Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Στην αγκαλιά του Θόδωρου

Τι γράφει η Γιάννα στο βιβλίο για το θρυλικό επεισόδιο που της άλλαξε τη ζωή.

Το βιβλίο-«φωτιά» της Γιάννας Αγγελοπούλου αποκαλύπτει πολλές άγνωστες και… πιπεράτες λεπτομέρειες από τη λαμπερή ζωή της «Σιδηράς Κυρίας» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μέσα από τις σελίδες του «My Greek Drama», όπως είναι ο τίτλος της αυτοβιογραφίας της, έρχεται στο φως της δημοσιότητας και το… θρυλικό επεισόδιο με τη λιποθυμία που της άλλαξε εντελώς τη ζωή και την έριξε στην αγκαλιά του νυν συζύγου της. Μια λιποθυμία που -όπως αφηγείται η ίδια- προκλήθηκε από το… μάτι του Θόδωρου Αγγελόπουλου, καθώς την «κάρφωνε» επί ώρες μέσα στον ναό του Αγίου Γεωργίου Κωνσταντινουπόλεως!

Τρεις τουλάχιστον δεκαετίες πριν η Γιάννα Δασκαλάκη περιέγραφε τον ιδανικό άνδρα και τα χαρακτηριστικά που έπρεπε να έχει για να την κάνει να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν ως εξής: «Η δύναμη είναι για μένα στοιχείο γοητείας. Ο επιτυχημένος άνθρωπος σε τραβάει, σε κάνει να θέλεις να τον γνωρίσεις, σε μαγνητίζει!». Και λίγα χρόνια αργότερα τα κατάφερε…

Το 1990 μια «τυχαία» λιποθυμία της την έριξε στην αγκαλιά του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, γιου του μεγιστάνα Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Λίγο πριν σωριαστεί στο πάτωμα το «θεόσταλτο» χέρι τη συγκράτησε… Η Γιάννα ανοίγει τα μάτια της και βλέπει τον Θόδωρο να της χαμογελά. Ενα μεγαλύτερο χαμόγελο σχηματίστηκε και στα δικά της χείλη και η ζωή της άρχισε να μετατρέπεται σε παραμύθι. Αυτό το πολυσυζητημένο «επεισόδιο» που την έριξε στην αγκαλιά του μετέπειτα δεύτερου συζύγου της, Θόδωρου Αγγελόπουλου, περιγράφεται από την ίδια με κάθε λεπτομέρεια στο βιβλίο της «My Greek Drama» με τον «σκανδαλιάρικο» τίτλο «Τουρκικές Λιχουδιές».

Η λιποθυμία της στο Φανάρι, όπου είχε κάνει τα αδύνατα δυνατά για να παρευρεθεί στην εκδήλωση εγκαινίων μίας καινούργιας πτέρυγας η οποία ήταν δωρεά της οικογένειας Αγγελοπούλου, είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια στη χώρα μας. Στο αποκαλυπτικό βιβλίο της, ωστόσο, παραδέχεται ότι δεν την πτόησε το γεγονός ότι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος συνοδευόταν από την ερωμένη του, καθώς και ότι της πρότεινε να πάνε στο δωμάτιό του για να απολαύσει «Τουρκικές λιχουδιές…».

