Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Θυσία στον Σατανά

Η φρικιαστική ιστορία της 18χρονης Θεολόγου (στη Νότια Αφρική) που κάηκε για την «ατελείωτη δύναμη» – Περιγραφές-σοκ βασισμένες στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Η τελευταία πράξη στο απίστευτο θρίλερ με τους νεαρούς σατανιστές που έκαψαν ζωντανή σε φρικιαστική τελετή τη 18χρονη Ελληνίδα Κρίστι Θεολόγου διαδραματίστηκε στα δικαστήρια της Νότιας Αφρικής.


Τέσσερα από τα έξι μέλη της παρέας των στυγερών δολοφόνων (σε μια υπόθεση που θυμίζει με απίστευτη ακρίβεια την περίπτωση των σατανιστών της Παλλήνης) καταδικάστηκαν, με τη μητέρα του θύματος Σίλβια Θεολόγου να ξεσπά σε λυγμούς μόλις η δικαστής ανέφερε ότι δεν θα ανακοινώσει άμεσα τις ποινές. Μάρτυρας-κλειδί για την καταδίκη η πανέμορφη φίλη της Κρίστι, η 16χρονη σήμερα Μπράουιν Γκράμερ, που από θαύμα κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια των σατανιστών, ένας ξανθός άγγελος με εμφανή τα σημάδια από τα εγκαύματα σε ολόκληρο το σώμα της.


Ο Λίντεν Βάγκνερ, που θεωρείται εγκέφαλος της σπείρας των σατανιστών, και ο Ρόμπιν Χάργουντ κρίθηκαν ένοχοι για επίθεση, δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας, ενώ η νεαρή Κόρτνεϊ Ντάνιελς, από την παρέα των σατανιστών δολοφόνων, κρίθηκε αθώα για τον φόνο, αλλά ένοχη για την επίθεση, καθώς ήταν αυτή που είχε ρίξει υγρά φρένων στο ποτό των δύο κοριτσιών. Η ποινή που της επιβλήθηκε είναι εξάμηνη φυλάκιση με πενταετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερη, ενώ αποδείχτηκε πως δεν έχει σχέσεις με τον σατανισμό.


Ο τέταρτος εκ των κατηγορουμένων, ο Χάρβεϊ Ισα, όχι μόνο συνεργάστηκε με τη Δικαιοσύνη, αλλά κατάφερε να αποδείξει ότι δεν φέρει ευθύνη, καθώς παρακολουθούσε από απόσταση, ενώ δύο από τη σατανική παρέα, ο Λέστερ Μούντι και ο Τζέρεμι Κινγκ δεν κάθισαν στο εδώλιο, αφού έχουν ήδη συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές και έχουν καταδικαστεί σε δεκαεπτά χρόνια κάθειρξη.


Οι ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από τα μέσα του ερχόμενου Φεβρουαρίου, γεγονός που σόκαρε τη μητέρα της Κρίστι.
«Με ενοχλεί που πρέπει να περιμένω, δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση. Αλλά σέβομαι τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αν και θεωρώ πως η Ντάνιελς ήξερε και μετείχε στα πάντα. Είχε καλό δικηγόρο όμως και κατάφερε να τη σώσει» λέει μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής» η τραγική μητέρα, που προσπαθεί να συνέλθει για χάρη των άλλων πέντε παιδιών της, σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι ο Ισα, που αθωώθηκε, είναι βέβαιη πως δεν εμπλέκεται στη δολοφονία της κόρης της. Οταν τη ρωτάμε ποια θα ήταν η ποινή που πιστεύει ότι πρέπει να επιβληθεί στους δύο άλλους, απαντά χωρίς δισταγμό: «Πιστεύω πως πρέπει να τους επιβληθούν ισόβια. Στη χώρα μου αυτό σημαίνει κάθειρξη 25 ετών».


