Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Εχουμε δύο μέρες να φάμε, έχετε τίποτα;»

❱❱ Το συγκλονιστικό τηλεφώνημα στον σύλλογο Φωτεινό Αστέρι της Πάτρας από άνεργη μητέρα που δεν μπορούσε να ταΐσει τα παιδιά τηςΟύτε να δώσει γάλα στα δύο παιδιά της δεν είχε μια απελπισμένη μητέρα, που ζήτησε βοήθεια από το Φωτεινό Αστέρι, τον σύλλογο που βοηθάει άπορες οικογένειες της Πάτρας. Συγκλονισμένοι οι εθελοντές ανέφεραν ότι δέχτηκαν μία κλήση στο τηλεφωνικό τους κέντρο και στην άλλη γραμμή άκουσαν μία τρεμάμενη από τα κλάμα φωνή να λέει: «Εχουμε δύο μέρες να φάμε, έχετε τίποτα;» 

Η εθελόντρια του συλλόγου Βάσω Νικολοπούλου αναγνώρισε τη φωνή της γυναίκας που απηύθυνε τη δραματική έκκληση. Πρόκειται για μια μητέρα δύο παιδιών του Δημοτικού, διαζευγμένη και άνεργη. Τα μόνα χρήματα που μπαίνουν στο σπίτι της είναι τα 250 ευρώ από το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα οποία δεν φτάνουν για να πληρώσει το νοίκι, το ηλεκτρικό, το νερό, τα έξοδα των παιδιών στο σχολείο και το φαγητό, που είναι συγκεκριμένο (μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, όσα δηλαδή χρειάζεται το στομάχι για να ξεγελάσει την πείνα του).

Με όση αξιοπρέπεια είχε, η πονεμένη γυναίκα πήρε τηλέφωνο στον σύλλογο και είπε πως η ίδια και τα παιδιά της έχουν δύο μέρες να φάνε. Η εθελόντρια απάντησε θετικά: «Ναι, έχουμε. Ελα να πάρεις μακαρόνια, ρύζι και λάδι, να μαγειρέψεις στα παιδιά σου προτού έρθουν από το σχολείο».

Συσσίτιο

Συγκλονισμένη η κυρία Νικολοπούλου ανέφερε ότι σε καθημερινή βάση χτυπούν τα τηλέφωνα από απεγνωσμένους γονείς, που ζητούν βρεφικές πάνες, ένα σακουλάκι ρύζι, λίγο λάδι: «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Υπάρχουν οικογένειες που ζουν σήμερα δίπλα μας σε άθλια κατάσταση. Ανθρωποι ξεκινούν με τα πόδια από τα Ζαρουχλέικα, για παράδειγμα, για να πάνε στο συσσίτιο της μητρόπολης ή του δήμου στο κέντρο της Πάτρας να πάρουν λίγο φαγητό και να ξαναγυρίσουν με τα πόδια στα σπίτια τους» είπε η εθελόντρια στο thebest και εξήγησε ότι τα συσσίτια αυτά δεν είναι αρκετά: «Και δεν είναι μόνο αυτό. Εχουμε φτάσει τέλη Οκτωβρίου και το πρόγραμμα με το δωρεάν κολατσιό στα σχολεία δεν έχει ξεκινήσει. Υπάρχουν παιδάκια που τρώνε μία φέτα ψωμί τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο, κάποια άλλα που μοιράζονται το κολατσιό με τους συμμαθητές τους και άλλα που δεν τρώνε ούτε αυτά».

Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος Φωτεινό Αστέρι βοηθάει περίπου 550 οικογένειες της Πάτρας, οι οποίες ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με όσο κουράγιο και αξιοπρέπεια τους έχουν απομείνει.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...