Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Σεξ και αίμα!

Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του Γ. Κοτσιλίδη. Η ερωτική σχέση που είχε με τη γυναίκα-αράχνη

Στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας θα ζωντανέψει την ερχόμενη Δευτέρα, μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων και τις απολογίες των βασικών κατηγορουμένων, ο εφιάλτης της στυγερής δολοφονίας του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη, που έπεσε θύμα του… έρωτα μιας 24χρονης γυναίκας-αράχνης, η οποία μαζί με τους συνεργούς της είχαν στήσει μια καλοστημένη παγίδα για να τον ληστέψουν, τον Απρίλιο του 2013. Η υπόθεση του νεαρού άνδρα, που βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη, συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς ήταν η πρώτη σεξουαλικού τύπου εγκληματική «ενέδρα» στην Ελλάδα, που στήθηκε από τους δράστες μέσα από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook!

Είχε δεχτεί απειλές

Το κουβάρι της δολοφονίας και της ληστείας ωστόσο φαίνεται μέσα από τη δικογραφία να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, αφού, όπως είχε δημοσιεύσει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Espresso», με τίτλο «Παγίδα θανάτου στο facebook», στις 4 Απριλίου του 2014, ο πατέρας του θύματος και γνωστός ενεχυροδανειστής Κωνσταντίνος Κοτσιλίδης είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με πρώην συνεργάτη του. Oπως αποκάλυψε, είχε δεχτεί απειλές τόσο για τη ζωή του όσο και για τα μέλη της οικογένειάς του: «Ο Θ… μου είχε πει να τα βρω με τον (σ.σ.: αναφέρει όνομα πρώην συνεργάτη του), γιατί θα μου σκοτώσουν το παιδί» είχε καταθέσει!

Από την άλλη, το έργο των δικαστικών Αρχών, προκειμένου να αποκαλυφθεί κάθε πτυχή της αλήθειας, φαντάζει πραγματικά δαιδαλώδες. Μεταξύ των εμπλεκόμενων προσώπων υπάρχουν κάποιοι που φαίνεται πως έπαιξαν ενεργό ρόλο στην οικονομική εκκρεμότητα και τις απειλές που δέχτηκε ο πατέρας, αλλά και στο καλοστημένο σχέδιο της δήθεν ερωτικής γνωριμίας της 24χρονης γυναίκας-αράχνης Αλεξάνδρας Σταματάκη με τον 30χρονο Γιώργο Κοτσιλίδη.

Γιώργος Μάρκου: Δεν είχα λόγο να σκοτώσω

ΕΚΤOΣ όμως από την 24χρονη γυναίκα, που έκανε τα πάντα προκειμένου να ρίξει στα δίχτυα του έρωτά της τον 30χρονο άνδρα, τη στιγμή της δολοφονίας μέσα στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου στην περιοχή της Δάφνης ήταν παρόντες και οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι, ενώ -σύμφωνα με ένα καινούργιο στοιχείο που προκύπτει από το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών- στην υπόθεση εμπλέκεται ενεργά ακόμη ένα άτομο, που διαφεύγει της σύλληψης. Και είναι σημαντικό να διευκρινιστούν οι ρόλοι, καθώς και οι λόγοι που οδήγησαν τους φερόμενους ως δολοφόνους στην αποτρόπαιη πράξη τους.

«Για να κλέψουμε»

Oπως ισχυρίζεται στην «Espresso» ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος, ο Γιώργος Μάρκου, μέσα από τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα όπου κρατείται, δεν γνώριζε τίποτε για την επικείμενη δολοφονία του γιου του ενεχυροδανειστή. Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, ο φερόμενος ως ένας από τους δολοφόνους διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και υποστηρίζει: «Δεν σκότωσα εγώ τον Γιώργο Κοτσιλίδη! Εγώ ήξερα πως πηγαίναμε να κλέψουμε ένα πλούσιο σπίτι, από το οποίο θα απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες του. Δυστυχώς, βρίσκομαι μπλεγμένος με μια βαριά κατηγορία, όπως είναι η ανθρωποκτονία, την οποία όμως εγώ προσωπικά δεν είχα κανένα κίνητρο να διαπράξω» αναφέρει ο 20χρονος σήμερα Γιώργος Μάρκου, ο οποίος την εποχή της δολοφονίας διατηρούσε ερωτικό δεσμό (εκτός από τη σημερινή γυναίκα του) και με την 24χρονη γυναίκα-αράχνη, μαζί με την οποία είχαν κλέψει αρκετά σπίτια.

«Οταν έφυγα, ήταν ζωντανός»

«Εγώ από την αρχή γνώριζα πως μέσα στο σπίτι δεν θα βρισκόταν κανείς, αφού η Αλεξάνδρα Σταματάκη θα είχε φροντίσει να πάει στην οικία του θύματος, θα έκαναν έρωτα και από εκεί οι δυο τους θα πήγαιναν για καφέ, ενώ θα φρόντιζε η πόρτα του σπιτιού να παραμείνει ανοιχτή. Αν ήμουν ένας εγκληματίας και γνώριζα πως μέσα θα βρισκόταν κάποιος, τότε το σίγουρο είναι πως θα είχα πάρει και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μου, ώστε αυτός ο άνθρωπος να μη με αναγνωρίσει ποτέ. Εγώ, αντιθέτως, ούτε κουκούλα φόραγα, ούτε γάντια στα χέρια. Oταν έφυγα από το σπίτι, το θύμα ζούσε. Το γεγονός ότι πέθανε το έμαθα μετά από καιρό από τα κανάλια! Ο χρόνος μέσα στη φυλακή είναι ένας φρικτός εφιάλτης, έχω μετανιώσει πικρά που μπλέχτηκα σε αυτή την ιστορία και λυπάμαι ειλικρινά γι’ αυτό που συνέβη» καταλήγει ο 20χρονος κρατούμενος.

Γιάννα Παναγοπούλου: Δεν γνώριζε ότι πήγαιναν για ανθρωποκτονία

Oπως εξηγεί στην «Espresso» η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, που μαζί με τον δικηγόρο Δημήτρη Βιδάκη έχει αναλάβει την υπεράσπιση του φερόμενου ως δολοφόνου Γιώργου Μάρκου, ο εντολέας τους την εποχή που διαπράχθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα ήταν μόλις 19 ετών, ενώ από τότε έως σήμερα κρατείται στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.

«Η θέση του κατηγορούμενου Γεωργίου Μάρκου από τη σύλληψή του έως σήμερα παραμένει σταθερή και ίδια. Ο κατηγορούμενος κραυγάζει μέσα από τη φυλακή ότι δεν είχε συναποφασίσει με τους συγκατηγορούμενούς του να σκοτώσουν τον άτυχο νέο και σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν επιθυμούσε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα, ουδέποτε γνώριζε ότι πήγαιναν στην οικεία του θύματος με σκοπό την ανθρωποκτονία. Το μόνο που γνώριζε, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ήταν ότι πήγαιναν να κλέψουν ένα σπίτι με πολλά λεφτά, ένα σπίτι από το οποίο όμως ο ιδιοκτήτης του θα έλειπε. Από τα ως άνω συνάγεται ότι από τον νεαρό κατηγορούμενο Γεώργιο Μάρκου ελλείπει ο δόλος, ήτοι το υποκειμενικό στοιχείο του αδίκου που απαιτείται να υπάρχει για την τέλεση του ποινικού αδικήματος της ανθρωποκτονίας κατ’ άρθρο 299 παρ. 1 του Π.Κ. (ανθρωποκτονία από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση).

»Μάλιστα, σε περιπτώσεις κατηγορίας για ανθρωποκτονία από κοινού, δηλαδή με συμμετοχή αρκετών δραστών, σαν κι αυτή εις του Γιώργου Κοτσιλίδη, για τη στοιχειοθέτηση του ποινικού αδικήματος απαιτείται κοινός δόλος των δραστών, ήτοι συναπόφαση και συνεκτέλεση του εγκλήματος. Πλην όμως, ο εντολέας μας αρνείται κατηγορηματικώς ότι συναποφάσισε να σκοτώσει τον νεαρό, καθ’ όσον δεν τον γνώριζε, δεν είχε συναλλαγές μαζί του και ως εκ τούτου δεν είχε κανένα κίνητρο γι’ αυτή την πράξη. Ως συνήγοροι του Γιώργου Μάρκου, με σεβασμό στην τραγική απώλεια του νεαρού άνδρα κι έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, θα αγωνιστούμε για την απονομή της, την αποκατάσταση της αλήθειας και ελπίζουμε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στην ποινική μεταχείριση του εντολέως μας να λάβει υπ’ όψιν αφενός το νεαρό της ηλικίας του και αφετέρου τη μορφή που έλαβε η συμμετοχή του στο εν λόγω έγκλημα» καταλήγει η γνωστή ποινικολόγος.

Θάνος Μακρογαμβράκης 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...