Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι διαφωνίες και οι καθυστερήσεις αυτών που έχετε...

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Τουρίστες στην… κόλαση

Πρώην φυλακή στη Λετονία έγινε ξενοδοχείο, όπου οι πελάτες ζουν σαν να είναι αληθινοί κρατούμενοι με βασανιστήρια και ανακρίσεις.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι θανατοποινίτες προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από αυτή. Σήμερα θαρραλέοι τουρίστες πληρώνουν για να περάσουν μια νύχτα στη διαβόητη φυλακή Καρόστα της Λετονίας, η οποία λειτουργεί πλέον ως ξενοδοχείο.

Παρ’ όλα αυτά δεν απευθύνεται σε τουρίστες που επιθυμούν απλώς ένα άνετο κατάλυμα για να χαλαρώσουν κάνοντας τις διακοπές τους στην περιοχή, αλλά σε όσους θέλουν να βιώσουν την απόλυτη εμπειρία κρατούμενου, και μάλιστα σε συνθήκες κομμουνιστικού καθεστώτος. Το πακέτο περιλαμβάνει, ως εκ τούτου, θανατικές απειλές και κραυγές απόγνωσης συγκρατουμένων σε διπλανά κελιά μόλις στην τιμή των 12,50 ευρώ τη βραδιά.

Μια νύχτα στην Καρόστα ωστόσο δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, καθώς από το check in κιόλας οι επισκέπτες παίρνουν μια ιδέα του τι θα επακολουθήσει υπογράφοντας χαρτί στο οποίο αναγνωρίζουν ότι θα έχουν μεταχείριση κρατουμένου, με φραστική και σωματική βία. «Το συμφωνητικό αναφέρει πως η διαμονή στη φυλακή Καρόστα διέπεται από κανονισμούς τους οποίους οφείλει να υπακούει κανείς. Οποιος δεν υπακούει εξαναγκάζεται να κάνει σωματική άσκηση ή καθαριότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Η διακόσμηση των δωματίων είναι όσο λιτή θα περίμενε κανείς από ένα κελί, αφού δεν περιλαμβάνει τίποτα περισσότερο από ένα κρεβάτι, μία μικρή ντουλάπα και τουαλέτα. Οι πόρτες κλείνουν με σιδερένιες μπάρες και οι επισκέπτες τρώνε πίσω από αυτές το γεύμα που συνήθιζαν να τρώνε οι κρατούμενοι της Καρόστα.

Η περιπέτεια, ωστόσο, δεν είναι για όλους. Μια επισκέπτρια, η Λιέν Τιρούμα, έγραψε στο Facebook την εμπειρία της ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε σε αυτό στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. «Στην αρχή είχε πλάκα, όμως μετά το πρώτο 20λεπτο φοβήθηκα στ’ αλήθεια ότι δεν θα έβγαινα ποτέ έξω» έγραψε χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα, τονίζοντας πως ούτε οι γυναίκες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης. Το concept μετατροπής φυλακών σε ξενοδοχεία έχει αποδειχτεί εξαιρετικά δημοφιλές ανά τον κόσμο, με πολλά σωφρονιστικά ιδρύματα σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ολλανδία να έχουν μεταμορφωθεί κυριολεκτικά σε boutique hotels.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...