αποκαλύψεις στα επαγγελματικά σας, τα οποία επηρεάζουν το σπίτι και την οικογένεια, ή, ακόμα, μπορεί αιφνίδια οικογενειακά γεγονότα να σας επηρεάσουν επαγγελματικά. Το σίγουρο είναι ότι οι γεννημένοι γύρω στις 9 Αυγούστου θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε καταστάσεις τις οποίες θα πρέπει να διαχειριστείτε με ψυχραιμία και οξυδέρκεια ώστε να αποφύγετε εντάσεις. Επίσης, αποφύγετε να ζητήσετε βοήθεια από το φιλικό περιβάλλον σας για ένα οικονομικό ζήτημα που σχετίζεται με άλλους (ακίνητα, φορολογικά, ασφάλειες, δάνεια).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι πιέσεις υπάρχουν στον επαγγελματικό και οικογενειακό τομέα, κυρίως για τους γεννημένους γύρω στις 8 Νοεμβρίου, η έκλειψη, όμως, μπορεί να οξύνει κάποιες καταστάσεις, και να σας αναγκάσει να πάρετε κάποιες αποφάσεις και να κάνετε κάποια ξεκαθαρίσματα τα οποία μέχρι τώρα τα αποφεύγατε, γεγονός που θα σας ωφελήσει, αφού στη ζωή σας θα παραμείνει ό,τι έχει γερό υπόβαθρο. Θα τολμήσετε να κάνετε την αλλαγή, φροντίστε μόνο να την κάνετε με τον σωστό τρόπο, για να βγείτε κερδισμένοι. Επίσης, προσπαθήστε να μην αναμείξετε την προσωπική ζωή σας με τα οικονομικά σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Εδώ και καιρό προβληματίζεστε για το μέλλον σας και τους στόχους σας, χωρίς να κρατάτε κρυφές τις προσπάθειές σας, τις επιθυμίες σας και τα παράπονά σας, κυρίως οι γεννημένοι γύρω στις 5 Φεβρουαρίου. Η έκλειψη αυτή θα σας φανερώσει αλήθειες που θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε το τοπίο. Κάποια πράγματα που θα ανακαλύψετε μπορεί να μην σας αρέσουν, αλλά δεν πειράζει, αφού τώρα θα ξέρετε καλύτερα πού βαδίζετε. Ενας κύκλος θα κλείσει και ένας νέος, πολύ πιο ωραίος, θα ανοίξει για εσάς.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διακοπές στο… πουθενά με Κοκλώνη – Πληθαίνουν οι επώνυμες καταγγελίες

«Ονειρο καλοκαιρινής νυκτός» αποδεικνύονται τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια που...

Tα ουρλιαχτά της Τζίλντα για τη «βασίλισσα του σεκόντο» Βούλα Γκίκα

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας και σενάριο που δεν θα φανταζόταν...

«Καύσωνας» με… φρέσκα ειδύλλια στην εγχώρια showbiz!

Νέοι έρωτες «ανθίζουν» στην εγχώρια showbiz. Μέσα από μια...

Η όμορφη αοιδός, ο άτακτος Ρομά & ο «Dirty Harry»

«Μπράβος» της νύχτας σε ανοιχτή γραμμή με μοναχό στο...

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε η Ντέμη Γεωργίου στη σύντροφό της λίγο πριν πέσει σε κώμα!

Πανελλήνιο σοκ από τον ξαφνικό θάνατο της Ντέμης Γεωργίου....

Επιδημία χωρισμών για ζευγάρια της εγχώριας showbiz εν μέσω καύσωνα

Επεσε επιδημία χωρισμού στην εγχώρια showbiz. Ζευγάρια που ήταν...

Βάσω Χατζή: Ο άδειος… θρόνος της «βασίλισσας των πανηγυριών»

Με μια κενή καρέκλα, αυτή που καθόταν πάντα στα...

Greek Mafia, χούλιγκαν και στη μέση η… Κατερίνα

«Πλούσια» σε ευρήματα είναι η δικογραφία με τη δράση...