Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Ξέσπασε σάλος για τον «διάβολο» Χρανιώτη

❱❱ Διαδηλωτές με σημαίες και εικόνες αγίων έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον προσπάθησαν να διακόψουν την παράσταση Επεισόδια, με συμπλοκή Αστυνομίας και διαδηλωτών, στη θεατρική πρεμιέρα του Γιώργου Χρανιώτη και της Ευγενίας Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη! Ολα άρχισαν όταν περίπου 50 άτομα, που στην πλειονότητά τους δήλωσαν ότι είναι μέλη της οργάνωσης Ιερός Λόχος, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον, απέναντι από τον Λευκό Πύργο. Ανάμεσά τους ήταν και ο μοναχός Κλεομένης, για τον οποίο η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της τον περασμένο Ιούλιο ξεκαθάρισε πως «ουδεμία σχέση» έχει με την Εκκλησία της Ελλάδος. Κρατώντας ελληνικές σημαίες και εικόνες αγίων, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της παράστασης, με τον τίτλο «Η ώρα του διαβόλου», την οποία είχαν στόχο να διακόψουν. Μάλιστα, κάποια στιγμή επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτίριο, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν παραταχθεί μπροστά από την είσοδο του θεάτρου, και ακολούθησε συμπλοκή. 

«Είναι περισσότερο αστείο να υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να εμποδίζουν την τέλεση μίας παράστασης, η οποία είναι ένα κείμενο του Φερνάντο Πεσόα και, από όσο έχω διαβάσει, δεν έχει καμία σχέση με τον σατανισμό ή τέτοιου είδους πρακτικές» ξεκαθάρισε ο ο Γιώργος Χρανιώτης μιλώντας στην ιστοσελίδα thestival και συνέχισε: «Εύχομαι οι άνθρωποι αυτοί να διαβάσουν το βιβλίο και, από εκεί και πέρα, να αποκρυσταλλώσουν μία άποψη, να κατανοήσουν τα πολύ αυτονόητα και να διαμαρτύρονται για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικό τρόπο, όταν το κρίνουν απαραίτητο. Οχι για κάτι τέτοιο… Είναι πάρα πολύ γελοίο και αστείο ταυτόχρονα!» Τελικά, η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο αργότερα και η παράσταση άρχισε με μικρή καθυστέρηση.

Ομως, η ένταση δεν κόπασε… διαδικτυακά. Τα επεισόδια ανέβηκαν στο ΥouΤube και κάποιοι, φανατικοί πολέμιοι της παράστασης, συνέχισαν να βάλλουν εναντίον του Γιώργου Χρανιώτη, με βρισιές, απειλές και κατάρες – ακόμη και για την οικογένειά του.

Το έργο του Φερνάντο Πεσόα

Ποια είναι, όμως, η παράσταση που κατάφερε να γίνει το «κόκκινο πανί» και να συζητηθεί όσο λίγες; Το έργο του Φερνάντο Πεσόα, το οποίο είναι ακατάλληλο για άτομα κάτω των 15 ετών, αποδίδεται στα νεανικά του χρόνια και πραγματεύεται ένα από τα αγαπημένα του θέματα: τη σχέση του διαβόλου με τον κόσμο. Τον διάβολο, λοιπόν, τον ήρωα του Πορτογάλου λογοτέχνη, ερμήνευσε, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γρηγόρη Αποστολόπουλου, ο Γιώργος Χρανιώτης.

Δίπλα του στον ρόλο της Μαρίας η Ευγενία Σαμαρά, η οποία απέσπασε θετικότατες κριτικές για την ερμηνεία της. Η παράσταση θα φιλοξενείται στο Αριστοτέλειον έως την Κυριακή (22/10).

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα