Celebrities με... πτυχίο

Celebrities με... πτυχίο

«Μάθε τέχνη κι άσ’ τηνε» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και δεν είναι λίγοι οι Ελληνες celebrities που διαθέτουν πτυχίο, αλλά λοξοδρόμησαν στην πορεία. Παρ’ ό,τι ήταν οι πιο καλοί μαθητές στην τάξη, εκείνοι προτίμησαν να εκτεθούν στα φώτα της δημοσιότητας. Οι περισσότεροι διέγραψαν λαμπρή καριέρα, κλείνοντας έτσι τα στόματα των δικών τους που δυσανασχετούσαν με τις επιλογές τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Χάρη Ρώμα που τελευταία αποκάλυψε πως Ρώμας είναι το επίθετο της μητέρας του αφού ο πατέρας του δεν ήθελε να πιστέψει ότι ο γιος του εγκατέλειψε την Ιατρική για την υποκριτική τέχνη. Αν και ύστερα από χρόνια αποδέχτηκε το ταλέντο του, ο ηθοποιός ήδη είχε κάνει καριέρα με το επίθετο της μητέρας του.

Ενας πολύ καλός δικηγόρος θα μπορούσε να ήταν ο Νίκος Καρβέλας που αν και από μικρός ασχολούταν με τη μουσική, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το μικρόβιο της τέχνης όμως σιγόβραζε μέσα του και η μουσική σύνθεση μπήκε στη ζωή του στα τέλη της δεκαετίας του '70. Εκείνη την εποχή μάλιστα είχε συστήσει μια ροκ μπάντα που ήταν καλλιτεχνικά επηρεασμένη από τους ήχους των Rolling Stones.

Η Βίκυ Πρωτογεράκη όταν δεν ασκεί το επάγγελμα της ηθοποιού βρίσκεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Οχι, η γοητευτική ηθοποιός δεν έχει προβλήματα με τον νόμο, η παρουσία της εκεί είναι καθαρά για επαγγελματικούς λόγους καθώς ασκεί με επιτυχία και τη δικηγορία έχοντας τελειώσει τη Νομική και απόφασή της από την πρώτη στιγμή ήταν να ασχοληθεί κανονικά τόσο με την ηθοποιία όσο και με τη δικηγορία.

Στην ίδια σχολή φοίτησε και η Λόρνα Κούτση. Αν δεν ακολουθούσε το τραγούδι και την υποκριτική, θα μπορούσε κάλλιστα να αγορεύει σε καθημερινή βάση σε αίθουσες δικαστηρίων αφού έχει τελειώσει τη Νομική, διατηρεί γραφείο στην Κυψέλη, αλλά πάντα φρόντιζε να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες. Από τη Νομική πέρασε, αλλά δεν... έμεινε και ο Χρήστος Φερεντίνος. Ο παρουσιαστής δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του, κατάφερε όμως να ακολουθήσει αυτό που του έλεγε η καρδιά του.

Γιατροί στο... πάλκο και τη σκηνή

Η Νίκη Παλικαράκη, αν δεν ήταν ηθοποιός, θα μπορούσε να ήταν μια καλή γιατρός αφού έχει πάρει το πτυχίο της. Μπορεί να μην ακολούθησε τον δρόμο της υγείας, αλλά την υποκριτική, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που οι γνώσεις της έχουν βοηθήσει τόσο την ίδια όσο και το περιβάλλον της. Ιατρός και με τη βούλα είναι και ο Κώστας Καραφώτης που έχει πάρει το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας, αλλά και ο Γιώργος Τσαλίκης που έχει πάρει το δικό του πτυχίο από πανεπιστήμιο στο Βουκουρέστι.

Ο Χάρης Ρώμας, από την άλλη, εκτός από σεναριογράφος και ηθοποιός, πέρασε και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να φοιτήσει στην Ιατρική ακολουθώντας τον δρόμο του πατέρα του. Ομως, ενώ έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του και έχει πάρει το πτυχίο του, ουδέποτε έκανε ειδικότητα αφού τον κέρδισαν η τηλεόραση και το θέατρο.

Ο λατρεμένος καθηγητής και οι άλλοι...

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναγιώτης Αμαραντίδης σε κάθε σειρά του έχει πάντα κάποιους ήρωες που πηγαίνουν σχολείο. Ο σεναριογράφος εμπνέεται από την καθημερινότητά του μέσα στους χώρους των σχολείων! Τι κάνει εκεί; Πάντως δεν γράφει σενάρια, αλλά κάνει κάτι πολύ πιο δημιουργικό: διδάσκει μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης σε μαθητές Λυκείου. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ξέρει να χειρίζεται την ελληνική γλώσσα άψογα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλούς από τους διαλόγους που βάζει στο στόμα των νεαρών μαθητών-ηρώων του τους... κλέβει από τους μαθητές του στο σχολείο.

