Πρώην Γαλλίδα υπουργός εξετάζεται για αδικαιολόγητα έξοδα 190.000 ευρώ σε φουλάρια Ερμές

Η πρώην υπουργός δικαιοσύνης εμπλέκεται σε δικαστική έρευνα που εξετάζει αδικαιολόγητες δαπάνες του υπουργείου επί των ημερών της ύψους 190.000 ευρώ. Είναι αλήθεια πως η κα. Ντατί έχει αγάπη για τα φουλάρια Ερμές;

Η πρώην υπουργός δικαιοσύνης εμπλέκεται σε δικαστική έρευνα που εξετάζει αδικαιολόγητες δαπάνες του υπουργείου επί των ημερών της ύψους 190.000 ευρώ. Είναι αλήθεια πως η κα. Ντατί έχει αγάπη για τα φουλάρια Ερμές;

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η αποκάλυψη του περιοδικού Le Point πως η πρώην υπουργός δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί, Ρασιντά Ντατί αποτέλεσε το επίκεντρο δικαστικής απόφασης για μη δικαιολογημένα έξοδα του υπουργείου σε ρούχα πολυτελείας, κατανάλωση φαγητού και ποτού, γεύματα, αγορές γλυκών, εφημερίδων και φαρμακευτικών προϊόντων. Συγκεκριμένα η Le Point περιγράφει την αγάπη της πολιτικού για τα προϊόντα πολυτελείας, αναφέροντας πως είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον οίκο Dior και αφήνοντας να εννοηθεί πως δαπανούσε χρήματα για το προσωπικό της ντύσιμο και αγορές σε φουλάρια Hermes.

Το δικαστήριο βρήκε αδικαιολόγητα έξοδα που αγγίζουν το ποσό των 190,000 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δαπάνες για την επικοινωνία του υπουργείου, στο πλαίσιο συμβολαίου με την εταιρεία Τζιακομέτι Περόν. Η εταιρία αυτή περιπλέκει την υπόθεση ακόμη περισσότερο, αφού ο ιδιοκτήτης της είναι σύμβουλος και κοντινός συνεργάτης του Νικολά Σαρκοζί.

Η Ντατί, που σήμερα διατελεί ευρωβουλευτής του συντηρητικού κόμματος της Γαλλίας, αρνήθηκε την απόφαση και απάντησε στις “ψευδείς” κατά τη γνώμη της αιτιάσεις του περιοδικού. “Το υπουργείο δικαιοσύνης δεν με χρηματοδοτούσε για να κάνω προσωπικά έξοδα ή να αγοράζω οποιουδήποτε είδους ρούχα. Δεν ζούσα στο υπουργεία και τα έξοδά μου χρηματοδοτούνταν από προσωπικές μου αποταμιεύσεις” δηλώνει η πρώην υπουργός. “Το δικαστήριο δεν με κατηγόρησε ούτε προσωπικά, ούτε για την περίοδο που διετέλεσα υπουργός” σημείωσε.

Μάλιστα, η πολιτικός με ανάρτησή της στο twitter, επιτέθηκε στο περιοδικό. “Η Le Point αναφέρεται με ψευδείς επιθέσεις στο πρόσωπό μου. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου” αναφέρει στην ανάρτηση.

Ο δικηγόρος της βουλευτή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγούσε πως η απόφαση του δικαστηρίου δεν εγκαλούσε την υπουργό όπως αναφέρει για αδικαιολόγητες δαπάνες, αλλά αμφισβητούσε τη διαδικασία με την οποία καταχωρήθηκαν τα εν λόγω έξοδα και η οποία δεν ήταν σύμφωνη με σχετική εγκύκλιο για την καταγραφή των εξόδων ενός υπουργείου. Επιπλέον, τονίζεται πως το ποσό των 9800 ευρώ εκτείνεται σε όλην την περίοδο που διετέλεσε υπουργός, δηλαδή επί τρία συναπτά έτη, κάτι που σημαίνει πως το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί παρά σε 270 ευρώ το μήνα. “Οι ελλείψεις που παρατήρησε το δικαστήριο ήταν καθαρά τυπικές, σχετικά με το λογαριασμό του υπουργείου που τίθεται εν αμφιβόλω και όχι για την ίδια την κα. Ντατί.

Πηγή:dimokratianews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Οι «επώνυμοι» της σόουμπιζ βολτάρουν στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του Espressonews.gr κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας και απαθανάτισε πολλά γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ.

Αναστάσης Ροϊλός – Στέλλα Ψαρουδάκη: Τα παθιασμένα τους φιλιά στο αεροδρόμιο

Ο Αναστάσης Ροϊλός είναι τρελά ερωτευμένος με τη συνάδελφό...