Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Εξώδικη δήλωση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso»

Με εξώδικη δήλωση που απέστειλαν στην εφημερίδα «Espresso» και σχετικά με το από 6/4/2024 δημοσίευμα με τίτλο «ΚΡΙΣΗ στο love story ΤΗΣ ΖΩΗΣ», η επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας και ο βουλευτής Διαμαντής Καραναστάσης διαμαρτύρονται για το ανωτέρω δημοσίευμα, θεωρώντας αυτό «προσβλητικό των προσωπικοτήτων τους, συκοφαντικό εις βάρος τους, περιέχον κατασκευασμένες “λεπτομέρειες” της προσωπικής τους ζωής, που δήθεν αποκαλύπτονται από το άρθρο της εφημερίδας, με αφορμή και ερέθισμα εξίσου κατασκευασμένα και ανυπόστατα σενάρια της δημόσιας παρουσίας και της κοινοβουλευτικής τους δράσης, με τρόπο που υποβιβάζει συνολικά την πολιτική, κοινοβουλευτική και ανθρώπινη υπόστάσή τους, ενώ περαιτέρω προσβάλλει και μειώνει ανεπίτρεπτα την αυτοτέλεια της κοινοβουλευτικής, πολιτικής και συνολικής δημόσιας παρέμβασης αμφότερων, συκοφαντώντας τους βάναυσα».

Η απάντηση της εφημερίδας μας: 

1. O τίτλος της εφημερίδας μας «Κρίση στο love story της Ζωής» και η επιφύλαξή μας για το αν στο μέλλον αποδειχθεί μόνιμη ή όχι αυτή που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αποκαλεί στο εξώδικό της «ιστορούμενη ρήξη», αποδεικνύει πως ο στόχος του σημειώματός μας σε καμία περίπτωση δεν ήταν η συκοφάντηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου και του κυρίου Καραναστάση. Στο μέτρο που με το κοινό εξώδικο και τη φράση «ιστορούμενη ρήξη» το ζευγάρι μάς ενημερώνει ότι η κρίση τυχόν ξεπεράστηκε, η εφημερίδα μας δέχεται τη διαβεβαίωση τους και χαιρετίζει την «ιστορούμενη», για να χρησιμοποιήσουμε και εμείς τις ίδιες λέξεις, «αποκατάσταση» των σχέσεών τους. Εφόσον τα «πυκνά σύννεφα» στα οποία κάναμε αναφορά διαλύθηκαν, χαιρετίζουμε την καλοκαιρία στη σχέση τους.

2. Η απουσία του κ. Καραναστάση από την ομιλία της κ. Κωνσταντοπούλου για τα Τέμπη προκάλεσε ισχυρή εντύπωση στην εφημερίδα μας. Και τούτο διότι ο βουλευτής κ. Καραναστάσης στεκόταν πάντοτε δίπλα στην πρόεδρο της Πλεύσης στα έδρανα του Κοινοβουλίου και δεν έχανε ποτέ ομιλία της. Δεκάδες φωτογραφίες το πιστοποιούν. Κάθε λογικός άνθρωπος θα συνέδεε την απουσία του με τις πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση μας. Ο κ. Καραναστάσης μάς ενημερώνει με το εξώδικο ότι παρέστη για δύο μέρες στη συζήτηση καθήμενος στα πίσω έδρανα, ενώ απουσίασε την τρίτη ημέρα της ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας, για λόγους υγείας. Προσκόμισε και ιατρική βεβαίωση, όπως λέει. Δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητήσουμε. Αν αυτό είχε ανακοινωθεί από το Προεδρείο της Βουλής, όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν, προφανώς δεν θα είχαμε οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα. Υπό αυτή την έννοια, εκφράζουμε τη λύπη μας για την αναστάτωση.

