Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

«Επιστράτευσαν» τον άγιο Γεώργιο

❱❱ Ζητούν όρκο στην εικόνα ότι είναι αθώοι δύο από τους φερόμενους ως σφαγείς κοπαδιώνΑφού ούτε ο νόμος φαίνεται να σταματά τη βεντέτα με τις σφαγές ζώων, τις ομαδικές συγκρούσεις και τους ξυλοδαρμούς μεταξύ κτηνοτρόφων, που ταλανίζει το Καστέλι Ηρακλείου, αποφάσισαν τελικά να επιστρατεύσουν τον… άγιο Γεώργιο!

Μπορεί να ακούγεται ως σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, όμως είναι πραγματικότητα, καθώς γιαf2 4 να αποδείξουν την αθωότητά τους δύο από τους φερόμενους ως σφαγείς των κοπαδιών πρότειναν να πάρουν όρκο ενώπιον της εικόνας του αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι!

Μάλιστα, την πρόθεσή τους να βάλουν μάρτυρά τους τον άγιο την κατέθεσαν και στις απολογίες τους στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν να το μεταφέρει στον 49χρονο κτηνοτρόφο που τους κατήγγειλε! Οπως επικρατεί σε πολλές τοπικές παραδόσεις, ο άγιος Γεώργιος είναι αυτός ενώπιον του οποίου δίνονται οι βαρύτεροι όρκοι και φαίνεται ότι αυτό ισχύει και στην περίπτωση των Κρητικών κτηνοτρόφων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αρχίζει να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις έπειτα από τη σύλληψη πέντε κτηνοτρόφων κατά τη διάρκεια της ομαδικής και άγριας συμπλοκής στην πλατεία Δασκαλογιάννη, έξω από τα δικαστήρια. Αυτός του οποίου τα ζώα σφαγιάστηκαν, οι δύο γιοι του και άλλοι συγγενείς έκαναν την πλατεία… γης Μαδιάμ, με καρεκλιές και πολύ ξύλο εναντίον των φερόμενων ως δραστών. Είχε προηγηθεί ένας κύκλος επεισοδίων μέσα στα δικαστήρια και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο άγιος αναλαμβάνει ρόλο «δικαστή», όπως αναφέρει η «Πατρίς». Προ μηνών άλλος ένας κατηγορούμενος για ζωοκλοπή πήρε όρκο αθωότητας στην εικόνα της Μονής του Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη, ως ισχυρότερο από αυτόν που έδωσε στο δικαστήριο. Ο μοναχός της μονής που κατέθεσε στη δίκη ανέφερε ότι εκατοντάδες χρόνια οι εμπλεκόμενοι σε διάφορες υποθέσεις παίρνουν όρκο σε συγκεκριμένα μοναστήρια για να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Οι Μονές αγίου Γεωργίου Επανωσήφη και Γοργολαΐνη στο Ηράκλειο και η Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι είναι οι πιο «αρμόδιες» για τέτοιους ισχυρούς όρκους. Λέγεται δε ότι όποιος θέλησε να ορκιστεί ψέματα δεν βρήκε το θάρρος να φτάσει μέχρι την εικόνα και να την ασπαστεί!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...