Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Μεγάλη απάτη στα κοσμικά σαλόνια

Σάλος στην υψηλή κοινωνία και τη showbiz. Κύκλωμα γέμισε τις γκαρνταρόμπες με πανάκριβα αξεσουάρ που ήταν απομιμήσεις

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους θα μπορούσαν να φανταστούν οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας και της showbiz που φωτογραφίζονταν με χάρη στα διάφορα γκαλά και στις δεξιώσεις ότι οι πανάκριβες τσάντες που κρατούσαν επιδεικτικά και οι αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ δωδεκάποντες γόβες πάνω στις οποίες λικνίζονταν με υπερηφάνεια δεν ήταν παρά «μαϊμούδες»!

Οι γκαρνταρόμπες γνωστών celebrities και κυριών με «βαριά» ονόματα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας ήταν γεμάτες από αξεσουάρ που έφεραν τα λογότυπα πασίγνωστων και… απλησίαστων οικονομικά εταιριών, όμως ήταν απλώς πολύ πιστά αντίγραφα τα οποία δύσκολα ξεχώριζαν από τα γνήσια. Με τη διακίνησή τους θησαύριζε κύκλωμα πλαστογράφων που εξάρθρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, το κύκλωμα έστελνε ακόμη και με «ντελίβερι» τα πλαστά προϊόντα στις πολυτελείς βίλες των βορείων και των νοτίων προαστίων της Αττικής, όπου τα παραλάμβαναν οι ανυποψίαστες κυρίες πιστεύοντας πως τα είχαν αγοράσει σε καλές τιμές!

Αυτό αποδείχτηκε από την έρευνα της Δίωξης, που βρήκε στην κατοχή των συλληφθέντων το πελατολόγιό τους με τις αποστολές παραγγελιών σε διευθύνσεις που αντιστοιχούν σε βαρύγδουπα ονόματα της ελληνικής ελίτ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», μεταξύ των θυμάτων του κυκλώματος ήταν μέλη επιχειρηματικών οικογενειών με μπίζνες στη ναυτιλία, στον τραπεζικό χώρο, στην πολεμική τεχνολογία, αλλά και πασίγνωστα τηλεοπτικά πρόσωπα που πίστευαν ότι είχαν βρει στο διαδίκτυο ευκαιρίες για την αγορά γαλλικών, ιταλικών και αμερικανικών προϊόντων μόδας σε ελκυστικές τιμές.

Ετσι, μέσω των ιστοσελίδων που τα διαφήμιζαν, αποκτούσαν τσάντες, είδη ένδυσης και υπόδησης για τα οποία θα ξόδευαν μια μικρή περιουσία αν τα αγόραζαν από τα επίσημα καταστήματα. Δεν μπορούσαν βεβαίως να φανταστούν ότι τα «φιρμάτα» προϊόντα ήταν κατασκευασμένα στην Τουρκία ή στο Χονγκ Κονγκ και δεν ήταν γνήσια, αλλά ακριβείς απομιμήσεις αυθεντικών. Οχι ότι οι «μαϊμούδες» ήταν φθηνές, σίγουρα όμως δεν κόστιζαν όσο θα τις πλήρωναν στη βιτρίνα. Το κύκλωμα άρχισε να αποκαλύπτεται όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχτηκε έγγραφη καταγγελία από γαλλική εταιρία δερμάτινων ειδών υψηλής ποιότητας και ακόμη πιο υψηλής… τιμής!

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας ανέφεραν ότι συγκεκριμένες ιστοσελίδες στην Ελλάδα πωλούν είδη απομίμησης των δικών τους προϊόντων σε ανυποψίαστους πελάτες. Τις επόμενες ημέρες η Δίωξη δέχτηκε κι άλλες επιστολές για τις ίδιες ιστοσελίδες από μια ιταλική φίρμα ειδών υπόδησης και μια αμερικανική εταιρία υψηλής ραπτικής.

Οι ιστοσελίδες

Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και άρχισε έρευνα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν σε Αθήνα και Βόλο τρεις άνδρες και μια γυναίκα που διαχειρίζονταν τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες μέσω των οποίων διαφημίζονταν και πωλούνταν τα απομιμητικά προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες έκαναν κάθε μήνα δεκάδες παραγγελίες σε βιοτεχνίες της Τουρκίας και του Χονγκ Κονγκ ζητώντας μεγάλο αριθμό από τσάντες, πορτοφόλια, ζώνες, φορέματα της haute couture και γόβες από συγκεκριμένες φίρμες, φυσικά όλα «μαϊμού»!

Κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων αλλά και φοροδιαφυγή

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν δύο αποθήκες σε Αθήνα και Βόλο με δεκάδες χιλιάδες προϊόντα απομίμησης από διεθνείς φίρμες, τα οποία εξετάστηκαν από αντιπροσώπους των συγκεκριμένων εταιριών.

Εκείνοι πιστοποίησαν έκπληκτοι ότι πρόκειται για απομιμήσεις αρκετά καλής ποιότητας, αν και όχι στα υψηλά στάνταρ που θέτουν οι θιγόμενες εταιρίες για την κατασκευή των προϊόντων τους. Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε ότι το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στο διαδίκτυο εδώ και επτά χρόνια. Στο διάστημα αυτό πούλησε προϊόντα-μαϊμού στα ανυποψίαστα θύματά του εξασφαλίζοντας κέρδη μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα μαύρα, καθώς παράλληλα φοροδιέφευγαν συστηματικά! Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...