Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Τρόμος για τη Νόνικα

«Ποντικοί» μπήκαν στο σπίτι της (με κλειδιά!) και το άδειασαν, ενώ έλειπε σε διακοπές

Σοκ για την «αριστοκράτισσα» του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Νόνικα Γαληνέα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το μεσημέρι της Τετάρτης τη γνωστή ηθοποιό, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της, καθώς βρήκε το σπίτι της παραβιασμένο από «ποντικούς», οι οποίοι είχαν ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και είχαν αρπάξει 70.000 ευρώ κοσμήματα τεράστιας αξίας και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να φοβάται πλέον ακόμη και για τη ζωή της! Μάλιστα ταράχτηκε τόσο πολύ από την εισβολή των κακοποιών, που έφτασε στο σημείο να μη μένει πια στο σπίτι της, αλλά να φιλοξενείται στην οικία της Ζωής Λάσκαρη, στο Πόρτο Ράφτη!

Ολα άρχισαν όταν η Νόνικα Γαληνέα επέστρεψε από τις Σπέτσες, όπου πέρασε τις ημέρες των θερινών διακοπών της και μπήκε στο διαμέρισμά της, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’, δίπλα ακριβώς από το προεδρικό Μέγαρο. Σχεδόν αμέσως, με τον φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, διαπίστωσε ότι το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού της ήταν ανοιχτό και άδειο, καθώς οι κλέφτες τής είχαν αρπάξει ποσό ύψους 70.000 ευρώ και κοσμήματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Αμέσως η ηθοποιός κάλεσε την Αστυνομία και κλιμάκιο αντρών της Ασφάλειας κατέφθασε στο διαμέρισμα διαπιστώνοντας από την επιτόπια έρευνα πως τόσο η πόρτα του σπιτιού όσο και το χρηματοκιβώτιο δεν έφεραν ίχνη παραβίασης ή διάρρηξης, κάτι που σημαίνει πως οι κλέφτες είχαν αντικλείδι.

Η επισήμανση αυτή σήμανε συναγερμό στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού και στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς η κ. Γαληνέα φοβήθηκε πως οι ίδιοι άνθρωποι, αφού διαθέτουν αντικλείδι, ίσως έχουν μπει και στο δεύτερο σπίτι που διαθέτει, στην περιοχή της Κηφισιάς. Ετσι περιπολικό της Ασφάλειας με πάνοπλους αστυνομικούς πήγε αμέσως στο δεύτερο σπίτι της, όπου όμως διαπιστώθηκε πως ευτυχώς οι «ποντικοί» δεν το είχαν ανοίξει…

Οι έρευνες

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί κατέληξαν το συμπέρασμα πως η «δουλειά» πρέπει να έχει γίνει από «μέσα», με δεδομένο το γεγονός πως δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης – παραβίασης, τόσο στην πόρτα του διαμερίσματος όσο και στο χρηματοκιβώτιο. Στην κατάθεση που έδωσε, η Νόνικα Γαληνέα είπε ότι είχε αφήσει τα κλειδιά του διαμερίσματος της οδού Β. Γεωργίου Β’ σε δύο Ουκρανές οικιακές βοηθούς προκειμένου να καθαρίσουν το σπίτι, ώστε να το βρει έτοιμο όταν επιστρέψει από τις διακοπές της στις Σπέτσες. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τις δυο αλλοδαπές, τις οποίες εντόπισαν στα σπίτια τους, αλλά από την εξέταση που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι του νόμου δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος των δύο γυναικών.

Επειτα από αυτή την εξέλιξη οι αστυνομικοί ρώτησαν τη Νόνικα Γαληνέα αν έχουν και άλλα άτομα κλειδιά του σπιτιού της, για να πάρουν την απάντηση πως κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε προσλάβει και μια τρίτη οικιακή βοηθό, επίσης αλλοδαπή, η οποία για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί έφυγε από το σπίτι της ηθοποιού. Μάλιστα όσο εργαζόταν στο σπίτι της Νόνικας Γαληνέα η συγκεκριμένη οικιακή βοηθός διέθετε κλειδιά, τα οποία όμως είχε παραδώσει όταν έφυγε από τη δουλειά.

Τώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τη συγκεκριμένη γυναίκα προκειμένου να δώσει κατάθεση, ώστε να διαπιστωθεί αν γνωρίζει κάτι για την κλοπή των χρημάτων και των κοσμημάτων από το σπίτι της ηθοποιού.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

«Είναι ένα σοκ, μεγάλη η οικονομική απώλεια αλλά κυρίως η συναισθηματική»

«Από τη στιγμή που έχουμε την υγεία μας, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό αγαθό στη ζωή, όλα φτιάχνονται. Δεν θα σας πω ότι δεν έχω στενοχωρηθεί. Είναι μεγάλη η οικονομική απώλεια, αλλά πάνω απ’ όλα είναι συναισθηματική, γιατί υπήρχαν πράγματα αξίας που εκλάπησαν.

»Η οικογένειά μου με στηρίζει. Βρισκόμαστε σε διακοπές και όλοι μας ξαφνιαστήκαμε δυσάρεστα και λυπηθήκαμε. Θα ήθελα να σας δώσω κι άλλες πληροφορίες για την κλοπή, αλλά η Ασφάλεια μου έχει απαγορεύσει να μπω σε λεπτομέρειες, επειδή εμπλέκονται διάφορα πρόσωπα. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και για το ότι είστε κοντά μου σε αυτές τις στιγμές. Είναι ένα σοκ». Αυτά ήταν τα λόγια της Νόνικας Γαληνέα στην «Espresso», λίγες ώρες μετά τη διάρρηξη στο σπίτι της.

Η σπουδαία κυρία του ελληνικού θεάτρου έχει βραβευτεί με το έπαθλο «Κυβέλη» για την 50χρονη προσφορά της στον πολιτισμό. Εχει μάθει να αγωνίζεται, κάτι που γίνεται αντιληπτό και μέσα από την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Η ζωή μου» (Εκδόσεις Λιβάνη, 2005). Είναι εργάτρια του θεάτρου, έχει μεταφράσει δεκαεπτά έργα και για μεγάλα διαστήματα «μετακομίζει» στο Λονδίνο, ώστε να ενημερώνεται για τις νέες θεατρικές παραγωγές.

Η ηθοποιός προέρχεται από οικογένεια ανώτερης κοινωνικής τάξης και αρκετά εύπορη, ωστόσο αυτό δεν την κράτησε μακριά από το θέατρο και την αγάπη της να εργαστεί. Ο πατέρας της Πέτρος Γαληνέας, δικηγόρος στο επάγγελμα, διατέλεσε διευθυντής στους Μύλους Αγίου Γεωργίου, ενώ η μητέρα της Θεοδοσία Καραϊωσηφόγλου έκανε και δεύτερο γάμο, με τον εφοπλιστή Στρατή Ανδρεάδη. Η Νόνικα Γαληνέα παντρεύτηκε τον νευρολόγο Νίκο Μουτούση και απέκτησε τρία κορίτσια, την Αλεξία, την Αριέττα και τη Μαρία-Αμαλία, ενώ συνδέθηκε καλλιτεχνικά και συναισθηματικά για αρκετά χρόνια με τον αείμνηστο Αλέκο Αλεξανδράκη.

Μαρία Ανδρέου 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...