«Την Κυριακή το πρωί […] προχωρούσα σπρώχνοντας, εκατοστό το εκατοστό, λέγοντας “συγγνώμη, συγγνώμη” έως ότου κατάφερα να περάσω μέσα στην εκκλησία (σ.σ.: του Αγίου Γεωργίου Κωνσταντινουπόλεως). Τελικά μπόρεσα να βρω ένα εξαιρετικό σημείο από όπου, όρθια, θα μπορούσα να παρακολουθήσω τα τεκταινόμενα. Στάθηκα ακριβώς απέναντι από το σόι των Αγγελόπουλων, στο οποίο, εννοείται, συμπεριλαμβανόταν ο Θόδωρος. Προς ενόχλησίν μου, έμοιαζε να έχει καρφωμένο το βλέμμα του πάνω μου καθώς έπαιρνα τη θέση μου. Οταν άρχισε η τελετή, προσπάθησα να μην τον κοιτάζω. Κατά διαστήματα όμως έριχνα κλεφτές ματιές μέσα στην εκκλησία και δεν υπήρξε ούτε μία φορά που ο Θόδωρος δεν κοιτούσε κι εκείνος εμένα», εξιστορεί η ίδια και συνεχίζει: «Οπως φάνηκε, θα έριχνα πολλές ματιές, διότι -όπως περίμενα- η τελετή ήταν πολύ μεγάλης διάρκειας. Μέσα στον ναό έκανε ζέστη, υπήρχε συνωστισμός και ο αέρας ήταν βαρύς από το λιβάνι που καιγόταν. Υστερα από τρεις ώρες ορθοστασίας, με το στομάχι μου εντελώς άδειο, άρχισα να ζαλίζομαι. Φοβόμουν ότι η επιθυμία που είχα να με δουν οι συνάδελφοί μου βουλευτές θα ικανοποιούνταν και με το παραπάνω εάν λιποθυμούσα και με μετέφεραν έξω από τον ναό. Προσπάθησα να μαζέψω τα υπολείμματα των δυνάμεών μου και ανοίγοντας δρόμο σπρώχνοντας προς τα πίσω βρήκα τις συζύγους κάποιων υπουργών που έδειξαν περισσότερη κατανόηση. Σήκωσαν από τη θέση του έναν ηλικιωμένο βουλευτή και με έβαλαν να καθίσω στο κάθισμά του και, σαν να συνέβη θαύμα μέσα στην εκκλησία, μου βρήκαν και λίγο νερό για να πιω. Εως τη στιγμή που η τελετή τελείωσε, περίπου μισή ώρα αργότερα, είχα συνέλθει» Η ίδια ωστόσο αποκαλύπτει ακόμη ότι: «καθώς έφευγα από την εκκλησία συνάντησα έναν διακεκριμένο πρέσβυ, τον Χρήστο Μαχαιρίτσα, ο οποίος με ρώτησε τι μου είχε συμβεί προηγουμένως. Του είπα την αλήθεια, δηλαδή ότι ένιωσα να χάνω τις δυνάμεις μου και φοβήθηκα ότι θα λιποθυμούσα. “Κυρία Δασκαλάκη”, μου είπε εκείνος, “εάν ήμουν στη θέση σας και ο κύριος Αγγελόπουλος με κάρφωνε τόσο έντονα με τα μάτια του, ακόμη κι εγώ θα είχα λιποθυμήσει”.

Ο «άθλος» και το διαμαντένιο δαχτυλίδι της!

Για τον «άθλο» της να βρεθεί με κοινούς θνητούς στην καρδιά της Αθήνας και την «τολμηρή» της απόφαση να βγάλει το χέρι της έξω από το παράθυρο του πολυτελούς αυτοκινήτου της, παρά το γεγονός ότι φορούσε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, μίλησε η «Lady G» σε συνέντευξή της στο NBC. Στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο έγινε αναφορά στο βιβλίο της «My Greek Drama» και συγκεκριμένα στο απόσπασμα που αναφερόταν στη βραδιά του τελικού του Euro 2004, όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου βρέθηκε τυχαία στο Σύνταγμα και περικύκλωσαν το αυτοκίνητό της δεκάδες άτομα που πανηγύριζαν.

«Ημουν τόσο ενθουσιασμένη που άπλωσα το χέρι μου και άγγιξα εκατοντάδες χέρια. Ηξερα ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για μένα ή το δαχτυλίδι που φορούσα» ανέφερε, με κυνικό τρόπο, προκαλώντας μία ακόμη φορά το κοινό αίσθημα.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...