Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στα θρανία για μαθήματα σεξ από την Dr Ruth

Η διάσημη Αμερικανίδα σεξολόγος έρχεται στην Αθήνα, καλεσμένη της Ειρήνης Χειρδάρη, για σεμινάρια στην έκθεση Erotic Art 2014

Σε μια τεράστια ερωτική… αρένα θα «μεταμορφωθεί» από τις 19 έως τις 22 Δεκεμβρίου ο ολυμπιακός πόλος tae kwon do στο Φάληρο. Αφορμή; Η Erotic Art 2014, μια διοργάνωση για τον ερωτισμό και την τέχνη, όπου η αθωότητα και η λαγνεία εναλλάσσονται σε ένα μοναδικό non stop sexy bazaar υψηλής αισθητικής. Περισσότεροι από 150 εκθέτες, στόχος των οποίων είναι η βελτίωση της ερωτικής διάθεσης των κατοίκων της μεγαλούπολης, εκρηκτικά shows από κορυφαίους χορευτές και sex performers, διεθνείς guest stars από τον χώρο του στριπτίζ και της βιομηχανίας πορνό, μουσικά events, καθώς και το πρώτο TED-SEX, ένα πρόγραμμα σεμιναρίων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με την υπογραφή της Ελληνίδας sex editor Ειρήνης Χειρδάρη, συνθέτουν το… παζλ μιας διοργάνωσης που φιλοδοξεί να γράψει ιστορία, δείχνοντας όλη τη δύναμη του ερωτισμού της Αθήνας.

Highlight; Η άφιξη της φημισμένης σε κάθε γωνιά του πλανήτη dr Ruth. Σε ηλικία 86 ετών πλέον, η κορυφαία Αμερικανίδα σεξολόγος, που άλλαξε την ιστορία της σεξολογίας, των ταμπού και των ερωτικών σχέσεων, έρχεται πρώτη φορά στη χώρα μας για να ανοίξει τιμητικά το ΤED-SEX, στις 19 Δεκεμβρίου, και να μιλήσει στους Ελληνες για -τι άλλο;- το σεξ!

f2 3

Οπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, «η Erotic Art 2014 έχει στόχο να δώσει στην Αθήνα τη θέση που της αξίζει μέσα στον χάρτη των μητροπόλεων που διοργανώνουν φεστιβάλ με θέμα τον ερωτισμό και το σεξ». Μετά το Αμστερνταμ και το Βερολίνο, εμείς, με λίγα λόγια… Δύο γνωστές κυρίες της εγχώριας showbiz έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν ορισμένα από τα δρώμενα. Πρόκειται για την Εύη Αδάμ και την Τζέιν Σαμπανίκου.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει τα πάντα γύρω από την… τέχνη του έρωτα, προσφέροντας στους επισκέπτες την εμπειρία της πολυπολιτισμικότητας, την ευκαιρία να εκμυστηρευτούν σέξι φαντασιώσεις τους και τη χαρά να γνωρίσουν οι θεατές από κοντά τις guest stars του φεστιβάλ από το εξωτερικό, οι οποίες θα πρωταγωνιστήσουν στα καυτά shows. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι η βραβευμένη πορνοστάρ Pussykat από το Βιετνάμ, η εκρηκτική Naomi Cole από την Ουγγαρία και η κατάξανθη Carla Cox από την Πράγα. Κι έπεται συνέχεια…

f3 3

Τι είναι το σεξ για την ανθρωπότητα και την εξέλιξη; Αυτό το θέμα εξετάζει το πρόγραμμα σεμιναρίων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και εκπαίδευσης στις ερωτικές σχέσεις.

Ερωτήσεις

«Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, καταξιωμένοι σεξολόγοι, σεξοθεραπευτές και σύμβουλοι σχέσεων επί τέσσερις μέρες θα δίνουν διαλέξεις και θα δέχονται ερωτήσεις από το κοινό» εξηγεί στην «Espresso» η Ειρήνη Χειρδάρη. «Θα μάθουμε για τα εγκεφαλικά συστήματα του έρωτα, το πάθος, πώς να απογειώσουμε την ερωτική ζωή μας, πώς γεννιούνται οι διαστροφές. Για τη σεξομανία, τον εθισμό στο πορνό, πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την παιδική πορνογραφία στο ίντερνετ, πώς να αναγνωρίζουμε τα σημάδια του sex trafficking και πώς να βοηθήσουμε στην εξάλειψή του στη χώρα μας. Θα μάθουμε ακόμη την τέχνη της αποπλάνησης, τι είναι η ερωτική σχέση, αλλά και τα σημαντικότερα προβλήματα των ερωτικών σχέσεων και πώς να τα αντιμετωπίζουμε. Απευθύνεται σε όλους, αλλά και σε επαγγελματίες (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, δημοσιογράφους που θέλουν να γίνουν sex editors όπως εγώ, πολλοί μου έχουν ζητήσει να τους εκπαιδεύσω, αλλά ποτέ δεν βρίσκω χρόνο).

