Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Βύρωνα με τη Μαρίνα Σάττι

Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού κινείται το Eurojackpot....

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Πάρτε για να… έχετε

Το Κοινοβούλιο κατακλύζεται από αντιρατσιστικά νομοσχέδια.

Τρία αντιρατσιστικά νομοσχέδια θα βρεθούν να συζητούν η Ολομέλεια της Βουλής και η αρμόδια επιτροπή, αφού χθες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν από κοινού το πόνημα του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία με «βελτιωτική» πρόταση νόμου και είναι θέμα ωρών η κατάθεση τρίτου αντιρατσιστικού από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι η Βουλή θα κατακλυστεί από αντιρατσιστικές νομοθετικές προτάσεις, προφανώς για να ‘χει δουλειά. Δεν ήταν τυχαία η φράση κυβερνητικού βουλευτή «φέρτε να έχουμε…» Η πρόταση νόμου την οποία καταθέτει η Ν.Δ. (πρόταση που αποτελείται από τέσσερα άρθρα και θα συζητηθεί δεύτερη στη Βουλή) ενσωματώνει τις ισχύουσες ρυθμίσεις που απορρέουν από τον νόμο του 1979 και σε αυτόν προστίθενται ειδικές διατάξεις που αφορούν τα φαινόμενα ναζισμού και την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος και γενοκτονιών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συγγρού αναφέρει: «Η Ν.Δ. τόνισε από την πρώτη στιγμή ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό, ο νόμος δηλαδή 927/1979 του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι επαρκής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας». Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., «απαιτούνται μόνο ορισμένες προσθήκες σε αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, με σκοπό τη συμπλήρωση και επικαιροποίησή του. Αυτές τις προσθήκες εισάγουμε σήμερα. Προσδοκούμε ότι όλα τα κόμματα -πλην βεβαίως της Χ.Α.- θα τις ψηφίσουν, αφού κανείς δεν μπορεί να έχει την οποιαδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Με επικεφαλής τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη κατατέθηκε επίσης στη Βουλή η πρόταση νόμου που θα συζητηθεί πρώτη. Την πρόταση υπογράφουν συνολικά είκοσι επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι δεκατέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.  Από πλευράς ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψε ο μουσουλμάνος βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, προκαλώντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στην Ιπποκράτους. Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζηοσμάν δεν είχε υποστηρίξει το νομοσχέδιο ούτε τον Δεκέμβριο του 2011, όταν είχε επιχειρήσει να το φέρει στη Βουλή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, επί κυβέρνησης Παπαδήμου.

Η πρόταση νόμου αποτελείται από εννιά άρθρα και προτείνεται η αντικατάσταση του ν. 927/1979 με την εισαγωγή ενός επικαιροποιημένου και βελτιωμένου νομοθετήματος ώστε να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικότερα οι σοβαρές μορφές εκδήλωσης ρατσιστικών και ξενόφοβων συμπεριφορών. Μετά την αντιπαράθεση για το αντιρατσιστικό, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν και πάλι σήμερα στο γεύμα εργασίας που θα παραθέσει η κυβέρνηση στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ που επισκέπτεται τη χώρα μας. Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα σύσκεψη αρχηγών την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω των ελέγχων που θα ξεκινήσει στις 4 Ιουνίου η τρόικα.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...