Κυριακή, 23 Νοεμβρίου, 2025

Ρενέ Αγέρη: Διασκέδασε στον Σαντικάι και προκάλεσε ντελίριο onstage με τις μαντινάδες...

Αν και η Ρενέ Αγέρη σαρώνει κάθε Τετάρτη και Σάββατο στο «Simion» στον...

Δυνατή «πρωτιά» για την Evangelia

Η Evangelia σημείωσε ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην καλλιτεχνική...

Τα φλας στην Ελσα Τόλη και στον σύζυγό της, στο περιθώριο σόου...

Eνα εντυπωσιακό σόου παρακολούθησε η λαμπερή Eλσα Τόλη με...

Όπου γης και… πατρίς για τον Κέβιν Σπέισι που έχει μείνει χωρίς...

Δεν έχει σπίτι να μείνει ο Κέβιν Σπέισι, επτά...

Tommy Tsonis: Το πιο λαμπρό μπουζούκι της Αυστραλίας

❱❱ Ο ομογενής Tommy Tsonis συμμετείχε μέχρι και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο ΣίδνεϊΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού όχι μόνο στο Σίδνεϊ όπου ζει, αλλά σε ολόκληρη την Αυστραλία! Ο Θωμάς Τσώνης, ή αλλιώς Tommy Tsonis, όπως είναι ευρύτερα γνωστός στην άλλη άκρη της Γης, έχει κάνει τους Αυστραλούς να λατρέψουν το μπουζούκι!

«Το μπουζούκι αρέσει σε όλο τον κόσμο! Είναι ιντερνάσιοναλ!» λέει ο ίδιος στην «Espresso» και εξηγεί ότι στα μαγαζιά όπου παίζει μουσική πηγαίνουν όχι μόνο Ελληνες και Αυστραλοί, αλλά και τουρίστες από κάθε άκρη του κόσμου που επισκέπτονται την Αυστραλία!

Ο ίδιος, αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί, κατάγεται από το Καρπενήσι, το Αγρίνιο και τη Ναύπακτο. Μάλιστα, επισκέπτεται την Ελλάδα όσο πιο συχνά του επιτρέπει το φορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμά του. Στην Αυστραλία, εκτός από τα νυχτερινά κέντρα στα οποία εμφανίζεται, είναι περιζήτητος σε γαμήλιες δεξιώσεις, βαφτίσεις και πάρτι γενεθλίων.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα διασκεδάσει με τη μουσική του περισσότερους από 400 επισκέπτες, που θα βρεθούν σε κεντρικό μαγαζί του Σίδνεϊ. «Και εδώ ο κόσμος διασκεδάζει ακριβώς όπως στην Ελλάδα! Ανεβαίνουν στις καρέκλες και στα τραπέζια, χορεύουν και τραγουδούν με την ψυχή τους» περιγράφει ο Τοmmy, το όνομα του οποίου καθιερώθηκε κατά τη φοίτησή του σε σχολείο του Σίδνεϊ.

Αγάπησε τη μουσική και το μπουζούκι από την ηλικία των επτά χρόνων! Με το ταλέντο και την επιμονή του κατόρθωσε γρήγορα να γίνει γνωστός εντός και εκτός συνόρων, κερδίζοντας την εκτίμηση των συναδέλφων του. Οι μουσικές επιρροές του ποικίλλουν, ενώ οι μεγάλες αδυναμίες του είναι ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιάννης Πάριος, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία και ο Δημήτρης Μητροπάνος. «Παίζω από καλαματιανά και κρητικά μέχρι ηπειρώτικα και ρεμπέτικα» λέει ο νεαρός Ελληνας, που ήρθε πριν από λίγα χρόνια στην πατρίδα μας και συνεργάστηκε με μεγάλες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου!

Επαιξε σε μεγάλες πίστες

Μάλιστα, στις συνεργασίες που μετρά στο ενεργητικό του είναι και αυτές με τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Αντώνη και τον Γιάννη Βαρδή, τον Γιώργο Τσαλίκη, τον Αλέκο Ζαζόπουλο και τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο! Την περίοδο κατά την οποία παρέμεινε στην Ελλάδα βρέθηκε σε πίστες, όπως το Ποσειδώνιο, το Φραντζέλικο, το Ρομέο, τα Αστέρια κ.ά., ενώ έχει παίξει με το μπουζούκι του σε γαμήλια γλέντια και εορταστικές εκδηλώσεις στην Κρήτη και τη Σαντορίνη. Στην Αυστραλία ο Tommy συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, συγκινώντας μικρούς και μεγάλους, ενώ έχει λάβει μέρος σε ελληνικά, και όχι μόνο, φεστιβάλ.

Αυτές τις γιορτινές ημέρες, όπως λέει, οι Ελληνες της Αυστραλίας τιμούν τις ελληνικές παραδόσεις και περιμένουν πώς και πώς το εορταστικό τραπέζι με τα πλούσια ελληνικά εδέσματα! «Μαγειρεύουμε πάντα ελληνικά φαγητά για τις γιορτές και συγκεντρωνόμαστε με τους συγγενείς μας σε σπίτια για να γιορτάσουμε όλοι μαζί» λέει και προσθέτει: «Είναι η ευκαιρία για να περάσουμε χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους, να διασκεδάσουμε, να πιούμε, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε ακριβώς όπως στην Ελλάδα. Γιατί για μας η ελληνική παράδοση είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε!»

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε χωριστούς δρόμους έπειτα από δύο χρόνια γάμου Γιάννης Κεντ και Μαρί Κωνσταντάτου

Χωρίς τη σύζυγό του Μαρί Κωνσταντάτου παρακολούθησε τη φαντασμαγορική...

Τους χωρίζουν 24 χρόνια αλλά ζουν τον απόλυτο έρωτα – Τα παθιασμένα φιλιά του ζευγαριού

Τον περασμένο Ιανουάριο έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του ο γοητευτικός 53χρονος

Τσιμτσιλή σε διπλό ταμπλό από του… χρόνου

Αλλη μία εκπομπή για τη Σταματίνα Τσιμτσιλή το 2026!...

Δεν πάει ο νους σας ποιο είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Σαν βόμβα έσκασε, λοιπόν αποκάλυψη για τον νέο έρωτα του

Τα φλας στην Ελσα Τόλη και στον σύζυγό της, στο περιθώριο σόου στην Athens Fashion Week

Eνα εντυπωσιακό σόου παρακολούθησε η λαμπερή Eλσα Τόλη με...