Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Μπρα ντε φερ «γιγάντων» στα Σκόπια

❱❱ Κόκκινος συναγερμός στις πρεσβείες των μεγάλων δυνάμεων μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της χώραςΑγριο παρασκήνιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στα Σκόπια. Αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης και την επιβεβαίωση των μεγάλων ποσοστών της αποχής στο δημοψήφισμα, σήμανε κόκκινος συναγερμός στις πρεσβείες των μεγάλων δυνάμεων. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός της FYROM Ζόραν Ζάεφ καθυστέρησε δύο ολόκληρες ώρες μετά την πρώτη δήλωσή του να εμφανιστεί εκ νέου στην αίθουσα Τύπου για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο που τον περίμεναν.

Το μεγάλο… παζάρι που είχε ήδη αρχίσει για να υποστηριχτεί το «ναι», με χρηματοδότη μεταξύ άλλων και το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, το οποίο λειτουργεί ευθυγραμμισμένο με τις ΗΠΑ, πλέον στρέφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναζήτηση των 11 «προθύμων» βουλευτών της αντιπολίτευσης που θα στηρίξουν την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι απλά για όσους αποφασίσουν να πουν «ναι» στο… άρωμα δολαρίων, για δύο λόγους: Ο πρώτος γιατί οι βαλίτσες με τις προσφορές «λαδώματος» για να πουν κάποιοι «ναι» θα έχουν ως αντίμετρο αντίστοιχες και για το «όχι». Μόνο που το χρώμα του χρήματος σε αυτήν την περίπτωση δεν αποκλείεται να είναι αντί σε δολάρια σε… ρούβλια, καθώς η Ρωσία δεν θέλει επ’ ουδενί η FYROM να προσδεθεί στο άρμα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Πάντως, το ιδιαίτερο αυτό μπρα ντε φερ έχει προκαλέσει αναταράξεις στο γειτονικό κρατίδιο, που έτσι και αλλιώς από τη δημιουργία του, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στηρίζεται σε γυάλινα πόδια, τα οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσουν.

Ηδη μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης έχουν βγει τα μαχαίρια, ενώ παραμένει άγνωστο το παζάρι που θα θελήσουν να κάνουν οι Αλβανοί των Σκοπίων, που αλλάζουν στρατόπεδο ανάλογα με τις οδηγίες που λαμβάνουν. Δεν αποκλείεται, αν δεν προχωρήσει η συμφωνία, να βγουν πάλι στο «αντάρτικο» απειλώντας την ύπαρξη του κρατιδίου, μια και δεν υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε τη δημιουργία ενός νέου «Κοσόβου», με ό,τι θα σημάνει αυτό για την περιοχή.

Πάντως, οι τρεις βουλευτές του κόμματος της αντιπολίτευσης που παρέβησαν την απόφαση του κόμματος και πήγαν να ψηφίσουν γνώρισαν σε πρώτη φάση διαδικτυακό «λιντσάρισμα», δείχνοντας ότι δεν είναι τόσο εύκολο να ειπωθεί το «ναι» στη Βουλή. Ετσι κι αλλιώς, ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα στη FYROM, που μπαίνει σε έναν μεγάλο κύκλο περιπέτειας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τέλος του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...