Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο της χρονιάς στην Ελλάδα φωταγωγήθηκε στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, το βράδυ του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, με ένα εντυπωσιακό έλατο ύψους 15 μέτρων να φωτίζει την κεντρική πλατεία του χωριού. Χιλιάδες λαμπιόνια στόλισαν το δέντρο, ενώ κάτοικοι και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τη γιορτή που σηματοδότησε την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.
Ο Ταξιάρχης, το ορεινό χωριό του δήμου Πολυγύρου που είναι γνωστό για την παραγωγή χριστουγεννιάτικων ελάτων, διατήρησε και φέτος την παράδοσή του. Η φωταγώγηση πραγματοποιήθηκε την παραμονή της γιορτής των Αρχαγγέλων, με μουσική και εορταστική ατμόσφαιρα, ενώ η πλατεία γέμισε από κόσμο που θέλησε να παρακολουθήσει από κοντά την εκδήλωση.

Από τον Ταξιάρχη σε όλη την Ελλάδα 32.000 έλατα
Το χωριό της Χαλκιδικής δεν φημίζεται μόνο για την ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή του, αλλά και για τα χιλιάδες φυσικά έλατα που προμηθεύει σε ολόκληρη τη χώρα. Φέτος, περίπου 32.000 δέντρα από την περιοχή αναμένεται να φτάσουν σε ελληνικά σπίτια, προσφέροντας παράλληλα σημαντική οικονομική στήριξη στους τοπικούς παραγωγούς.
Στον χαιρετισμό του, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Λελεγιάννης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για το χωριό η χριστουγεννιάτικη παράδοση, αλλά και στη χαρά που προσφέρουν τα έλατα σε χιλιάδες οικογένειες.
«Ας κρατήσουμε μια εικόνα στο μυαλό μας. Ένα δέντρο από τον Ταξιάρχη, που φωτίζει μια πλατεία, ένα σαλόνι, ένα παιδικό βλέμμα, κάπου στην Ελλάδα. Αυτό είναι το δώρο του τόπου μας: λίγο φως, λίγη χαρά, λίγη ελπίδα, τη στιγμή που όλοι τα έχουμε ανάγκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος συνέδεσε τη φωταγώγηση με τη γιορτή της Σύναξης των Αρχαγγέλων, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου.
«Οι Αρχάγγελοι είναι οι αγγελιοφόροι του Θεού, αυτοί που φέρνουν το μήνυμα. Ίσως γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο χριστουγεννιάτικο φως της Ελλάδας ανάβει εδώ, στη Σύναξη των Αρχαγγέλων. Απόψε ο Ταξιάρχης γίνεται κι αυτός αγγελιοφόρος και στέλνει σε όλη τη χώρα το μήνυμα ότι έρχονται Χριστούγεννα. Καλές γιορτές, με υγεία, χαρά, αγάπη και δύναμη!»
Μια μεγάλη γιορτή για ολόκληρο το χωριό
Στη διοργάνωση συμμετείχαν, μαζί με τον δήμο Πολυγύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιάρχη, ο Σύλλογος Νεολαίας, ο Αθλητικός Σύλλογος «Χολομών», ο Σύλλογος Γυναικών και ο Σύλλογος Απανταχού Ταξιαρχιωτών.
Το «παρών» έδωσαν επίσης ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευαγγελία Ασβεστά, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Νικολέτα Διαμαντουλάκη, Λευτέρης Ταρκάσης, Γιάννης Λελεγιάννης και Βασίλης Φαρδογιάννης.
Στην εκδήλωση βρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ταξιάρχη Γιάννης Ξάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Γρηγόρης Τάσιος, καθώς και ο διευθυντής της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Νίκος Μπλόσκας.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