Πιστοποίηση

Στο τέλος κάθε σεμιναρίου θα δίνεται υπογεγραμμένο πιστοποιητικό παρακολούθησής του» συνεχίζει, συμπληρώνοντας ότι η είσοδος στο TED-SEX συμπεριλαμβάνεται στο απλό εισιτήριο του φεστιβάλ.

Οσο για την dr Ruth; Η Ειρήνη αποκαλύπτει ότι τη συνδέει μαζί της ένα ιδιόχειρο σημείωμα, το οποίο υπήρξε καθοριστικό για τη ζωή της. «Το να είσαι η πρώτη sex editor στην Ελλάδα, πιστέψτε με, δεν ήταν δρόμος στρωμένος με ρόδα, καθαρά λόγω έλλειψης παιδείας των Ελλήνων πάνω στα επαγγέλματα που σχετίζονται με το σεξ. Κι εκεί λοιπόν που μια εποχή είχα πάρει την τελική απόφαση να τα παρατήσω, μου έρχεται ξαφνικά μέσω ενός φίλου δημοσιογράφου που βρισκόταν στη Νέα Υόρκη κι έπαιρνε συνέντευξη από την dr Ruth ένα χειρόγραφο σημείωμά της που έγραφε μόνο “Eirini, keep going” (“Ειρήνη, συνέχισε”). Οπότε, να ‘μαστε χρόνια μετά. Της στέλνω ένα mail ότι άκουσα τη συμβουλή της. Οτι συνέχισα. Εβγαλα βιβλία για το σεξ, πήρα τηλεοπτική στήλη για τις ερωτικές σχέσεις, δίδαξα σε σεμινάρια και τώρα διοργανώνω το πρώτο TED-SEX στην Ελλάδα, ο πρώτος κύκλος έκλεισε, και να που έχω την τιμή να καλέσω την ίδια να το ανοίξει. Και χτυπά ένα βράδυ το τηλέφωνό μου και ακούω την dr Ruth στη άλλη γραμμή να μου λέει: “OK, έρχομαι!”».

Μάλιστα, η άφιξή της έχει προγραμματιστεί μερικές μέρες πριν από τη διάλεξή της. «Ερχεται στις 12 Δεκεμβρίου. Στους δημοσιογράφους θα μιλήσει και θα δώσει συνεντεύξεις μέσα στο TED-SEX, αμέσως μετά τη διάλεξή της, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου. Εως τότε θα την ξεναγώ στην πόλη, ξέρω ότι στα 86 της αγαπά την περιπέτεια. Η ίδια είχε δηλώσει παλιά σε συνέντευξή της για τους Ελληνες: “Θέλω να τους πω ότι έχουν μια τόσο ωραία παράδοση και μυθολογία, τόσο όμορφη ιστορία σεξουαλικότητας, που τους αξίζει η καλύτερη. Ελληνες, φροντίστε να μην την αμελήσετε!”».

Η ψυχολόγος με master στον έρωτα

«ΡΩΤΗΣΤΕ την Dr Ruth». Με αυτή τη στήλη, που δημοσιευόταν σε εκατό εφημερίδες σε όλο τον κόσμο, η Καρόλα Ρουθ Σίγκελ, όπως είναι το πλήρες όνομά της, απέκτησε φήμη σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Γεννημένη στη Φρανκφούρτη, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της σε ηλικία δέκα ετών, όταν οι γονείς της αποφάσισαν να τη στείλουν στην Ελβετία προκειμένου να γλιτώσει από το Ολοκαύτωμα. Από τότε δεν τους ξαναείδε. Υστερα από τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης στον τομέα της Ψυχολογίας μεταναστεύει στις ΗΠΑ, παίρνει μάστερ στην Κοινωνιολογία, διδακτορικό στην Παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και αργότερα εκπαιδεύεται στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Τον Σεπτέμβριο του 1980, ως δρ Ρουθ πλέον, αποκτά εκπομπή στο ραδιόφωνο με θέματα που αφορούν το σεξ. Πολύ σύντομα όλη η Αμερική θα αρχίσει να μιλάει για εκείνην. Εχει γράψει πάνω από τριάντα βιβλία, αλλά το πιο εμπορικό είναι το «Σεξ για πρωτάρηδες», το οποίο έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες. Η ίδια δίνει συμβουλές για το σεξ και τις σχέσεις εδώ και τριάντα χρόνια, ενώ κάθε χρόνο ψηφίζεται ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής. Σε ό,τι αφορά την προσωπική ζωή της, η dr Ruth έχει κάνει τρεις γάμους. Ωστόσο, ο τελευταίος, με τον Fred Westheimer, που κράτησε 38 χρόνια, ήταν «ο πραγματικός γάμος», όπως τον χαρακτηρίζει.

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...