3. Η εφημερίδα μας σχολίασε το γεγονός του διορισμού μέσω λίστας στο αξίωμα του βουλευτού του κ. Καραναστάση. Στο εξώδικο διατυπώνεται η διαμαρτυρία ότι και άλλα κόμματα διόρισαν βουλευτές αλλάζοντας τη σειρά εκλογής τους με σταυρό. Αληθές. Ωστόσο δεν είθισται ένας πολιτικός αρχηγός να τοποθετεί στην κορυφή της λίστας οικείο του πρόσωπο. Αυτό ονομάζεται νεποτισμός. Πόσο μάλλον όταν ο κ. Καραναστάσης δεν μετείχε στις πρώτες εκλογές του 2023, με τον σταυρό. Η κ. Κωνσταντοπούλου, επικαλούμενη πολιτικά κριτήρια, ισχυρίστηκε ότι τοποθέτησε στην πρώτη θέση της λίστας τον κ. Καραναστάση επειδή υπήρξε συνιδρυτής του κόμματος, και όχι σύντροφός της. Σε κάθε περίπτωση, αφού ο ελληνικός λαός ψήφισε την είσοδο της Πλεύσης στο Κοινοβούλιο, παρά τον διορισμό, εμείς, διατηρώντας τη θέση μας, πως τέτοιες αποφάσεις θα έπρεπε να αποφεύγονται, δηλώνουμε ότι σεβόμαστε τη λαϊκή βούληση.

4. Ο ισχυρισμός ότι «στοχοποιήσατε για πολλοστή φορά έναν καλλιτέχνη» είναι ανακριβής. Στη διάθεσή σας πλήθος δημοσιευμάτων της υπογράφουσας, που αναπαράγει τη δραστηριότητά του, πολιτική και προσωπική, χωρίς να έχει εκδηλώσει ποτέ την ενόχλησή του. Χωρίς να απευθύνει προς την εφημερίδα μας τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς που μας απέδωσε με αναρτήσεις του μετά το δημοσίευμα, αντίστοιχοι των οποίων δεν υπάρχουν στο δικό μας δημοσίευμα.

Ομως, η εφημερίδα μας δηλώνει ότι ουδέποτε είχε σκοπό να συκοφαντήσει τόσο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και τον κ. Καραναστάση, και ότι το ανωτέρω δημοσίευμα σε καμιά περίπτωση δεν είχε στόχο ούτε να προσβάλλει ούτε φυσικά να μειώσει την προσωπικότητα των εξωδίκων δηλώντων. Οι εξωδίκως δηλούντες έχουν πολλάκις μοιραστεί με το ευρύ κοινό, ακόμα και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τους (όπως και οι ίδιοι παραδέχονται στην ανωτέρω εξώδικη δήλωσή τους), στοιχεία και πληροφορίες της προσωπικής ζωής τους, όπως και σχετικές απόψεις τους, περί δημιουργίας οικογένειας. Εξάλλου, οι εξωδίκως δηλούντες ανήκουν στην κατηγορία των δημόσιων προσώπων (δηλαδή προσώπων στα οποία έχει ανατεθεί δημόσια εξουσία και αποτελούν πρόσωπα «απόλυτης επικαιρότητας»). Ως τέτοια πρόσωπα, θα πρέπει να ανέχονται το εύλογο ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού αλλά και τη δημοσίευση δημοσιογραφικών πληροφοριών τόσο για την επαγγελματική όσο και για την προσωπική ζωή τους, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν δημοσιοποιήσει αυτήν οι ίδιοι.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος και, ως εκ τούτου, οποιαδήποτε πληροφορία και για τη δημόσια παρουσία και για την προσωπική της ζωή μπορεί να είναι στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος των πολιτών. Είναι, δε, δικαίωμα αναφαίρετο στα πλαίσια της ελευθερίας του Τύπου, η δημοσιογραφική έρευνα που σεβάστηκε πλήρως τις προσωπικότητες των διαμαρτυρομένων. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε κρίση στη μεταξύ τους σχέση και σε τίποτε περισσότερο που να προσβάλλει τις προσωπικότητές τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...