Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025

Σχεδόν έτοιμη η ομάδα που θα μας κρατήσει συντροφιά μέσα από το...

Τη μεγάλη έκπληξη και φέτος, στο τηλεοπτικό «μενού» της...

Τι κατέθεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης για τη φωτιά στο μπαλκόνι του σπιτιού...

Κατάθεση στα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έδωσαν...

Αμαλία Κωστοπούλου: Κάνει τον γύρο του κόσμου

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ερωτευμένη κόρη του...

Unfollow της Μενεγάκη σε Σκορδά και Μουτσινά

Ιδιαίτερα ενεργή είναι η Ελένη Μενεγάκη στο Instagram, παρότι...

Ενδιαφέρον για την Jet Oil

Φήμες ότι ο Ελληνοαμερικανός Κατσιματίδης θα επενδύσει 120.000.000 €, αν υπάρξει σχέδιο αναδιάρθρωσης που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα

Φήμες ότι ο Ελληνοαμερικανός Κατσιματίδης θα επενδύσει 120.000.000 €, αν υπάρξει σχέδιο αναδιάρθρωσης που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα 

Μπλόκο στην αίτηση υπαγωγής της εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών Jet Oil της οικογένειας Μαμιδάκη στο άρθρο 99 επιχειρεί τράπεζα, η οποία ενεργεί ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση ανάκλησης της προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές που εξασφάλισε προ εβδομάδων η Jet Oil, μέχρι να συζητηθεί η υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, θα συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη.

Την ίδια στιγμή εντείνεται η φημολογία σύμφωνα με την οποία ο Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος ελέγχει μεταξύ άλλων την εταιρία διύλισης πετρελαίου United Refining Company με εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων (με την επωνυμία Kwik-Fill) στο βορειοδυτικό κομμάτι της πολιτείας της Νέας Υόρκης και στη δυτική Πενσιλβανία, ενδιαφέρεται για την Jet Oil. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κατσιματίδης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Jet Oil και προτίθεται να επενδύσει 120.000.000 ευρώ, αν οι πιστωτές συμφωνήσουν σε σχέδιο αναδιάρθρωσης που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρίας, χωρίς προσφυγή στο άρθρο 99, αλλά σε άλλη διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα (άρθρο 106Β).

Ρευστότητα

Η Jet Oil τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας, έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου πρατηρίων της, αφού δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με καύσιμα. Στον ισολογισμό του 2014 η εταιρία εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις περίπου 320.000.000 ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός του ομίλου φτάνει τα 189.2000.000 ευρώ – Εθνική Τράπεζα (50.500.000 ευρώ), Αττικής (12.660.000 ευρώ), Πειραιώς (36.400.000 ευρώ), Alpha Bank (62.280.000 ευρώ) και Eurobank (41.550.000 ευρώ).
Σύμφωνα με την αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, μέχρι να συζητηθεί η υπαγωγή της εταιρίας την 1η Νοεμβρίου, η εταιρία υποστηρίζει ότι θα θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, διοίκησης και δραστηριοτήτων, με το οποίο ευελπιστεί να αυξήσει το μερίδιό της στην εσωτερική αγορά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και γιατρός στην οικογένεια Πολάκη

Είχε τη δικηγόρο, τώρα απέκτησε και τη γιατρό του...

Φίλιππος Τσαγκρίδης και Κάθριν Εμπειρίκου ανέμελοι στην glam Μύκονο

Φούντωσαν πάλι οι φήμες, όχι μόνο περί έρωτα, αλλά...

Summer in Βουλιαγμένη για την «αδελφή» της Χριστίνας Ω

Αν και ζει μόνιμα πλέον στην Ελλάδα, η jetsetter...

Μύκονος: Ο Μπέος που πάει νωρίς για νάνι και οι ξενύχτηδες

Και μπορεί, οι jet setters που πάρταραν στο event...

Ανασχηματισμός με νυν & πρώην πρωταγωνιστές ερωτικών ταινιών

Ποιες και ποιοι πρώην και νυν πορνοστάρ θα μπορούσαν,...

Στέλλα Κονιτοπούλου: «Γι’ αυτό έσμιξα ξανά τους Κονιτοπουλαίους»

Μια ιδέα να συνενωθούν όλα τα μέλη της θρυλικής...

Οι εναλλακτικές αποδράσεις επωνύμων χωρίς φρου φρου

Αρκετοί Ελληνες celebrities το φετινό καλοκαίρι επιλέγουν εναλλακτικούς προορισμούς...