Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Ερμής Καραγιάννης: Βουτιά θανάτου για τον παίκτη του «GNTM»

Βουτιά στο κενό πρώην παίκτη του «Greece’s Next Top...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 16 Μαΐου

ΚΡΙΟΣ: Αυξημένη θα είναι η δυναμικότητά σας και μπορείτε...

Η «Lady» και η… εκλεκτή παρέα της

Η «Lady» του ελληνικού πενταγράμμου Άντζελα Δημητρίου συναντιέται επί...

Ελληνας στα Οσκαρ!

Ο «δικός» μας Αλεξάντερ Πέιν είναι υποψήφιος για βραβείο Σκηνοθεσίας με την ταινία του «Nebraska».

Αρωμα Ελλάδας θα έχει και η φετινή απονομή των Οσκαρ, καθώς ο «δικός» μας Αλεξάντερ Πέιν είναι υποψήφιος για βραβείο Σκηνοθεσίας για το φιλμ του «Nebraska», η οποία είναι επίσης υποψήφια σε άλλες πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Την κούρσα των υποψηφιοτήτων της 86ης απονομής οδηγούν οι ταινίες «Οδηγός διαπλοκής» και «Gravity», συγκεντρώνοντας από δέκα υποψηφιότητες έκαστη, ενώ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής -με εννέα υποψηφιότητες- το «12 χρόνια σκλάβος». Ολες τους είναι συνυποψήφιες για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, μαζί με τα φιλμ «Captain Phillips», «Dallas Buyers Club», «Her», «Ο λύκος της Γουόλ Στριτ» και «Philomena».

Η πρωταγωνίστρια του «Gravity» Σάντρα Μπούλοκ προτάθηκε για Οσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, όπου ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι σκληρός, καθώς έχει απέναντί της την Εϊμι Ανταμς από τον «Οδηγό διαπλοκής», την Τζούντι Ντεντς για την «Philomena», την Κέιτ Μπλάνσετ για το «Blue Jasmine», αλλά και τη Μέριλ Στριπ -στην 18η υποψηφιότητα της καριέρας της- για την ερμηνεία της στην ταινία «August: Osage County».

Στην αντίστοιχη ανδρική κατηγορία ξεχώρισαν ο Τσιούετελ Ετζιοφορ για το «12 χρόνια σκλάβος», ο Κρίστιαν Μπέιλ για τον «Οδηγό Διαπλοκής», ο Λεονάρντο ντι Κάπριο για τον «Λύκο της Γουόλ Στριτ», καθώς επίσης ο Μάθιου Μακ Κόναχι για το «Dallas Buyers Club» και ο Μπρους Ντερν για τη «Nebraska».

Σκληρός ανταγωνισμός

Η περσινή νικήτρια Α’ γυναικείου ρόλου Τζένιφερ Λόρενς («Οδηγός Διαπλοκής») πάει γα τη δεύτερη σερί νίκη της, αυτή τη φορά στην κατηγορία Β’ γυναικείου ρόλου, όπου έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τη Λιουπίτα Νιόνγκο («12 χρόνια σκλάβος»), τη Σάλι Χόκινς («Blue Jasmine»), την Τζούλια Ρόμπερτς («August: Osage County») και την Τζουν Σκουίμπ («Nebraska»). Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η απουσία του Τομ Χανκς («Captain Philips») από την κατηγορία Α’ ανδρικού ρόλου, αλλά και της Οπρα Γουίνφρεϊ («The Butler») από την κατηγορία Β’ γυναικείου ρόλου, καθώς αμφότεροι θεωρούνταν φαβορί για υποψηφιότητα.

Εκτός από τον «δικό μας» Αλεξάντερ Πέιν, το Οσκαρ Σκηνοθεσίας διεκδικεί ο Αλφόνσο Κουαρόν («Gravity»), ο Στιβ Μακ Κουίν («12 χρόνια σκλάβος»), ο Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ («Οδηγός Διαπλοκής») και ο Μάρτιν Σκορσέζε («Ο λύκος της Γουόλ Στριτ»).

