Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Megaλη συμφωνία για Βλάχο και «17 κλωστές»

Ο Πάνος Βλάχος έρχεται ως εκτελεστής! Θα δούμε τελικά...

Πού τη χάνεις, πού τη βρίσκεις τη Μενεγάκη, στο αγαπημένο της νησί...

Δεν πάει να καίγεται το τηλεοπτικό σύμπαν... Η ωραία...

ΤΟ Τζέισον έγινε… «O Ιάσωνας»

Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ως «το Τζέισον Αντιγόνη», προσέφυγε...

Διακοπές «all in» στην πρωτοτυπία

Τα πιο παράδοξα Airbnb στον κόσμο έχουν φτιαχτεί σε...

Θα πλημμύριζαν με κόκα Μύκονο και Σαντορίνη!

❱❱ Οι γαλλικές Αρχές εμπλέκουν τουλάχιστον οκτώ Ελληνες στην υπόθεση του ιστιοπλοϊκού που ναυάγησε το 2017 στον Ατλαντικό, φορτωμένο με 1.700 κιλά ναρκωτικάΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σε τουρίστες με «φουσκωμένα» πορτοφόλια, που παραθερίζουν σε Σαντορίνη και Μύκονο, θα κατέληγε μεγάλο μέρος της καθαρής κοκαΐνης, βάρους ενός τόνου και 700 κιλών, που είχε ξεβραστεί το καλοκαίρι του 2017 στις ακτές της γαλλικής πόλης Μιμιζάν, στην πλευρά του Ατλαντικού.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί εμπλέκουν στην υπόθεση τουλάχιστον οκτώ νεαρούς Ελληνες, που φέρεται ότι είχαν σχέση με τη μεταφορά της ποσότητας «μαμούθ» με ιστιοπλοϊκό από τη Λατινική Αμερική, ενώ εκδίδουν και νέα εντάλματα για έκδοση στη χώρα τους.

Χθες, παρελήφθη από Γάλλους αστυνομικούς στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ένας Ελληνοτυνήσιος, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ναρκωτικών έπειτα από αίτημα των Αρχών της πατρίδας του, καθώς φέρεται ότι είχε πολλές επικοινωνίες με Ελληνες που ήδη κρατούνται σε φυλακές στη Γαλλία για τη μεταφορά της κοκαΐνης μέσω Γαλλίας, με τελικό προορισμό το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Τον Ιούνιο είχε παραδοθεί στις γαλλικές Αρχές άλλος ένας Ελληνας, που διαπιστώθηκε πως είχε νοικιάσει το 2017 ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και έκανε δοκιμαστικό ταξίδι από τις ακτές της Λατινικής Αμερικής ως τη Γαλλία. Ο ίδιος είχε νοικιάσει και τα δύο θηριώδη φουσκωτά, που έβγαλαν τα δέματα με την κοκαΐνη στην ακτή του Μιμιζάν, όταν το ιστιοπλοϊκό που τα μετέφερε ναυάγησε.

Ο Γερμανός

Μάλιστα, ένα στοιχείο που εμπλέκει άμεσα την Ελλάδα στην υπόθεση ανακάλυψαν οι Αρχές της Γερμανίας που ενεπλάκησαν στις έρευνες, καθώς ένας Γερμανός -ο Νίκολας Μ.- θα παραλάμβανε μερικές δεκάδες κιλά από το φορτίο κοκαΐνης που ξεβράστηκε στο Μιμιζάν. Οταν παρέλαβαν τα αναλυτικά έγγραφα για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με εμπλεκομένους στη μεταφορά της κόκας από την Κολομβία στη Γαλλία, διαπίστωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Νίκολας Μ. είχε δεκάδες συνομιλίες με έναν άγνωστο αριθμό κινητού, του οποίου το στίγμα «έβγαινε» εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.

Μάλιστα, κατεγράφη να λέει στον συνεργάτη του στην Ελλάδα ότι μπορεί να στείλει τους καλοκαιρινούς μήνες τουλάχιστον 100 κιλά κόκας σε Μύκονο και Σαντορίνη και ότι έχει ήδη στείλει στην Ελλάδα μια έμπιστη συνεργάτιδά του για να προετοιμάσει το έδαφος, ώστε να τα «ρίξουν» στα δύο νησιά.

Το στοιχείο αυτό διαβιβάστηκε άμεσα στις ελληνικές Αρχές για να ξεκινήσουν έρευνες, καθώς από τις απανωτές συνομιλίες φαινόταν καθαρά πως μεγάλο μέρος της καθαρής κόκας που είχαν αγοράσει οι νεαροί Ελληνες από το κολομβιανό «καρτέλ του Κάλι» θα κατέληγε στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, όπου η ζήτηση για καλής ποιότητας κοκαΐνη είναι ιδιαίτερα αυξημένη τους μήνες του καλοκαιριού.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανδρέας Λοβέρδος – Δήμητρα Σιγάλα: Είναι ζευγάρι!

Πολιτική και showbiz, όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά η «Espresso»,...

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Τζώρτζογλου και Μαριόλα έπειτα από πέντε χρόνια γάμου λένε «αντίο» ο ένας στον άλλο!

Ολοταχώς για χωρισμό «βόμβα» Στράτος Τζώρτζογλου και Σοφία Μαριόλα...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

«Δράκος» στα στενά της Σακελλαροπούλου – Η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε 19χρονη!

Σοκ, ανατριχίλα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη που...

Ώριμες σάρκες, Ρομά τραβεστί και gay επιβήτορες τοξικομανών

Ενα «τρίγωνο της Κολάσεως» απλώνεται κάτω από το γκέτο...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Νεκροτομές και πιστοποιητικά θανάτου κατ’ οίκον, που «βαφτίζουν» ατυχήματα τις δολοφονίες

Ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία ξεπερνούν οι επίσημες...