Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

Ιστορίες αγάπης με μια τετράποδη σταρ

Η (πρώην αδέσποτη) σκυλίτσα, μετά το ντοκιμαντέρ στο οποίο πρωταγωνίστησε, έγινε η ηρωίδα στο παραμύθι «Η Ρόξυ και το μυστήριο του Αϊ-Βασίλη»

Η (πρώην αδέσποτη) σκυλίτσα, μετά το ντοκιμαντέρ στο οποίο πρωταγωνίστησε, έγινε η ηρωίδα στο παραμύθι «Η Ρόξυ και το μυστήριο του Αϊ-Βασίλη»

Ηταν άλλο ένα θύμα εγκατάλειψης από τα εκατοντάδες που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Κι όμως, η Ρόξυ στάθηκε τελικά τυχερή. Η πρώην αδέσποτη σκυλίτσα βρήκε το καλύτερο σπίτι και δύο υπέροχους ανθρώπους που την αγαπούν, τη φροντίζουν και οδηγούν πλέον τα βήματά της στο σινεμά αλλά και στην παιδική λογοτεχνία.

Από τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ
Φωτο: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Στόχος του Αρτέμη Σαμοθράκη και του Αλέξανδρου Κατσάρη, οι οποίοι δημιούργησαν από κοινού το παραμύθι «Η Ρόξυ και το μυστήριο του Αϊ-Βασίλη», είναι να στείλουν προς πάσα κατεύθυνση φιλοζωικά μηνύματα με την υπογραφή-πατούσα της τετράποδης πρωταγωνίστριας.

«Η Ρόξυ έγινε μέλος της οικογένειάς μου πριν από πέντε χρόνια σε μια πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή μου. Ηταν ένα ταλαιπωρημένο και φοβισμένο πλάσμα, που βρέθηκε εγκαταλειμμένo σε προάστιο της Αθήνας. Ηταν στειρωμένη και χειρουργημένη στο ένα πόδι…» λέει στην «Espressο» ο Αρτέμης Σαμοθράκης. «Εκείνη την περίοδο είχα χάσει τη μητέρα μου και είχα ανάγκη να προσφέρω ασφάλεια και αγάπη σε ένα πλάσμα. Η μόλις ενός έτους σκυλίτσα με χρειαζόταν. Της έδωσα απλόχερα αγάπη και φροντίδα, και εκείνη μου πρόσφερε πολλά περισσότερα. Η Ρόξυ είναι ένα δώρο στη ζωή μου» συνεχίζει.

1 360

Η αρχή των φιλοζωικών δράσεων της Ρόξυ καταγράφηκε με τη δημιουργία της ομώνυμης ταινίας για τα αδέσποτα, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, κάνοντας αίσθηση.
«Από την πρώτη μέρα ήξερα ότι η Ρόξυ ήταν σταρ. Είμαι σκηνοθέτης και, όποτε με έβλεπε με την κάμερα στο χέρι, για έναν ανεξήγητο λόγο έπαιρνε πόζα. Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν μπήκε τυχαία στη ζωή μου και ένιωθα ότι κάτι ήθελε να μου πει. Γνώριζα πάντα το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και αυτό μου έδωσε την ιδέα να βρω έναν τρόπο να αναδείξω το πρόβλημα και να ευαισθητοποιήσω το ευρύ κοινό ώστε να βοηθηθούν» εξηγεί ο Αρτέμης.

paketo prosforon 26x16 copy

Σειρά είχε πρόσφατα η δημιουργία του παραμυθιού «Η Ρόξυ και το μυστήριο του Αϊ-Βασίλη», το οποίο κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα από τις εκδόσεις Ερευνητές του ομίλου Νίκη Εκδοτική. Η πρώτη παρουσίασή του έγινε πριν από λίγο καιρό στο καφέ Oasis, στο Ζάππειο.

Η εκδήλωση
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου, ενώ για τη Ρόξυ και τα αδέσποτα μίλησαν ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου, ο δημοσιογράφος Ηλίας Μαραβέγιας, ο εικονογράφος του παραμυθιού Γιάννης Τσιβγούλης, ο φωτογράφος Peter Tamas και, φυσικά, οι δημιουργοί του παραμυθιού. Αποσπάσματα από το «Μυστήριο του Αϊ-Βασίλη» διάβασε η ηθοποιός Χριστίνα Πάγκαλη.

2 297

Οπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Κατσάρης στην «Espresso», στο παραμύθι με τη Ρόξυ «παρουσιάζεται η άρρηκτη αγάπη των σκύλων προς τα παιδιά και γενικά τον άνθρωπο, και προάγει τις αξίες του αληθινού μηνύματος της αγάπης, της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της οικογένειας σε αντίθεση με τα καταναλωτικά πρότυπα που κυριαρχούν». Στο τέλος της παρουσίασης η Ρόξυ υπέγραψε μόνη της (!) τα αντίτυπα που προμηθεύτηκαν οι μικροί της φίλοι, χρησιμοποιώντας μια ειδική πατούσα-σφραγίδα.
Οσο για τα μελλοντικά σχέδια της τετράποδης σταρ; «Η Ρόξυ είναι ιδέα και οι ιδέες μας είναι ανεξάντλητες» σημειώνουν ο Αρτέμης και ο Αλέξανδρος.

4 71

«Είμαστε ήδη στη διαδικασία συγγραφής του επόμενου σεναρίου μιας νέας ταινίας, αλλά και επόμενων παραμυθιών. Ισως ακόμη και ένα παιδικό θεατρικό. Η αλήθεια είναι ότι η Ρόξυ δεν σταματάει να μας εμπνέει να θέλουμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τα αδέσποτα ζώα. Ηδη σε κάθε εκδήλωση της Ρόξυ και με τη βοήθεια του Χρήστου Πετρίδη και του Love the Strays συγκεντρώνουμε τροφές για φιλοζωικούς συλλόγους. Αυτές τις μέρες προβάλλεται στην τηλεόραση ένα κοινωνικό μήνυμα με τη Ρόξυ για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ). Κι έρχονται και άλλα».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...