Πρώτη φορά η Σίλβια Θεολόγου μιλά και για τον «απόντα» απ’ όλη την υπόθεση, τον πατέρα της Κρίστι και των άλλων παιδιών της: «Είναι καλός άνθρωπος, αλλά αδιαφορεί για την παλιά του οικογένεια, αφού έχει φτιάξει καινούργια» λέει και μας ζητεί (και επιμένει γι’ αυτό) να τονίσουμε τις ευχαριστίες της προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Νότιας Αφρικής και προς την κοινότητα των ομογενών. «Ευχαριστώ για ό,τι έκαναν για εμάς. Για την ψυχολογική αλλά και υλική υποστήριξη που μας πρόσφεραν. Ευχαριστώ πραγματικά».


Η ιστορία


Το απόγευμα της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 2011, η παρέα των σατανιστών, τα αγόρια και η κοπέλα με την οποία έκανε τελευταία παρέα η Κρίστι Θεολόγου πέρασαν από το σπίτι της και της πρότειναν μια βόλτα στον λόφο. Αρχικά αρνήθηκε, τελικά όμως πείστηκε από τα παρακάλια τους. Η μητέρα της δεν ανησυχούσε, καθώς τα παιδιά είχαν βρεθεί πολλές φορές μαζί και πήγαιναν παρέα στην εκκλησία. Αρχισε ωστόσο να ανησυχεί όταν πλέον έπεσε το σκοτάδι και η κόρη της δεν είχε επιστρέψει. Λίγη ώρα αργότερα κατάλαβε πως έκανε μεγάλο λάθος, βλέποντας την κόρη της καμένη, αγνώριστη, μισοπεθαμένη, να μπαίνει στο σπίτι. Εκεί κατέρρευσε. Ηταν η αρχή για το τραγικό φινάλε.


Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το άτυχο κορίτσι οι γιατροί εντυπωσιάστηκαν και μόνο από το γεγονός ότι ζούσε ακόμη. Είχε καεί σε ποσοστό άνω του 50% στο σώμα (από τη μέση και πάνω) και στο πρόσωπο. Οι γιατροί προσπάθησαν, η μάχη όμως χάθηκε λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, αφού η καρδιά της κοπέλας δεν άντεξε. Αφησε την τελευταία της πνοή βυθίζοντας στον πόνο την οικογένεια και τους φίλους της, αλλά και προκαλώντας κύματα οργής εναντίον των δραστών, οι οποίοι προσπάθησαν να σκοτώσουν και τη φίλη της, την Μπράουιν Γκράμερ, με τον ίδιο τρόπο, στο ίδιο σημείο, την ίδια ημέρα.


«Εκαψαν τα χέρια τους για να στάζει το αίμα στη φωτιά»


Τα κομμάτια του τραγικού παζλ συμπληρώθηκαν στο δικαστήριο. Οι δράστες ήθελαν να θυσιάσουν την Κρίστι Θεολόγου και μάλιστα το απολάμβαναν. Την έκαιγαν ζωντανή και γελούσαν. Την έβλεπαν να σφαδάζει από τους πόνους και το απολάμβαναν.


«Γέλα με αυτό» της είπε ο ένας εξ αυτών, τη στιγμή που την περιέλουζε με βενζίνη και της πετούσε το αναμμένο σπίρτο. Ηταν η αντίδρασή του για το γέλιο του 18χρονου κοριτσιού, λίγο νωρίτερα, όταν χόρευαν παρέα. Η αφήγηση της τραγικής μάνας προκάλεσε σοκ σε δικαστές και κοινό, όχι όμως στους δράστες, που κοιτούσαν απαθείς, καθισμένοι στο εδώλιο των κατηγορουμένων.


«Χόρευαν, όταν η Κρίστι ένιωσε να βρέχεται από κάποιο υγρό. Προτού προλάβει να αντιδράσει, ένιωσε να την τυλίγουν οι φλόγες» είπε η μητέρα και πρόσθεσε: «Η κόρη μου προσπάθησε να πάρει ανάσα, ένιωσε να πνίγεται. Εκείνο όμως που κατάφερε ήταν η φωτιά να μπει στα σωθικά της και να κάψει τον λάρυγγα και τους πνεύμονές της».


