Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Μετανάστης ο Φαντομάς!

Ο «ειδικός» των αποδράσεων Βασίλης Παλαιοκώστας «πέταξε» για τα ξένα μαζί με τον γιο και τη σύντροφό του.

Ο «βασιλιάς των Ορέων» φαίνεται πως «συνταξιοδοτήθηκε» και μάλλον περνά μια κοινότοπη συζυγική ζωή μεγαλώνοντας τον γιο του. Ο σύγχρονος Γιαγκούλας ή, όπως πολύ συχνά αποκαλείται, «Ελληνας φαντομάς» Βασίλης Παλαιοκώστας μπορεί να είναι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στη χώρα, τα ίχνη του όμως έχουν χαθεί ολοσχερώς από τότε που το έσκασε με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι.222h95j98k78

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον μετρ των αποδράσεων να έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την παρανομία. Αλλωστε είναι μεγάλος πια για περιπέτειες, καταδιώξεις και χολιγουντιανού τύπου ληστείες, χρήματα από την παράνομη δράση του έχει εξασφαλίσει και, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται εκτός Ελλάδας, αποφασισμένος να αφοσιωθεί στη γυναίκα του και το παιδί του και να απολαύσει την ήρεμη οικογενειακή ζωή.

Είναι γνωστό ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας έχει εδώ και χρόνια δεσμό με αλλοδαπή που κατάγεται από χώρα της βόρειας Ευρώπης και καρπός αυτού του σφοδρού έρωτα για τον μονίμως κυνηγημένο «βασιλιά του Κόζιακα» ήταν ένα αγοράκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική -έχει αναλάβει πια τις έρευνες για τον εντοπισμό του φαντομά σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής- έχουν σαφείς ενδείξεις πως ο 47χρονος έπειτα από την τελευταία συνάντηση που είχε με τους αστυνομικούς στο Αλεποχώρι, τον χειμώνα του 2009, φρόντισε να φύγει από τη χώρα, κλείνοντας όμως έναν τελευταίο λογαριασμό που ουσιαστικά έριξε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο κατόπι του.

Οπως είχε ανακοινωθεί επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ., τον χειμώνα του 2009 αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα είχε βρεθεί στον φάκελο-βόμβα που είχε αποσταλεί τον Φεβρουάριο του 2009 στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με αποδέκτη τον τότε υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο φάκελος εξερράγη στα χέρια του υπασπιστή του υπουργού, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Εκτοτε στο παιχνίδι των ερευνών για τον εντοπισμό του «Ελληνα φαντομά», του ανθρώπου που έχει επιχειρήσει εντυπωσιακές ληστείες, ξέφρενες καταδιώξεις και κινηματογραφικής έμπνευσης αποδράσεις, μπήκαν επίσης η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, που έχουν κινήσει γη και ουρανό για να τον εντοπίσουν. Ομως σε όλες τις έρευνες το αποτέλεσμα, όπως φαίνεται, εξακολουθεί να είναι… μηδέν εις το πηλίκον.44jk895669kl9

Γεμάτες τσέπες

Μετά το 2009 τα ίχνη του «βασιλιά των ορέων» χάνονται και κανείς πια δεν έχει σίγουρες πληροφορίες για το πού κινείται ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος έχει εξαφανιστεί. Βέβαια αυτή τη φορά, σε αυτήν την παρτίδα πόκερ, ο φαντομάς έχει και κρυμμένο στο μανίκι του τον απόλυτο άσο, δηλαδή μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, το μερίδιό του  από τα λύτρα της απαγωγής του Βορειοελλαδίτη μεγαλοβιομηχάνου Γ. Μυλωνά. Το καλοκαίρι του 2008 ο Βασίλης Παλαιοκώστας και τρεις συνεργοί του από τον χώρο των αντιεξουσιαστών απάγουν τον βιομήχανο και έπειτα από δεκατρείς ημέρες ομηρίας τον απελευθερώνουν, αφού πρώτα εισπράττουν ως λύτρα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 12.000.000 ευρώ.

Ομως τον Αύγουστο του ίδιου έτους άντρες των ΕΚΑΜ εισβάλλουν στο κρησφύγετο του μονίμως καταζητούμενου φαντομά και τον συλλαμβάνουν μαζί με τους συνεργούς του. Το μερίδιο του Βασίλη Παλαιοκώστα από τα λύτρα, δηλαδή περίπου 6.000.000 ευρώ, δεν βρέθηκε ποτέ. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης που ακολούθησε το μόνο που επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς ήταν το όνομά του. Στη συνέχεια σφράγισε το στόμα του και το κράτησε επιμόνως ερμητικά κλειστό. Κατά συνέπεια, ο «βασιλιάς του Κόζιακα» είχε ήδη στην τσέπη του ένα διεθνές «διαβατήριο», το παχύ του πορτοφόλι, που θα του άνοιγε όλες τις πόρτες.

