Προκλητική διαφήμιση στην κατεχόμενη Κύπρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητική διαφήμιση στην κατεχόμενη Κύπρο

Με μια άκρως προκλητική διαφήμιση προσπαθεί το τουρκικό ψευδοκράτος να προσελκύσει επισκέπτες στο κατεχόμενο κομμάτι της μαρτυρικής Μεγαλονήσου, εκμεταλλευόμενο στο έπακρο τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας κι επιδιώκοντας να «χτυπήσει» τον τουρισμό στο ελεύθερο τμήμα του νησιού. «Χαλαρώστε, στη βόρεια Κύπρο δεν υπάρχει ο φόβος του ευρώ» είναι το βασικό σύνθημα του ψευδοκράτους για την τουριστική του προβολή! Η προκλητική στάση στα Κατεχόμενα δεν έχει όρια, καθώς βρήκαν ως ευκαιρία την οικονομική κρίση στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλούν τους ξένους να επισκεφθούν τη «βόρεια Κύπρο για να είναι ασφαλείς»! «Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πως το νόμισμα στη βόρεια Κύπρο είναι η τουρκική λίρα. Τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στις ειδήσεις τώρα περιορίζονται μόνο στη νότια Κύπρο» γράφουν οι Τούρκοι στην ιστοσελίδα τουριστικής προβολής των Κατεχομένων!

Βέβαια οι Τούρκοι ισχυρίζονται και άλλα προκειμένου να καθησυχάσουν τους τουρίστες όπως: «Η βόρεια Κύπρος έχει μια εντελώς ανεξάρτητη διαφορετική κυβέρνηση και ανεξάρτητο οικονομικό σύστημα που δεν χρησιμοποιεί το ευρώ. Το τραπεζικό σύστημα στη βόρεια Κύπρο λειτουργεί κανονικά και δεν έχει επηρεαστεί από οικονομικά προβλήματα» και «αν επισκεφτείτε τη βόρεια Κύπρο μπορείτε να αλλάξετε τα χρήματά σας σε τουρκικές λίρες προτού φύγετε ή κατά τη διάρκεια της παραμονής σας. Αν θέλετε να σηκώσετε χρήματα υπάρχουν πολλά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και τράπεζες σε όλα τα κύρια σημεία. Οι πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές παντού στη βόρεια Κύπρο, στα ξενοδοχεία, στα καταστήματα και τα εστιατόρια» αναφέρει η διαφήμιση. Και φυσικά στα καζίνο, προσθέτουμε εμείς, όπου μπορείτε να κάνετε και μεταφορές χρημάτων.

«Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη βόρεια Κύπρο» καταλήγει το δελτίο Τύπου. Σημειώνεται πως οι προκλήσεις των Τούρκων είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, όταν ο Τουρκοκύπριος υπουργός Οικονομικών του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ δήλωνε πως το κυπριακό κράτος δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο και προσκάλεσε τους Ρώσους και Βρετανούς κατοίκους της Κύπρου να μετακομίσουν, να αναπτύξουν επιχειρήσεις και να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στα Κατεχόμενα, όπου, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «είναι μια χώρα στην οποία κανείς μπορεί να βρει την ειρήνη»...


ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