Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Ο βασιλιάς στον θρόνο του

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 82-71 στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό και στέφθηκε πρωταθλητής για 34η φορά στην ιστορία του

Πράσινο βάφτηκε και φέτος το πρωτάθλημα στην Α1, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί μια ψυχωμένη εμφάνιση χθες στο ΟΑΚΑ και να επιβάλλεται του Ολυμπιακού (82-71) στήνοντας γιορτή στο κατάμεστο γήπεδό του! Ετσι οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τη φετινή χρονιά με νταμπλ και στέφθηκαν πρωταθλητές για 34η φορά στην ιστορία τους. Κορυφαίοι των «πρασίνων», οι Διαμαντίδης και Ματσιούλις, ενώ στην αντίπερα όχθη διασώθηκαν οι Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Κόλινς.

Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός επιχείρησε να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι με τα τρίποντα, αλλά το κακό του ποσοστό τον πρόδωσε. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με 2 στα 2 (Μάντζαρης, Λοτζέσκι), αλλά έκτοτε είχαν μόλις ένα (Περπέρογλου) στα εννέα σουτ από τα 6,75. Συνολικά 3 στα 11, με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται αυτή την αστοχία και σε σετ παιχνίδι να βρίσκει λύσεις στην επίθεση (κυρίως με Γκιστ και Ματσιούλις) πετυχαίνοντας 28 πόντους στην πρώτη περίοδο! «Κλειδί» και τα αμυντικά ριμπάουντ για τους «πρασίνους», καθώς δεν έδωσαν πολλές δεύτερες επιθέσεις στους φιλοξενούμενους.

Ο Μπαρτζώκας έβαλε τις φωνές στον πάγκο για τα πολλά τρίποντα που έπαιρναν οι παίκτες του και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πλησιάσουν το καλάθι, είτε με ντράιβ (κυρίως του Λοτζέσκι) είτε με ποσταρίσματα (κυρίως του Πρίντεζη). Ο Σπανούλης δεν βοηθούσε (αρνητικός πρωταγωνιστής ξανά), την ώρα που επιθετικά οι «πράσινοι» συνέχιζαν το ρεσιτάλ τους, με πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Διαμαντίδης, Ούκιτς, Λάσμε, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης πάτησαν γκάζι, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει το πρώτο μέρος με εντυπωσιακά ποσοστά (14/20 δ., 3/8 τρ.).

Στην τρίτη περίοδο η διαφορά έφτασε μέχρι και στο +23 (55-32, 57-34), με τις δύο ομάδες να σκληραίνουν τις άμυνές τους και να συμπληρώνουν γρήγορα τα ομαδικά φάουλ. Πολλές βολές εκατέρωθεν, με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί μια μίνι αντεπίθεση στο τέλος του δεκαλέπτου και να μειώνει στο -14.

Παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, έστω κι αν έφτασε την διαφορά μέχρι και στο -6 στα 3.30” (74-68) πριν από τη λήξη. Ο Παναθηναϊκός με Φώτση και Ματσιούλις είχε απαντήσεις και ανέκτησε ξανά διαφορά ασφαλείας «καθαρίζοντας» το ματς χωρίς γκραν γκινιόλ φινάλε. Η κραυγή ανακούφισης του Φραγκίσκου Αλβέρτη μετά το τέλος του αγώνα σήμανε και την αρχή των πανηγυρισμών για τους χιλιάδες οπαδούς του που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 53-32, 70-56, .82-71.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπράμος, Κάρι (5 π.), Φώτσης (10 π.), Ούκιτς (9 π.), Λάσμε (8 π.), Μαυροκεφαλίδης (8 π.), Διαμαντίδης (11 π.), Γκιστ (9 π.), Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις (15 π.), Ράιτ (7 π.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον (11 π.), Σπανούλης (6 π.), Περπέρογλου (7 π.), Παπαπέτρου, Σλούκας, Κόλινς (11 π.), Σίμονς, Λοτζέσκι (17 π.), Πρίντεζης (16 π.), Μάντζαρης (3 π.).

Στα επίσημα ο [τιμωρημένος] Δ. Γιαννακόπουλος

Με τρεις μήνες απαγόρευση εισόδου σε αθλητικούς χώρους τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τους αδελφούς Αγγελόπουλους για τις δηλώσεις που έκαναν μετά το τέλος του τέταρτου τελικού των «αιωνίων». Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και 33.000 ευρώ στον Γιώργο Μπαρτζώκα για όσα είπε μετά το τέλος του ματς, στη συνέντευξη Τύπου.

Χθες πάντως της αποστολής των «ερυθρολεύκων» στο ΟΑΚΑ ηγήθηκε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Αναχώρησε μαζί της από το ξενοδοχείο (εκεί όπου βρέθηκαν και σχεδόν 500 οπαδοί, οι οποίοι εμψύχωσαν τους παίκτες), αλλά δεν μπήκε στο Ολυμπιακό στάδιο. Τόνισε ότι ήθελε μονάχα να υποστηρίξει ψυχολογικά την ομάδα και σεβόμενος την τιμωρία, θα παρακολουθήσει από το σπίτι του το παιχνίδι. Το ίδιο συνέβη τόσο με τον αδερφό του Παναγιώτη. Αντίθετα ο επίσης τιμωρημένος πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρακολούθησε τον αγώνα από τα επίσημα του ΟΑΚΑ!

Στα αξιοσημείωτα πάντως είναι το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο Μαρούσι με βαν της Αστυνομίας (!), καθώς το πούλμαν του συλλόγου έμεινε στη λεωφόρο Κατεχάκη, λόγω προβλήματος στο ψυγείο!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...