Στο εξωτερικό

Το ερώτημα στο οποίο προσπαθούν σήμερα να δώσουν απάντηση οι αστυνομικοί τόσο της Ασφάλειας όσο και της Αντιτρομοκρατικής είναι ένα: Βουλγαρία ή Ολλανδία; Μία από αυτές τις χώρες πιστεύει η Αστυνομία πως διάλεξε ο Βασίλης Παλαιοκώστας για να περάσει ήσυχα το υπόλοιπο τις ζωής του μαζί με τη σύντροφό του και τον γιο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», οι ειδικοί που ασχολούνται με τον εντοπισμό του έχουν συγκεντρώσει σαφείς ενδείξεις για τις δύο αυτές χώρες ως πιθανά καταφύγια του «Ελληνα φαντομά». Μάλιστα μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι φαίνεται να υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Ασφάλειας και Αντιτρομοκρατικής, καθώς οι πρώτοι πιστεύουν πως έχει καταφύγει στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στη Βουλγαρία, ενώ οι δεύτεροι πιστεύουν πως κρύβεται κάπου στην Ολλανδία χαζεύοντας τις περίφημες υπαίθριες μπάντες jazz στους πεζόδρομους του Ρότερνταμ ή του Αμστερνταμ, παρέα με την οικογένειά του.112j652gy8uj

Είκοσι χρόνια γεμάτες κλοπές και συλλήψεις!

1986: Ο μεγαλύτερος αδερφός του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο Νίκος, παίρνει μαζί του στις «δουλειές» τον μικρό του αδερφό και το όνομα του «Ελληνα φαντομά» εμφανίζεται πρώτη φορά σε αστυνομικό δελτίο για κλοπές στα Τρίκαλα.

1988: Τον Ιανουάριο ο Νίκος Παλαιοκώστας συλλαμβάνεται στα Τρίκαλα. Σε δικογραφία που σχηματίζεται στα δύο αδέλφια αποδίδονται ήδη είκοσι επτά κλοπές και  διαρρήξεις ανά την Ελλάδα.

1990: Πραγματοποιείται η πρώτη απόδραση του Νίκου Παλαιοκώστα από τις φυλακές Τρικάλων, με τη βοήθεια του αδελφού του. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας του πετάει σκοινί πάνω από τον τοίχο της φυλακής, ο μεγαλύτερος αδερφός σκαρφαλώνει και βγαίνει. Ο Νίκος συλλαμβάνεται λίγες μέρες αργότερα, ενώ τον Απρίλιο συλλαμβάνεται και ο Βασίλης, που είχε ήδη έτοιμο σχέδιο απόδρασης για να βοηθήσει τον αδερφό του να αποδράσει από τις φυλακές Λάρισας. Το δεύτερο αυτό σχέδιο απόδρασης ήταν πιο «προχωρημένο», αφού περιλάμβανε έφοδο στις φυλακές με αυτοκίνητο στο οποίο είχε γίνει αυτοσχέδια θωράκιση.

1991: Ο Νίκος Παλαιοκώστας μεταφέρεται στον Κορυδαλλό και σε λίγους μήνες δραπετεύει, κατά τη διάρκεια εξέγερσης κρατουμένων, για να συναντηθεί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, όταν αυτός αποδράσει από τις φυλακές Χαλκίδας!

1995: Στις 20 Δεκεμβρίου οι αδελφοί Παλαιοκώστα -πλέον έχουν επικεντρώσει τη δράση τους σε ληστείες τραπεζών- απάγουν τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Χαΐτογλου και τον κρατούν όμηρο για τέσσερις ημέρες ζητώντας λύτρα 250 εκατομμύρια δραχμές. Εξαφανίζονται και όσες φορές οι αστυνομικοί τούς πλησιάζουν καταφέρνουν να διαφύγουν.

1999: Υστερα από τροχαίο ο Βασίλης Παλαιοκώστας συλλαμβάνεται και τον επόμενο χρόνο καταδικάζεται σε είκοσι πέντε χρόνια κάθειρξη για την απαγωγή. Ο αδερφός του συνεχίζει την παράνομη δράση του.

2006: Τον Ιούνιο Βασίλης Παλαιοκώστας με τη βοήθεια του αδερφού και μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι δραπετεύει από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο που προσγειώνεται στο προαύλιο της φυλακής. Τον Σεπτέμβριο συλλαμβάνεται ο αδελφός του.

2008: Ο «Ελληνας φαντομάς» απάγει με τη συμμορία του τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Γιώργο Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη. Συλλαμβάνεται, καταδικάζεται, αλλά θα αποδράσει από τον Κορυδαλλό τον Φεβρουάριο του 2009 με σχέδιο-κόπια (με ελικόπτερο) μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...