Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Τέχνη επί ποδός!

Η ζωγράφος Ματίνα Λαμπροπούλου «μεταμορφώνει» τα πάνινα αθλητικά των celebrities σε πίνακες ζωγραφικής

Εργα τέχνης πάνω σε… παπούτσια από μια ταλαντούχα ζωγράφο. Η Ματίνα Λαμπροπούλου, με καταγωγή από την Τήνο, έχει γίνει η νέα αγαπημένη των επωνύμων, αφού «μεταμορφώνει» τα απλά και μονόχρωμα πάνινα αθλητικά τους σε πραγματικούς πίνακες ζωγραφικής. Celebrities από τον χώρο του τραγουδιού, της τηλεόρασης και του θεάτρου την αναζητούν, ώστε να δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο τέχνης στα πατούμενά τους, σε σχέδια που συνήθως επιλέγουν οι ίδιοι κι έχουν ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτούς.f54tw45t 5

«Η Θωμαΐς Απέργη, λόγω της Τήνου, ήθελε κάτι θαλασσινό. Εχει αγοράσει όλη την κολεξιόν που έκανα, αφού της άρεσε το αποτέλεσμα, το οποίο της θύμιζε βέβαια τον τόπο καταγωγής της. Επίσης λάτρεψε και τα παπούτσια με ζωγραφισμένο πάνω τους τον Μικρό Πρίγκιπα» λέει η Ματίνα στην «Espresso» και αποκαλύπτει ποιος διεθνής Ελληνας της ζήτησε σχέδιο που θα τον έκανε να μοιάζει με… θεό του Ολύμπου. «Ο Νίκος Αλιάγας ζήτησε τα φτερά του Ερμή και με άφησε να παίξω με τα χρώματα όπως εγώ ήθελα. Ο Δήμος Αναστασιάδης ήθελε ένα λιοντάρι και ένα δελφίνι. Επίσης, επειδή συνεργάστηκε στο μιούζικαλ “Rocky Horror Show” πρόσθεσε στη συλλογή του και ένα ζευγάρι με το χαρακτηριστικό στόμα, σήμα κατατεθέν της παράστασης. Το ίδιο απέκτησε και ο παραγωγός Γιώργος Ισαάκ» λέει η ζωγράφος από την Τήνο.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι επώνυμοι επιλέγουν τα σχέδια όπως ακριβώς θα έκαναν σε περίπτωση που ήθελαν να… χτυπήσουν tattoo! Ως αυθεντικός μηχανόβιος ο Αλκις Κούρκουλος πρότεινε στη Ματίνα κάτι ανάλογο. «Ζήτησε να του φτιάξω τον Βαλεντίνο Ρόσι, τον Ιταλό επαγγελματία οδηγό μοτοσικλέτας».

f54tw45t 2Ο Φρου Φρου

Από τα πιο αστεία παπούτσια είναι εκείνα της Σοφίας Κουρτίδου, η οποία θέλησε να… παίρνει μαζί της στις βόλτες της έναν ήρωα παιδικής εκπομπής που θα μπορούσε να είναι το alter ego της! Τον κοκκινομάλλη… αφάνα Φρου Φρου, το άτακτο, μικροσκοπικό ανθρωπάκι που αναστάτωσε τη ζωή ενός απλού ξυλουργού. Ο Κώστας Κόκλας είχε… καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι’ αυτό παρήγγειλε στη ζωγράφο ένα έργο του Νταλί (συγκεκριμένα, λεπτομέρεια από τον πίνακά του με τίτλο «The Persistence of Memory», με τα χαρακτηριστικά «λιωμένα» ρολόγια).

Για τη δημιουργία των παπουτσιών η Ματίνα αφιερώνει αρκετές μέρες μέχρι να κάνει την έμπνευσή της πραγματικότητα. Εχει μάθει να «παντρεύει» εξαιρετικά τα χρώματα και τα υλικά με την προσωπικότητα του κάθε πελάτη της. Αυτό άλλωστε είναι που την κάνει ξεχωριστή και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξεκίνησαν ως πελάτες κι έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι της. «Ερχονται και μου λένε τι θέλουν ή μου περιγράφουν μια ιδέα. Αν δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο ως πρόταση, μου δίνουν στοιχεία, όπως ποια είναι τα χόμπι τους, το αγαπημένο τους χρώμα ή ακόμη και το αγαπημένο τους τραγούδι».

Οσο για τις τιμές; Αυτές κυμαίνονται ανάλογα το θέμα και τον χρόνο υλοποίησης. Ετσι, τα αθλητικά κοστίζουν 50-65 ευρώ, ενώ τα χειροποίητα αντρικά και γυναικεία παπούτσια από δέρμα 100-300 ευρώ.

Τεριάννα Παππά
Περισσότερες φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...