Στην κατηγορία Ξενόγλωσσης Ταινίας ξεχώρισαν η βελγική «The Broken Circle Breakdown», η ιταλική «The Great Beauty», η δανέζικη «The Hunt», η παλαιστινιακή «Omar», καθώς επίσης και η «The Missing Picture» από την Καμπότζη. Για το Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου προτάθηκαν οι ταινίες «Nebraska», «Her», «Οδηγός διαπλοκής», Blue Jasmine» και «Dallas Buyers club».

Ελληνική υποψηφιότητα υπάρχει επίσης στην κατηγορία Καλύτερης Φωτογραφίας, με τον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ να διεκδικεί Οσκαρ για τη δουλειά του στη «Nebraska», τη στιγμή που ο Ελληνογάλλος Αλεξάντερ Ντεσπλά κατέκτησε την έκτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης για την «Philomena». Τέλος, η ταινία μικρού μήκους του Αλέξανδρου Γαβρά -γιου του Κώστα Γαβρά- και του Χαβιέρ Λεγκράντ με τίτλο «Avant Que De tout Perdre» (Just Βefore Losing Everything) είναι υποψήφια στην αντίστοιχη κατηγορία.

Η φετινή απονομή είναι στις 2 Μαρτίου, με την Ελεν ντε Τζένερις στην παρουσίαση.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Τζόνι Ντεπ, Χάλι Μπέρι και Ναόμι Γουότς ψηλά στη λίστα για το Χρυσό Βατόμουρο

Ούτε ο μακρύς κατάλογος των βραβείων που έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα ούτε τα εκατομμύρια που έχουν φέρει στο box office δεν κατάφεραν να τους γλιτώσουν από τη λίστα υποψηφιοτήτων που κάθε ηθοποιός του Χόλιγουντ τρέμει στο άκουσμά της.
 
Τζόνι Ντεπ, Χάλι Μπέρι και Ναόμι Γουότς είναι μερικά από τα τρανταχτά ονόματα που διεκδικούν Χρυσό Βατόμουρο για τη χειρότερη κινηματογραφική ερμηνεία της χρονιάς.

Ο Τζόνι Ντεπ είναι υποψήφιος στα γνωστά και ως αντι-Οσκαρ για την αποτυχημένη ερμηνεία του στην ταινία «Μοναχικός Καβαλάρης», ενώ στην κατηγορία χειρότερης ανδρικής ερμηνείας συναντάμε επίσης τον Αστον Κούτσερ, τον Ανταμ Σάντλερ, τον Τζέιντεν Σμιθ, αλλά και τον αδιαμφισβήτητο «βασιλιά των Βατόμουρων» Σιλβέστερ Σταλόνε όχι για έναν, αλλά για τρεις ρόλους, στην 31η υποψηφιότητα της καριέρας του.
Την ίδια στιγμή, η Χάλι Μπέρι θεωρείται άξια υποψήφια για το Βατόμουρο της Χειρότερης Γυναίκας Ηθοποιού για τους ρόλους της στις ταινίες «The Call» και «Movie 43». Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός θα…. κονταροχτυπηθεί με τη Ναόμι Γουότς για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Diana» και «Movie 43», αλλά και με τις Λίντσεϊ Λόχαν, Σελίνα Γκόμες και Τάιλερ Πέρι.

Η ταινία «Movie 43» σαρώνει με πέντε υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων Χειρότερης Ταινίας, με την «Grown Ups 2» να ακολουθεί με τρεις.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Με χιούμορ απάντησε ο Κουτσόπουλος στις φήμες για χωρισμό από τη Μιχαλοπούλου

Ποιος χώρισε; Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάντως όχι. Παρά τις...

Πού θα είναι του χρόνου η Τατιάνα Στεφανίδου;

Η ψυχαγωγία «έφαγε» την ενημέρωση στον Alpha. Οριστικό τέλος...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

«Δράκος» στα στενά της Σακελλαροπούλου – Η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε 19χρονη!

Σοκ, ανατριχίλα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη που...

Ο Λύρας και ο «άσχημος» Αυγουστίδης

Την παράσταση «Ο άσχημος» με τον Ορφέα Αυγουστίδη και...

«TV Queen»: Κοκλώνης με «φέσι» και «χαρέμι στούρνων»

Δεν περιμέναμε και πολλά 24ωρα για να μας επιβεβαιώσει...