Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Η «Μορφή» των Οσκαρ!

❱❱ 13 υποψηφιότητες για το φιλμ του Γκιγέρμο ντελ ΤόροΣάρωσε τις υποψηφιότητες των Οσκαρ η ταινία «Η μορφή του νερού» («The Shape of Water») του Γκιγέρμο ντελ Τόρο, διεκδικώντας συνολικά 13 χρυσά αγαλματίδια, ανάμεσα στα οποία αυτά της καλύτερης ταινίας αλλά και της μουσικής που επιμελήθηκε ο Γάλλος με τις ελληνικές ρίζες Αλεξάντερ Ντεσπλά. 

Η τελετή της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Οσκαρ, με τα οποία θα κορυφωθεί η σεζόν των βραβείων στο Χόλιγουντ, έγινε χθες το μεσημέρι με παρουσιαστές τους ηθοποιούς Τίφανι Χάντις και Αντι Σέρκις.

Συγκεκριμένα, το εξωπραγματικό παραμύθι του Μεξικανού σκηνοθέτη που εξελίσσεται με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου, το 1962, διεκδικεί, εκτός των άλλων, Οσκαρ σκηνοθεσίας, φωτογραφίας, μοντάζ, σεναρίου, α΄ και β΄ γυναικείου ρόλου, β΄ ανδρικού ρόλου, μίξης ήχου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, ηχητικού μοντάζ και κοστουμιών.

Ακολουθούν με οκτώ υποψηφιότητες η «Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν και με επτά υποψηφιότητες ένα από τα μεγάλα φαβορί της βραδιάς, το «Τρεις πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» του Μάρτιν ΜακΝτόνα.

Εννέα ταινίες θα κονταροχτυπηθούν στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας και συγκεκριμένα οι «H μορφή του νερού», «Οι τρεις πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» -και οι δύο είναι φαβορί-, «Lady Bird», «Τρέξε!», «Δουνκέρκη», «Να με φωνάζεις με το όνομά σου», «The Post: Απαγορευμένα μυστικά», «H πιο σκοτεινή ώρα», «Αόρατη κλωστή».

Η τελετή απονομής των επετειακών 90ών βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου στο Dolby Theatre του Λος Αντζελες, με παρουσιαστή για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Αμερικανό Τζίμι Κίμελ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η βραδιά θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα από τη συνηθισμένη ημερομηνία, ώστε να μη συμπέσει η τελετή με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι καλύτεροι ηθοποιοί

Με μια Χρυσή Σφαίρα και το βραβείο της Ενωσης Ηθοποιών για την ερμηνεία του ως Ουίνστον Τσόρτσιλ στην ταινία «Η πιο σκοτεινή ώρα», ο Γκάρι Ολντμαν διεκδικεί το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο για τον α΄ ανδρικό ρόλο απέναντι στους Ντάνιελ Ντέι Λιούις για την «Αόρατη κλωστή», Ντένζελ Ουάσινγκτον για το «Roman J. Israel, Esq.», Τίμοθι Σαλαμέ για το «Να με φωνάζεις με το όνομά σου» και Ντάνιελ Καλούγια για το «Τρέξε!».

Στην αντίστοιχη κατηγορία για τις γυναίκες η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, που έχει σαρώσει ήδη τα βραβεία, για την ερμηνεία της στο «Οι τρεις πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» βρίσκεται απέναντι στη Μέριλ Στριπ για το «The Post: Απαγορευμένα μυστικά», στη Μάργκο Ρόμπι για το «Εγώ, η Τόνια», τη Σαόρσι Ρόναν για το «Lady Bird» και τη Σάλι Χόκινς για το «H μορφή του νερού».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...