Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

Το χωριό των πολυτέκνων!

❱❱ Στην ακριτική Κέλλη Φλώρινας 100 οικογένειες έχουν από τέσσερα παιδιά και πάνω!Ενα χωριό με 100 πολύτεκνες οικογένειες στο απώτατο άκρο της Ελλάδας. Η Κέλλα (ή Κέλλη) της Φλώριναςtaskas me stratigo ges alkiviadi stefani αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην εδώ και χρόνια μαστιζόμενη από την υπογεννητικότητα χώρα μας! Στο χωριό των πολυτέκνων όλες οι οικογένειες έχουν από τέσσερα παιδιά και άνω! 

Ομως, παρότι η κοινότητα είχε βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών το 2013, οι ήρωες κάτοικοί της ζουν ξεχασμένοι από την Πολιτεία.

Η κοινότητα, που είναι χτισμένη σε ύψος 934 μέτρων, υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Αμυνταίου και ο πρόεδρός της Αθανάσιος Τάσκας εξηγεί με περηφάνια πως ο τόπος του αποτελείται από πολύτεκνες οικογένειες. «Διαχρονικά έτσι είμαστε στο χωριό, πολύτεκνοι. Κι αυτό συμβαίνει όταν επενδύεις σε αξίες και ιδανικά» δήλωσε ο κ. Τάσκας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δραστήριος κοινοτάρχης και προσπαθεί να δώσει ζωή στον τόπο του.

Οι δυσκολίες της καθημερινότητας είναι πάρα πολλές, με κυριότερη όλων το δριμύ ψύχος που επικρατεί στην περιοχή από τον Σεπτέμβριο. Στην ερώτηση τι θα ζητούσε από την Πολιτεία, ο κ. Τάσκας δεν το σκέφτεται ούτε δευτερόλεπτο: «Ξύλα και πετρέλαιο»!

«Στο σπίτι μου ζούμε μαζί τέσσερις οικογένειες, όλα τα αδέλφια. Συνολικά, λοιπόν, είμαστε 22 άτομα και από αυτά τα 14 είναι παιδιά. Σκεφτείτε ότι πέρυσι πληρώσαμε 9.000 ευρώ σε ξύλα! Ούτε συζήτηση, φυσικά, για πετρέλαιο» λέει ο κοινοτάρχης, που είναι πατέρας πέντε παιδιών.

Ελλείψεις και προβλήματα

Περίπου 50 παιδιά από το χωριό πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο, που έχει ελλείψεις και προβλήματα. Τα μεγαλύτερα, συνολικά 32 παιδιά, πηγαίνουν γυμνάσιο στη Βεύη, επτά χιλιόμετρα μακρύτερα, ενώ οι 32 μαθητές του λυκείου πηγαίνουν 27 χιλιόμετρα μακριά, στη Φλώρινα. «Εχουμε και 25 παιδιά που είναι φοιτητές» λέει με καμάρι ο κ. Τάσκας.

kella
Το 1926 το χωριό μετονομάστηκε από Γκορνίτσοβο σε Κέλλα (με το ΦΕΚ 55/1926), όνομα που δόθηκε λόγω της παρακείμενης αρχαίας ελληνικής πόλης Κέλλας, η οποία αποτέλεσε σημαντικό κόμβο της Εγνατίας οδού κατά τη Ρωμαϊκή εποχή, καθώς από τα ρωμαϊκά οδοιπορικά αναφέρεται εδώ η ύπαρξη ρωμαϊκού σταθμού (mansion).

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...