Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Ενας φύλακας-άγγελος για ελεφαντάκια

Η Ρέιτσελ Μάρτον άφησε τις ανέσεις της Αγγλίας και ζει στην Αφρική, όπου δίνει μάχη για την σωτηρία των ζώων.

Ενα διαφορετικό είδος ανάδοχης μητέρας αποφάσισε να γίνει η 33χρονη Βρετανίδα Ρέιτσελ Μάρτον. Δεδομένων των φιλοζωικών αισθημάτων της, επέλεξε να εγκαταλείψει την πατρίδα της και να μεταναστεύσει στην Αφρική προκειμένου να αγκαλιάσει τα ορφανά… παχύδερμα της Ζάμπιας. Η νεαρή από το Εσεξ με σπουδές στη Βιολογία αποφάσισε να υιοθετήσει τους μικρούς ελέφαντες που ορφανεύουν όταν κάποιοι αδίστακτοι σκοτώνουν τις μητέρες τους για να πλουτίσουν με το ελεφαντόδοντό τους.


Γι’ αυτούς τους νεαρούς ορφανούς ελέφαντες η Μάρτον αποτελεί τη θετή μητέρα τους και δεν χάνουν την ευκαιρία να την ανταμείβουν για τις φροντίδες που τους παρέχει παίρνοντάς την αγκαλιά με την… προβοσκίδα τους. Η 33χρονη Βρετανίδα δεν περιθάλπει μονάχα τα τραυματισμένα ζώα, αλλά βρίσκεται και σε 24ωρη επαγρύπνηση προκειμένου να συμμετάσχει -αν κληθεί- σε επικίνδυνες αποστολές διάσωσης ενήλικων ελεφάντων. «Πάντα αγαπούσα τα ζώα και έτσι αποφάσισα να αφήσω τις γόβες μου στο Εσεξ για να αφοσιωθώ σε αυτά» δηλώνει η 33χρονη, η οποία έφτασε στη Ζάμπια το 2008, αφού πρώτα συμμετείχε σε διάφορα φιλοζωικά πρότζεκτ ανά τον κόσμο. Σήμερα διευθύνει το «Lilayi Elephant Nursery», το μοναδικό ορφανοτροφείο του είδους στη Νότια Αφρική, που λειτουργεί σε συνεργασία με την οργάνωση κατά του κυνηγιού του ελεφαντόδοντου Game Rangers International.


Το ορφανοτροφείο ελεφάντων βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Λουσάκα και παίζει σημαντικό ρόλο σε μία χώρα όπου οι κυνηγοί ελεφαντόδοντου, οι οποίοι θησαυρίζουν πουλώντας τα ματωμένα προϊόντα τους σε αγοραστές της Απω Ανατολής, δύσκολα συλλαμβάνονται. Μόλις τα ενήλικα θηλυκά πέσουν νεκρά, τα μωρά τους αρχίζουν να χάνουν δυνάμεις και να αρρωσταίνουν, αφού χρειάζονται απαραιτήτως μητρικό γάλα μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Λόγω της αποδυνάμωσής τους γίνονται εύκολα θηράματα για τα λιοντάρια και χωρίς την ανθρώπινη προστασία είναι καταδικασμένα να πεθάνουν.


Η Μάρτον είναι ο άνθρωπος που καλούν οι τοπικοί δασάρχες όταν χρειάζονται βοήθεια. Μέχρι σήμερα η νεαρή Βρετανίδα έχει σώσει δεκάδες ελέφαντες από βέβαιο θάνατο. Εως το 2012, όταν άνοιξε τις πόρτες του το ορφανοτροφείο, η νεαρή Βρετανίδα ζούσε μέσα στο δάσος χωρίς τις σύγχρονες ανέσεις. Πλέον έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους νεαρούς ασθενείς της όχι μόνο μία τρυφερή αγκαλιά, τρόφιμα και φάρμακα, αλλά και εξειδικευμένες θεραπείες, όπως βελονισμό! Μόλις τα ορφανά αναρρώσουν και ανεξαρτητοποιηθούν, αφήνονται ελεύθερα στην άγρια φύση του Εθνικού Πάρκου Κάφουε της χώρας.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...