Ανατριχίλα προκαλεί η αφήγηση της Μπερναντέλ Λόκχαρτ, που ως πολιτειακή μάρτυρας μετέφερε τις καταθέσεις των κατηγορουμένων, αλλά και του ντετέκτιβ που είχε αναλάβει την υπόθεση. Οπως είπαν, οι θύτες σκόπευαν να φάνε την καμένη σάρκα του θύματός τους, το οποίο χτύπησαν με πέτρες στο κεφάλι. Ολο το σατανιστικό τελετουργικό ήθελαν να βασίζεται σε όσα αναφέρονται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.


Στον χώρο υπήρχε ένα αναμμένο κερί και οι δράστες προσεύχονταν γύρω από ένα μεγάλο τρίγωνο, το οποίο ο εγκέφαλος Λίντον Βάγκνερ σχημάτισε στο έδαφος με μια πέτρα. Μετά την προσευχή ο Κινγκ άρχισε να σφίγγει τον λαιμό της 18χρονης Ελληνίδας, ενώ ο Μούντλι της έδενε τα χέρια με ένα σχοινί. «Η Γκράμερ, η φίλη της Κρίστι, προσπάθησε να τη βοηθήσει, ο Βάγκνερ όμως την άρπαξε και άρχισε να της σφίγγει τον λαιμό μέχρι που εκείνη έπεσε κάτω αναίσθητη. Μετά ο ίδιος πήγε προς το μέρος της Κρίστι, πήρε την πέτρα με την οποία είχε σχηματίσει το τρίγωνο και άρχισε να τη χτυπά ώσπου την έριξε κι αυτήν αναίσθητη. Ακριβώς αυτή είναι η στιγμή που ο Βάγκνερ την περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό και την πυρπόλησε. Η Γκράμερ, που εν τω μεταξύ είχε συνέλθει, ενώ οι υπόλοιποι είχαν φύγει, προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, ωστόσο δεν τα κατάφερε.


Παλλήνη


Παραμονές Χριστουγέννων του 1993 οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις γύρω από τη δράση των σατανιστών της Παλλήνης έπαιρναν μορφή χιονοστιβάδας. Τρία νέα παιδιά διέπραξαν δύο από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα που έγιναν πότε στη χώρα. Ο 21χρονος Ασημάκης Κατσούλας, ο 19χρονος Μάνος Δημητροκάλλης και η 18χρονη Δήμητρα Μαργέτη παρέσυραν τη 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου σε τελετή μαύρης μαγείας και την οδήγησαν σε φρικτό θάνατο στις 27 Αυγούστου 1992, στο Κορωπί. Στις 14 Απριλίου 1993 θα διαπράξουν ακόμη μία στυγερή δολοφονία, με θύμα την 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, μητέρα δύο παιδιών.


Την πρώτη Ιουλίου του 1995 το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδικάζει τον Κατσούλα και τον Δημητροκάλλη σε δις ισόβια κάθειρξη και τη συγκατηγορούμενή τους Δήμητρα Μαργέτη σε ποινή κάθειρξης 17 ετών και 4 μηνών. Μετά την καταδίκη του, ο αρχηγός Ασημάκης Κατσούλας δεν παύει να απασχολεί τις Αρχές ακόμη και μέσα από τη φυλακή. Μαζί με συγκρατούμενό του στις φυλακές Μαλανδρίνου φέρεται να ενεπλάκη σε παρενόχληση ανηλίκων μέσω τηλεφώνου. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται κάθε σχέση με την υπόθεση. Από το 2011 και μετά μεταφέρθηκε και κρατείται στις αγροτικές φυλακές Αγιάς Χανίων.


Ο 40χρονος πλέον Μάνος Δημητροκάλλης εκτίει την ποινή του στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Πληροφορίες αναφέρουν πως εργάζεται στο καφενείο του σωφρονιστικού καταστήματος και θεωρείται ήσυχος κρατούμενος. Η Δήμητρα Μαργέτη είδε την πόρτα των φυλακών να ανοίγει στις 23 Νοεμβρίου του 2001. Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, με βούλευμά του, έκρινε πως η 25χρονη τότε Μαργέτη, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής της, όπως ορίζει ο νόμος, δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την κοινωνία και την αποφυλάκισε υπό όρους.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...