Η Μιμή Ντενίση, αν δεν ήταν μια σπουδαία ηθοποιός, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια εξίσου καλή καθηγήτρια. Η πρωταγωνίστρια του θεάτρου και της τηλεόρασης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών φοίτησε και ο Αλέξανδρος Ρήγας προτού αποφασίσει να δώσει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1990.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, αν δεν ήταν μουσικός και παρουσιαστής, θα μπορούσε να ήταν μαθηματικός. Από παιδί ήταν πολύ καλός μαθητής και ήθελε να γίνει μαθηματικός καθώς είχε επηρεαστεί από τον πατέρα του, αλλά το συζήταγε και για πυρηνικός φυσικός. Πέρασε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το οποίο και τελείωσε, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει το πτυχίο.

Η Δέσποινα Βανδή, αν αποφάσιζε κάποια στιγμή να αφήσει το τραγούδι, σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλή καθηγήτρια αφού έχει πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής της Θεσσαλονίκης. Μπορεί να περπάτησε σε πολλές πασαρέλες και το όνομά της να είναι ανάμεσα στις Ελληνίδες τοπ μόντελ, όμως η Εύη Αδάμ προτού ξεκινήσει την καριέρα του μοντέλου είχε στα χέρια της πτυχίο Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εφεση στις ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα στα γαλλικά φαίνεται ότι έχουν δύο κυρίες της ελληνικής τηλεόρασης: η Αννίτα Πάνια και η Ελεονώρα Μελέτη με σπουδές στη Γαλλική Φιλολογία. Μάλιστα, η παρουσιάστρια του Alter προτού ασχοληθεί με την τηλεόραση παρέδιδε μαθήματα γαλλικών σε παιδιά. Τέλος, στην κατηγορία θεωρητικές επιστήμες η Αντιγόνη Δρακουλάκη διαθέτει πτυχίο Θεατρολογίας, με σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφικής Αθηνών.

Με τίτλους και περγαμηνές

Για τον δημοφιλή Γιάννη Ζουγανέλη η αρχιτεκτονική έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη μουσική. Και στα δύο κυριαρχούν η αισθητική και η αρμονία, όπως ο ίδιος δηλώνει. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι εκτός από ηθοποιός, τραγουδιστής και συνθέτης, ο Γιάννης Ζουγανέλης έχει στο συρτάρι του και πτυχίο Αρχιτεκτονικής.

Η Φαίη Σκορδά δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μπορεί κάθε πρωί να μας ξυπνάει με τον καλύτερο τρόπο στο πρωινό του Mega, όμως όταν δεν ήταν μπροστά στο γυαλί, σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια Φιλοσοφία του Θεάματος.

Μπορεί τώρα να έχει βάλει στόχο να κατακτήσει το Χόλιγουντ μετά την επιτυχημένη καριέρα στη χώρα μας και τις συμμετοχές του στη Μέκκα του κινηματογράφου, ο Αλέξης Γεωργούλης όμως παλαιότερα είχε μπει στο Πολυτεχνείο, αλλά δεν πήρε το πτυχίο. Ο γνωστός ηθοποιός είχε περάσει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Αργότερα όμως πήρε μεταγραφή για να μπορέσει να κυνηγήσει παράλληλα το όνειρό του στην υποκριτική. Τελικά αποφάσισε να αλλάξει καριέρα αφήνοντας πίσω τις σπουδές του πολιτικού μηχανικού και ξεκινώντας ένα νέο και λαμπρό μέλλον.

Ο Σάββας Πούμπουρας ξέρει να παίζει με τον φακό και την κάμερα, αλλά αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο παρουσιαστής έχει τελειώσει σπουδές πάνω στη φωτογραφία, αλλά και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Η Ελλη Κοκκίνου έχει κάτσει και αυτή στα θρανία και μάλιστα έχει κάνει σπουδές πάνω στη γραφιστική.

Η Αθηνά Οικονομάκου έχει περάσει στη Γεωπονική Σχολή, αλλά δεν έχει πάρει ακόμη το πτυχίο της. Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά της με τηλεόραση και θέατρο, δεν έχει βγάλει από το μυαλό της τη σχολή και το πτυχίο, γι' αυτό και δεν έχει εγκαταλείψει τις σπουδές της. Τέλος, το νέο πουλέν του Star στη μεσημεριανή ζώνη, η Νικολέτα Ράλλη διαθέτει πτυχίο Γεωλογίας.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