Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Ο παπάς θείος του Τσίπρα

Το δημοσίευμα της «Ορθόδοξης Αλήθειας» για τον πατέρα Δημήτριο στο Αθαμάνιο, που θυμάται τα παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού

Γέννημα θρέμμα των Τζουμέρκων και κάτοικος Αθαμάνιου (ένα χωριό «κρυμμένο» στα έλατα, σε απόσταση 64 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Αρτας), ένας 94χρονος σήμερα αλλά ακμαιότατος ιερέας γύρισε πίσω τον χρόνο και θυμήθηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τότε που ήταν ακόμη ένα «μικρό παιδί, ευγενικό και πρόσχαρο, που πήγαινε και στην εκκλησία»! Οι αναμνήσεις του ιερέα είναι πολλές όχι μόνο γιατί ο τόπος καταγωγής του πρωθυπουργού είναι το Αθαμάνιο, αλλά και γιατί ο ίδιος είναι ο θείος του! r34etsaet 4Ο πατήρ Δημήτριος Τσίπρας άνοιξε την καρδιά του στη νέα μηναία εφημερίδα «ορθόδοξη Αλήθεια», που κυκλοφόρησε πανελλαδικά χθες, και αναφέρθηκε στον δικό του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στο πρώτο φύλλο της «ορθόδοξης Αλήθειας», ο π. Δημήτρης Τσίπρας ανέσυρε μνήμες από τις κατά περιόδους επισκέψεις του σημερινού πρωθυπουργού στον τόπο καταγωγής του πατέρα του. «Ηταν ένα πολύ καλό παιδί, ευγενικό και πρόσχαρο. Θυμάμαι πως ερχόταν στο χωριό κατά διαστήματα με τους γονείς του. Μεγάλωσε, στη συνέχεια έκανε τις σπουδές του, σιγά σιγά ανέβηκε, ασχολήθηκε με την πολιτική από τα μικρά του χρόνια και τελικά έφθασε εκεί να γίνει πρωθυπουργός. Ερχόταν κατά αραιά διαστήματα στις διακοπές εδώ στο χωριό, βλεπόμαστε και τα λέγαμε και με τους άλλους κατοίκους του χωριού» είπε ο π. Δημήτριος και πρόσθεσε:

«Οπως όλα τα παιδιά, έτσι κι αυτός, όταν ήταν μικρός, μερικές φορές ερχόταν και από την εκκλησία, απ’ όσο θυμάμαι. Εχουν περάσει, βέβαια, και τόσα χρόνια».

Στην ερώτηση για τη συγγενική σχέση του με τον πρωθυπουργό ο γηραιός ιερέας απάντησε: «Τσίπρας αυτός, Τσίπρας κι εγώ. Είναι ανιψιός μου. Ημουν ξάδερφος με τον r34etsaet 1μακαρίτη τον παππού του. Ο πατέρας του, που τον ήξερα και καλύτερα, ερχόταν κατά διαστήματα και αυτός εδώ στο Αθαμάνιο. Μηχανικός ήταν, είχε δουλέψει και στο εξωτερικό, σπούδασε κι εκείνος και έκανε πράγματα στη ζωή του». Οσο για το πώς υποδέχτηκε η τοπική κοινωνία του Αθαμάνιου Αρτας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο ιερέας θυμήθηκε το γλέντι που ετοίμασαν οι κάτοικοι του χωριού το βράδυ των εκλογών: «Σε ένα καφενείο εδώ στο χωριό κάναμε μεγάλη χαρά. Φυσικό ήταν, από εδώ κατάγεται ο πρωθυπουργός, και οι άνθρωποι χάρηκαν πολύ που το χωριό μας έδινε έναν πρωθυπουργό».

Ο π. Δημήτριος μίλησε και για τον πληθυσμό του χωριού και τη ζωή εκεί: «Είναι αρκετοί οι άνθρωποι που μένουν μόνιμα εδώ, στο Αθαμάνιο θα είναι 150 οικογένειες. Προσπαθούν και αυτοί, όπως και οι άλλοι Ελληνες, να μείνουν όρθιοι μέσα στην κρίση». Σε άλλη ερώτηση για το τι θα ήθελε να ευχηθεί στον σημερινό πρωθυπουργό, ο π. Δημήτριος Τσίπρας απάντησε:

«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να του ευχηθώ να πάει καλά. Αυτά τα οποία εξήγγειλε να αρχίσει να τα εφαρμόζει τώρα για το καλό γενικότερα της χώρας και του κράτους μας. Θα είναι και γι’ αυτόν μια μεγάλη ικανοποίηση αλλά και για εμάς ακόμα περισσότερο».


«Ερχόταν στο χωριό και τα λέγαμε»

r34etsaet 2«Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που κατάφερε να φθάσει τόσο ψηλά και να γίνει πρωθυπουργός. Μέσα από αυτό το γεγονός προβάλλεται και το Αθαμάνιο και γενικά και η Αρτα. Στο χωριό ερχόταν συχνά και τα λέγαμε» τονίζει ο π. Δημήτριος Τσίπρας αναφερόμενος στην ευκαιρία προβολής του χωριού από το γεγονός της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργικό θώκο. Στην ερώτηση για την προσφορά της οικογένειας και του ίδιου του πρωθυπουργού στο χωριό, ο π. Δημήτριος επισημαίνει: «Ο πατέρας του βοήθησε πολύ. Εφτιαχνα τα εκκλησάκια εδώ και μου έδωσε 500.000 δραχμές τότε για να το φτιάξουμε. Αυτό συνέβη περίπου το 1985».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...