Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Ξαφνικός θάνατος στο «Πεντελικόν»

Ο νέος αγοραστής (ομογενής από τη Βενεζουέλα) πέταξε έξω υπαλλήλους και πελάτες

«Εξωση» έγινε χθες στους εργαζομένους αλλά και στους πελάτες του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» της Κηφισιάς, αφού ενημερώθηκαν ξαφνικά πως πρέπει να… εγκαταλείψουν τα δωμάτια και τις εγκαταστάσεις, καθώς η επιχείρηση άλλαξε χέρια! Ο ξαφνικός «θάνατος» σημειώθηκε στις 12.00 και άφησε στον δρόμο 120 υπαλλήλους αλλά και δεκάδες πελάτες που διέμεναν αυτές τις ημέρες στο ξενοδοχείο (φέρεται ότι λειτουργούσε με πληρότητα άνω του 60%).

3e3q4trg 4Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν ήταν απίστευτες: σαστισμένοι τουρίστες κουβαλούσαν άρον άρον τις αποσκευές τους, δεκάδες υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στο λόμπι του ξενοδοχείου και αναζητούσαν μάταια απαντήσεις για την -εργασιακή- τύχη τους και τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα, από τουρίστες που είχαν κλείσει δωμάτιο μέχρι και τις 15 Ιουλίου και ρωτούσαν τι θα γίνει με τις προκαταβολές τους!

Ειδοποιήθηκαν το πρωί

«Οι περισσότεροι πελάτες ενημερώθηκαν από τα ταξιδιωτικά τους γραφεία για τις εξελίξεις. Κάποιοι ειδοποιήθηκαν από τη ρεσεψιόν το πρωί, ενώ σε πέντε δωμάτια που δεν είχαν πάρει είδηση όσα συμβαίνουν έπρεπε να περάσουμε εμείς και να τους παρακαλέσουμε να αποχωρήσουν!» περιέγραψαν στην «Espresso» εργαζόμενοι, που παρέμειναν μέχρι τις 17.00 στο «Πεντελικόν» για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Εργάζομαι δέκα χρόνια στο ξενοδοχείο και είμαι καιρό απλήρωτη. Κάποιοι δεν έχουν πάρει χρήματα εδώ και επτά – δέκα μήνες. Αυτό δεν το περιμέναμε σε καμία περίπτωση! Απαιτούμε να βρεθεί λύση και να αποζημιωθούμε» είπε καμαριέρα του ξενοδοχείου.

Πάντως, τα πρώτα «σύννεφα» στις σχέσεις υπαλλήλων – εργοδοσίας (Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη Α.Ε.) έκαναν την εμφάνισή τους το 2009, οπότε ξεκίνησαν οι οφειλές του ιδιοκτήτη Χαράλαμπου Βάρδη σε ασφαλιστικά ταμεία, Εφορία, προμηθευτές και εργαζομένους, πολλοί εκ των οποίων στερούνταν ακόμα και 3e3q4trg 5της ασφάλισής τους. Τα χρέη ήταν εκείνα που οδήγησαν μια από τις τράπεζες που είχε χορηγήσει δάνειο στην επιχείρηση σε πλειστηριασμό του «Πεντελικόν». Ο νέος αγοραστής, ομογενής από τη Βενεζουέλα, απέκτησε τις εγκαταστάσεις του. Από το πρωί της Δευτέρας εκπρόσωποί του βρέθηκαν στο ξενοδοχείο, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι ο χώρος έχει αδειάσει και οι κλειδαριές σε όλες τις πόρτες έχουν αντικατασταθεί!

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά, αφού τους πέταξαν στον δρόμο χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό!

Τη νέα διοίκηση -την οικογένεια Δουζόγλου- «καρφώνει» για το χάος και η μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια εταιρία: «Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη (από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κ. Δουζόγλου), ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στη νέα και με μοναδικό στόχο τη συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του. Παρά τις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης, δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 12 μ.μ., όπως και έγινε».

Συγκέντρωση στο υπουργείο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη γενική προϊσταμένη του ξενοδοχείου Δέσποινα Χαρώνη: «Εχει κανονιστεί για το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, για να δούμε τι θα συμβεί με τα χρήματα που μας χρωστούν. Εχει γίνει επαφή με τους κυρίους που έχουν αγοράσει την επιχείρηση και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μαζί τους».

3e3q4trg 7Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Νίκος Παπαγεωργίου επισήμανε ότι το υπουργείο Εργασίας πρέπει να πάρει θέση ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων: «Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2012, όταν 40 υπάλληλοι του ξενοδοχείου είχαν διαμαρτυρηθεί για τις οφειλές της διοίκησης του Χαράλαμπου Βάρδη. Τότε ο ιδιοκτήτης είχε προχωρήσει σε απολύσεις χωρίς να καταβάλει αποζημιώσεις. Η υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια και, αν και οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν, δεν πήραν ούτε ευρώ».

Νίκη Κλεισούρα

Η Μ. Μερκούρη και η οικογένεια Βάρδη

Η πολυτέλεια και η αριστοκρατική φινέτσα ήταν πάντοτε χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», που αποτέλεσε τον χώρο συνάντησης «μεγάλων» οικογενειών της Αθήνας. Η ανέγερση του επιβλητικού νεοκλασικού κτιρίου ξεκίνησε το 1924 και ολοκληρώθηκε το 1927, οπότε πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του. Εκτοτε και επί δεκαετίες το ξενοδοχείο φιλοξένησε κορυφαίους πολιτικούς, όπως τον Ελευθέριο Βενιζέλο, εστεμμένους βασιλείς, διάσημους καλλιτέχνες καθώς και άλλους απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Από το 1984

Η επόμενη σημαντική σελίδα στην ιστορία του «Πεντελικόν» γράφτηκε το 1984, οπότε το ακίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας του Χαράλαμπου Βάρδη, ομογενούς από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, που αποφάσισε να προσδώσει στο ξενοδοχείο σύγχρονες ανέσεις, τιμώντας παράλληλα την ιστορία του και το κλασικό του ύφος.

Ακολούθησαν τρία χρόνια εργασιών και τον Ιούνιο του 1987 έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ξενοδοχείου, που ξεχώρισε και για το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Vardis. Παράλληλα η τότε υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη χαρακτήρισε το κτίριο της οδού Δηλιγιάννη διατηρητέο έργο τέχνης και πολιτισμού! Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το 2002, έγινε επέκταση του ξενοδοχείου, με τρία καινούργια κτίρια αξίας 17.500.000 ευρώ.

Η ανοδική πορεία του «Πεντελικόν» συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, αλλά το ξέσπασμα της κρίσης φαίνεται πως αποδείχτηκε μοιραίο για την επιχείρηση. Οι μέχρι πρότινος ιδιοκτήτες του δεν κατάφεραν ποτέ να ξεπεράσουν τα προβλήματα και οδηγήθηκαν στην πώλησή του.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...