Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

O Μοσκοβισί έκλεψε την παράσταση

Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών αναγορεύτηκε χθες διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

AΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών αναγορεύτηκε χθες διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Προτίμηση στους Γάλλους δείχνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που χθες, ως γνωστόν, αναγόρευσε σε διδάκτορά του τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

O κατάλογος των αναγορεύσεων, μακρύς: Η αρχή έγινε το 1879 με τον Λεόν Γκαμπετά, πρόεδρο της γαλλικής Βουλής και στη συνέχεια πρωθυπουργό της Γαλλίας.

Το 1912 ακολούθησε ο Ζορζ Κλεμανσό (μεγάλο τέκνο της Γαλλίας και «πατέρας της νίκης» της δημοκρατίας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο), το 1937 ο υπουργός Παιδείας Ζαν Ζι, το 1992 ο Ζακ Ντελόρ, το 2001 ο Ζακ Λανγκ και, βεβαίως, το 2015 ο έβδομος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Φρανσουά Ολάντ.

17635870

Ο Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της αναγόρευσής του ήταν ιδιαίτερα ευγενικός με όλους όσοι τον χαιρέτησαν στο πανεπιστήμιο και πολύ χαρούμενος, όπως είπε σε φίλους του, για τη μεγάλη τιμή που του έγινε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι Κώστας Ζουράρις, Τάσος Κουράκης, Ολγα Γεροβασίλη και Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ η όμορφη (και πολύ ψηλή) σύζυγος του Μοσκοβισί καμάρωνε τον άνδρα της με την τήβεννο.

«Βουλή tours» για μαθητές

Παιδιά από την Ξάνθη, τη Δράμα, από χωριά του ακριτικού Εβρου αλλά και από πολλές άλλες παραμεθόριες κυρίως περιοχές θα φιλοξενηθούν από τη Βουλή για να ξεναγηθούν στα ωραία των Αθηνών.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα φιλοξενούνται τμηματικά στην Αθήνα για ένα τετραήμερο κατά το τρίμηνο Φεβρουάριος – Απρίλιος. Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να βιώσουν τη φιλοξενία τους ως μια σημαντική εμπειρία πολιτικής παιδείας και πολιτισμού. Είδατε η Βουλή; Μέσα σε όλα ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης.

Η χαρούμενη Φώφη

tourta fofi

Γενέθλια είχε χθες η μικρή κόρη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και η Φώφη Γεννηματά, εκτός ότι πρόσφερε γλυκά στο γραφείο της, φωτογράφισε την τούρτα και την ανέβασε στην ιστοσελίδα της, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Μια ανάπαυλα από τη δουλειά γιατί σήμερα η Κατερίνα μας γίνεται 11 χρονών. Είμαστε ερωτευμένοι με τη νεραϊδούλα μας, κι εύχομαι να είμαστε πλάι της και να την καμαρώνουμε να μεγαλώνει».

Να θυμίσουμε ότι η Φώφη Γεννηματά είναι μητέρα τριών παιδιών. Από τον πρώτο γάμο της έχει μία κόρη, την 21χρονη Αμαλία Ντέκα, που σπουδάζει αρχιτεκτονική στη Σκοτία, ενώ από τον δεύτερο γάμο της με τον οδοντίατρο Ανδρέα Τσούνη έχει αποκτήσει άλλα δυο παιδιά, τον 13χρονο Γιώργο (έχει πάρει το όνομα του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά) και την Κατερίνα. Μικρές οικογενειακές στιγμές, λοιπόν, ακόμη και για μια τόσο πολυάσχολη μαμά πολιτικό!

«Κλικ» στον Κούρο

kefalogianni

Τις «Οδύσσειες» επισκέφθηκε η βουλευτής της Ν.Δ. Ολγα Κεφαλογιάννη και ενθουσιάστηκε. Πρόκειται όντως για μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οποία παρουσιάζονται σε μια γοητευτική αλληλουχία πολιτισμικών διαστρωματώσεων 184 έργα από τη μόνιμη έκθεση και τις αποθήκες των συλλογών του μουσείου και έξι χειρόγραφα δανείων, τρία από το Επιγραφικό Μουσείο και τρία από το Μουσείο Ακροπόλεως, επιτρέποντας στον επισκέπτη να διακρίνει διαφοροποιήσεις, μεταβολές και παράλληλα να ανιχνεύσει τα στοιχεία που ενυπάρχουν και παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο, συνιστώντας το κοινό αποτύπωμα του ανθρώπου στους αιώνες, στις εποχές, στους πολιτισμούς.
Η Ολγα Κεφαλογιάννη, πριν φύγει από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, φωτογράφισε και τον Κούρο, εστιάζοντας πάντοτε στην… ομορφιά του.

Στο γυμναστήριο (της χλιδής) η Σία

Μπορεί η πρώην υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου να μην έχει ανακαλύψει την ύπαρξη κομμωτηρίων, αλλά το πανάκριβο γυμναστήριο επί της οδού Σταδίου μια χαρά το βρήκε. Εκεί λοιπόν που οι πολίτες με την κυβερνητική ρότα του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν τις προσφορές και τα κουπόνια των γυμναστηρίων για να μπορούν να τα πληρώσουν, όταν και εάν πάνε (μεγάλη πολυτέλεια θα μου πείτε), η αριστερή, πρώην υπουργός γυμνάζεται μέσα στη χλιδή και την πολυτέλεια. Χθες το μεσημέρι λοιπόν, λίγο πριν από τις 4, ανέβηκε στον πρώτο όροφο με τα σπορ ρουχαλάκια της (δεν πέρασε από τα… ταπεινά αποδυτήρια) και ύστερα χάθηκε ανάμεσα στους διαδρόμους και στις μπάρες. Μπράβο, Σία… Με το πρωτογενές πλεόνασμα, γυμνάζεσαι;

(!)

manios

«Δεν ψηφίζω νέα μέτρα» είπε προχθές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, αλλά χθες άλλαξε γνώμη! Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα πριν είχε πει: «Δεν πρόκειται να ψηφίσω μείωση του αφορολόγητου, εφόσον έρθει». Ο… συριζαίος μία ημέρα μετά είπε: «Αν απομονώσουμε το αφορολόγητο, λέω “όχι”. Αμα μου λέτε τώρα ότι θα μου φέρουν ένα πακέτο… Θα το ξανασκεφτώ!» Δηλαδή, σε απλά «συριζαίικα», εάν του πάει τη συμφωνία η Βίκυ Χατζηβασιλείου σε πακέτο, την ψηφίζει! Το ίδιο κι αν του τη φέρει επίσης πακέτο-πίτσα ο ντελιβεράς. Αρκεί να ακούσει το «έχεις πακέτο» ο Μανιός, κι ύστερα όλα μέλι γάλα!


04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...