Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Στη Λεμεσό διαπρέπει η Στέλλα Καπεζάνου

Η Edit Gallery στη Λεμεσό παρουσιάζει την έκθεση «Pretty Little Crimes», σηματοδοτώντας την τρίτη ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου στην γκαλερί.

Η «Απαγωγή» – θρίλερ που κόβει την ανάσα διά χειρός Νικολούλη

Η οικοδέσποινα μιας από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, του «Φως στο τούνελ», θέλησε να ρίξει περισσότερο φως στο σκοτάδι, για αυτό έγραψε το έκτο της βιβλίο με τίτλο «Απαγωγή»,

Δώρο – έκπληξη στην Αμάλ

Εντυπωσιασμένη από τον πίνακα του Ρωμανού με τα πρόσωπα της Ιριδας και του Ιλισού

Φορτωμένη με δώρα γύρισε στη Βρετανία η Αμάλ Αλαμουντίν. Εκτός από το light box με την Καρυάτιδα και την υπογραφή της φωτογράφου Αμαλίας Σωτηροπούλου που της πρόσφερε ο Αντώνης Σαμαράς, στα χέρια της 36χρονης συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ έφτασε και κάτι άλλο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο βραβευμένος από τον Ομιλο Τεχνών της UNESCO εικαστικός Μιχαήλ Ρωμανός, ο οποίος ασχολείται χρόνια μέσω της τέχνης του με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, της έστειλε ένα έργο του θέλοντας να την ευχαριστήσει που επανέφερε στη διεθνή επικαιρότητα ένα θέμα που μας… καίει δεκαετίες.

Εικαστική σύνθεση

Το δώρο του, ένας ζωγραφικός πίνακας μικρών διαστάσεων για να μεταφέρεται εύκολα, εικονίζει δύο από τα σημαντικότερα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία άλλοτε κοσμούσαν το δυτικό αέτωμα του ναού, ενώ τώρα βρίσκονται «φυλακισμένα» στο Βρετανικό Μουσείο. Πρόκειται για τις θεότητες Ιριδα και Ιλισός που συνυπάρχουν στην εικαστική σύνθεση του δημιουργού με δύο γραμμικές φιγούρες προσωπείων, οι οποίες αποτελούν αναγνωρίσιμες εικόνες στα έργα του.

Ο πίνακας του Ρωμανού εστάλη στο ξενοδοχείο όπου διέμεινε η Αμάλ και τον παρέλαβε η ίδια από τη διεύθυνση μετά την επιστροφή της από το Μουσείο της Ακρόπολης. Το δώρο ήταν τοποθετημένο σε χαλαρή συσκευασία έτσι ώστε να μπορεί να ανοιχτεί και να ελεγχθεί, ενώ συνοδευόταν από κάρτα γραμμένη και υπογεγραμμένη από τον καλλιτέχνη στα αγγλικά. Μαζί με τον πίνακα ο Ρωμανός έστειλε στην κυρία Κλούνεϊ και τον κατάλογο των έργων της νέας ενότητάς του με τίτλο «Ιππείς – Δυτική Ζωφόρος Παρθενώνα», την οποία φιλοδοξεί να παρουσιάσει σε εκθέσεις στο εξωτερικό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον καλλιτέχνη μάς ενημέρωσε ότι η Αμάλ αποδέχτηκε το δώρο του με χαρά. «Οπως μου είπαν, έδειξε ενθουσιασμένη, ενώ ξεφύλλισε και τον κατάλογο της έκθεσης δείχνοντας ενδιαφέρον για το βιογραφικό μου, το οποίο ζήτησε να της μεταφράσουν από τα ελληνικά» μας είπε.
Να σημειωθεί ότι το 37% των Βρετανών δήλωσε «ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα σε σχετική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία YouGov, με αφορμή και την επίσκεψη της Αλαμουντίν στην Αθήνα. Μόλις το 23% επιμένει για την παραμονή τους στο Βρετανικό Μουσείο. Κατά τα λοιπά, το 32% των Βρετανών δηλώνει αδιάφορο για το θέμα και το 7% λέει ότι δεν ξέρει τι πρέπει να συμβεί. 

Κοπιάρει τη Σουίφτ

Κάποιες κυρίες ενημερώνονται για τη μόδα μέσω μεγάλων περιοδικών, άλλες πάλι έχουν τον προσωπικό τους στιλίστα, ο οποίος παρακολουθεί τα fashion shows ανά τον κόσμο και «υιοθετεί» το κατάλληλο στιλ για εκείνες. Κάτι μας λέει όμως ότι η Αμάλ Αλαμουντίν έχει καταφύγει σε έναν πιο… εύκολο τρόπο, ώστε να δείχνει πάντα κομψή και «δροσερή» στιλιστικά. Ενημερώνεται για τις εμφανίσεις της τραγουδίστριας της κάντρι Τέιλορ Σουίφτ και τις… αντιγράφει, προσαρμόζοντάς της φυσικά στα δικά της μέτρα και σταθμά με τα ανάλογα αξεσουάρ. Η λιβανέζικης καταγωγής σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ εθεάθη με φλοράλ φόρεμα του Οσκαρ ντε λα Ρέντα, αξίας 890 δολαρίων, το οποίο είχε φορέσει πρώτη η νεαρή τραγουδίστρια της κάντρι.

Και να ήταν μόνο αυτή η εμφάνιση; Ολοι είδαμε την κομψή εμφάνιση της Αλαμουντίν κατά την αναχώρησή της από την Αθήνα. Το μπλε φόρεμα φέρει επίσης την υπογραφή του Ντε λα Ρέντα και -τι έκπληξη!- νωρίτερα το είχε φορέσει η Σουίφτ. Σε αυτήν την περίπτωση και οι δύο κράτησαν κόκκινες τσάντες (η Αμάλ τύπου βαλιτσάκι και η Τέιλορ κρεμαστό φάκελο).

Ηλίας Μαραβέγιας

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...




Μποζουκια Αθηνα