Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ηθοποιοί στο… μάτι του ΣΔΟΕ

Ξεσκονίζουν τους προέδρους του ΣΕΗ για τις ετήσιες χορηγίες (2002-2008) του ΟΠΑΠ.

Η τσιμπίδα του ΣΔΟΕ μπήκε τώρα στον χώρο του συνδικαλιστικού φορέα των καλλιτεχνών και όπως φαίνεται, έχει πιάσει λαβράκια!


Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ξεσκονίζει τα λογιστικά αρχεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) της περιόδου 2002-2008 προκειμένου να βρει σε ποιους έχουν πάει τα χρήματα και αν έχουν εκδοθεί όλα τα νόμιμα παραστατικά. Πρόκειται για μια εποχή παχέων αγελάδων του σωματείου, καθώς όλο αυτό το διάστημα ο ΟΠΑΠ το επιχορηγούσε με το ποσό των 50.000 ευρώ κάθε χρόνο.


Χρήματα που δίνονταν από το ΣΕΗ σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους και γενικά σε καλλιτέχνες για τη διοργάνωση και την παρουσίαση παραστάσεων στη διάρκεια των γνωστών ετήσιων χορών του σωματείου.


Πάντως, από τους πρώτους κιόλας ελέγχους έχει αποκαλυφθεί ένα ανεξέλεγκτο φαγοπότι, καθώς πολλοί από τους καλλιτέχνες που έχουν πάρει μέρος αυτών των χρημάτων δεν έχουν κόψει τις απαραίτητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.


«Ανάμεσα στα περίπου διακόσια σωματεία που είχαν πάρει χρήματα από τον ΟΠΑΠ είναι και το δικό μας, το ΣΕΗ, για τις παραστάσεις που ανεβάσαμε στο πλαίσιο των χορών μας στο Ηρώδειο, στο Παλλάς, στο Ακροπόλ και σε άλλα θέατρα. Μιλάμε για διάφορα καλλιτεχνικά αφιερώματα με θέματα τα μπουλούκια, το κωμειδύλλιο, το θέατρο των βουνών κι άλλα, στα οποία πραγματικά απασχολήθηκαν πολλοί καλλιτέχνες.


Ομως αρκετοί από εκείνους τους ηθοποιούς που αμείφθηκαν με μαύρα χρήματα τώρα τρέμουν, επειδή ακόμη και 100 ευρώ να έχεις πάρει, αν δεν έχει κόψει απόδειξη κινδυνεύεις με βαρύ πρόστιμο» αποκαλύπτει στην «Espresso» γνωστός ηθοποιός, που γνωρίζει καλά το θέμα. Λέγεται ότι ο ΟΠΑΠ έδινε κάθε χρόνο στο ΣΕΗ το ποσό των 50.000 ευρώ, που σημαίνει ότι στη διάρκεια της ελεγχόμενης περιόδου 2002-2008 το σωματείο έβαλε στα ταμεία του περί τα 350.000 ευρώ και ότι αρκετά από αυτά τα χρήματα δεν δόθηκαν με νόμιμο τρόπο στους καλλιτέχνες.


«Στα αρχεία του ΣΕΗ υπάρχουν αποδείξεις του σωματείου που φαίνεται σε ποιους πήγαν αυτά τα χρήματα, αλλά δεν συνοδεύονται και από τις απαραίτητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών αυτών που τα πήραν. Με άλλα λόγια, οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες, οι σκηνογράφοι και οι άλλοι αποδέκτες τα εισέπραξαν μαύρα και δεν τα δήλωσαν στην Εφορία» συνεχίζει η ίδια πηγή κι επισημαίνει ότι πολλά από αυτά τα χρήματα «φαγώθηκαν» από καλλιτέχνες που πρόσκεινται στο εκάστοτε προεδρείο.


«Με άλλα λόγια, δόθηκαν σε ηθοποιούς που, ανεξάρτητα από το καλό ή κακό αποτέλεσμα στις παραστάσεις των ετήσιων χορών, ανήκαν στις λεγόμενες “αυλές” που πάντα υπήρχαν και υπάρχουν σε όλα τα σωματεία» μας αποκαλύπτει ο γνωστός καλλιτέχνης.


Να πούμε ότι την περίοδο που μοιράζονταν αυτά τα χρήματα πρόεδροι του ΣΕΗ ήταν ο αποθανών Ανδρέας Βαρούχας, ο Λεωνίδας Βαρδαρός, η Λίλα Καφαντάρη και ο Βασίλης Κολοβός, όλοι υποψήφιοι κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή διοίκηση του σωματείου, με επικεφαλής την Υρώ Μανέ, ανησυχεί (αν και η ίδια δεν έχει καμία ευθύνη) για τα αποτελέσματα του ελέγχου του ΣΔΟΕ, καθώς για τα μαύρα χρήματα είναι συνυπεύθυνοι οι συνάδελφοί τους, που τότε βρίσκονταν στο τιμόνι του ΣΕΗ.


Το σωματείο ήταν να συνεδριάσει την περασμένη Πέμπτη γι’ αυτό το «καυτό» θέμα, αλλά η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω ασθένειας της Υρώς Μανέ. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2008 κι έπειτα, που σταμάτησαν οι επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ, τελείωσαν και οι χοροί του ΣΕΗ.


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...