Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας η Εύη Βατίδου, συνοδευόμενη από τον πατέρα και τον γιο της, καθώς εκδικάζεται η υπόθεση στην οποία κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, έπειτα από περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από τρία χρόνια στη Γλυφάδα.

Η πρώην σύζυγος του αείμνηστου ποινικολόγου Αλέξη Κούγια έφτασε στα δικαστήρια έχοντας στο πλευρό της και τον συνήγορο υπεράσπισής της, Όθωνα Παπαδόπουλο, προκειμένου να παραστεί στη δικαστική διαδικασία για την υπόθεση που εκκρεμεί από τον Νοέμβριο του 2023. Κατά την άφιξή της, δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο την πλησίασαν ζητώντας της να σχολιάσει την εξέλιξη της υπόθεσης. Η ίδια απέφυγε να προχωρήσει σε εκτενείς δηλώσεις, περιοριζόμενη στην επανάληψη της θέσης της ότι δεν έχει διαπράξει τις πράξεις που της αποδίδονται. «Δεν έχω να πω κάτι. Είναι πολλά τα χρόνια, αλλά δηλώνω αθώα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η υπόθεση ανάγεται στον Νοέμβριο του 2023, όταν η Εύη Βατίδου ενεπλάκη σε επεισόδιο με δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην περιοχή της Γλυφάδας. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τότε, προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ των εμπλεκομένων, κατά τη διάρκεια του οποίου φέρεται να προκλήθηκε φθορά στον καθρέφτη του αυτοκινήτου της. Στη συνέχεια, η ίδια ακολούθησε με το όχημά της τη μοτοσικλέτα, η οποία ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η γυναίκα που επέβαινε σε αυτή.
Για το συγκεκριμένο περιστατικό ασκήθηκε σε βάρος της κακουργηματική ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Η Εύη Βατίδου είχε αρνηθεί εξαρχής τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι το αυτοκίνητό της δεν συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα και ότι η ανατροπή της οφειλόταν στην απώλεια ισορροπίας του οδηγού.
Μάλιστα, κατά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή, τον Νοέμβριο του 2023, είχε παρουσιάσει τη δική της εκδοχή για τις συνθήκες του περιστατικού, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι προκάλεσε τον τραυματισμό της συνεπιβάτιδας. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της, είχε αφεθεί ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.
Η σημερινή παρουσία της στα δικαστήρια σηματοδοτεί τη συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας, με την ίδια να επιμένει στην αθωότητά της. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η έκβαση της σημερινής συνεδρίασης.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









