Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Ριάλια» με την υπογραφή των Droulias Brothers

Οι Droulias Brothers επέστρεψαν δυναμικά στη δισκογραφία με ένα...

Μικαέλο Μαρούδας: Ο αισθαντικός τραγουδιστής των 70s έφυγε αθόρυβα από τη ζωή

Ενας από τους πιο αισθαντικούς τραγουδιστές της δεκαετίας του...

Παγκόσμια ρεζιλίκια με το θέαμα στον Ιερό Βράχο!

Μετά την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης και τις ιέρειες, κατά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ο Κηλαηδόνης έκανε τον Τσίπρα να κυκλοφορεί χωρίς γραβάτα

❱❱ Η εξομολόγηση του πρωθυπουργού έναν χρόνο μετά τον θάνατο του τραγουδοποιού|
Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Πριν φτιάξει τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός μας υπήρξε οπαδός ενός άλλου κινήματος. Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος, γοητευμένος από τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον αρχηγό του κινήματος «χωρίς γραβάτα», αποφάσισε κάποτε να γίνει πιστός οπαδός του και παραμένει έως σήμερα.

Ποιος θα το πίστευε ότι η έμπνευσή του θα ήταν ο δημοφιλής τραγουδοποιός, που έφυγε ακριβώς πριν από έναν χρόνο από τη ζωή… Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα με τίτλο «Ο δικός μας Λουκιανός… έναν χρόνο μετά» και στην κρατική τηλεόραση, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε: «Ο Λουκιανός ήταν ο πρώτος διδάξας του κινήματος “χωρίς γραβάτα”! Αρχηγός του κινήματος “χωρίς γραβάτα”. Εγινα κι εγώ στην πορεία ένας ακόλουθος του κινήματος…»

Ο Αλέξης, σε ένα βίντεο ασυνήθιστα μεγάλης διάρκειας για δήλωση πρωθυπουργού, μιλάει για τον Λουκιανό με αγάπη. «Τον γνώρισα στο Πατάρι, στο Μεταξουργείο. Είχε το σπινθηροβόλο βλέμμα του μοναχικού καουμπόι. Είχε τα Γκολουάζ, τα άφιλτρα τσιγάρα, που το ένα έσβηνε, το άλλο άναβε…»

Ο Κηλαηδόνης και η μουσική του φαίνεται ξεκάθαρα πόσο είχαν και έχουν επηρεάσει τη ζωή του Αλέξη Τσίπρα, που λάτρευε τους στίχους του φίλου του, ιδιαίτερα όταν αυτοί υμνούσαν τις γειτονιές της Αθήνας: «Περπατώ μες στους δρόμους της Αθήνας ξανά / τις βραδιές της και τα δειλινά / κι όσα γύρω μου βλέπω τα γνωρίζω καλά / κι όμως το νιώθω αλλάξαν πολλά».

Ο Κικίλιας και η σχέση του με την ΑΕΚ του… 1968!

aek

❱❱Η ΑΕΚ του 1968, που αποτέλεσε την έμπνευση του σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη για την ομώνυμη ταινία του, βραβεύτηκε από τον Βασίλη Κικίλια. Η βράβευση της ιστορικής ομάδας της ΑΕΚ του ’68, η οποία κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, έγινε χθες σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση.
Οι Τρόντζος, Λαρεντζάκης, Τσάβας, Νεσιάδης και Ζούπας, μέλη της θρυλικής εκείνης ομάδας, παρέλαβαν το τιμητικό βραβείο από τα χέρια του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή και νυν βουλευτή της Α’ Αθηνών της Ν.Δ., που μίλησε για τη σχέση του με την ιστορική ομάδα του 1968:
«Είναι πολύ συγκινητικό για εμένα το ότι από εκείνη τη σπουδαία ομάδα οι Τσάβας, Λαρεντζάκης, που βρίσκονται σήμερα εδώ, και ο συγχωρεμένος Χρηστέας αποτέλεσαν τους προπονητές μου σε όλες τις κατηγορίες των εθνικών ομάδων καλαθοσφαίρισης (Παίδων, Εφήβων, Νέων). Και από την αθλητική διαδρομή μου πάντα θα ξεχωρίζω την κατάκτηση με την ΑΕΚ το 2000, 32 χρόνια μετά, του ίδιου τροπαίου με την ομάδα του 1968, του Κυπέλλου Κυπελλούχων».

❱❱Μαθαίνουμε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Διαμαντής Καραναστάσης πήγαν στην Ισλανδία, προσκεκλημένοι του πρώην υπουργού Ογκμουντούρ Τζόνασον, για σειρά ομιλιών, παρεμβάσεων, συνεντεύξεων και επαφών.
Το ίδιο και οι αδελφές Καρντάσιαν, που πήγαν στη μαγευτική Ισλανδία με αφορμή το βιντεοκλίπ που γύριζε ο σύζυγος της Κιμ, ο ράπερ Κάνιε Γουέστ. Μόνο που η Ζωή και ο Διαμαντής συναντήθηκαν με την πρωθυπουργό της χώρας και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ η Κιμ και ο Κάνιε χαλάρωσαν στα ζεστά, παφλάζοντα νερά της blue lagoon, τα περίφημα ισλανδικά λουτρά και spa!

Κολλητή του Κακλαμάνη

gria

❱❱Η άγνωστη «ροκ γιαγιά» με το «σκαμμένο πρόσωπο», που εμφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας, ρε παιδιά», είναι κολλητή φίλη του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη. Ο λόγος για τη Γιώτα Γιάννα, για την οποία ο Κακλαμάνης είχε εξομολογηθεί στην «Espresso» ότι την άκουγε από νεαρός, όταν γύριζε τα κουτούκια και τις λαϊκές πίστες της Αθήνας, γνωρίζοντας τις αυθεντικές λαϊκές τραγουδίστριες. Η Γιώτα Γιάννα, λοιπόν, ήταν και είναι μέσα στις μεγάλες αγάπες του, μαζί με τη Σωτηρία Μπέλλου, τη Βίκυ Μοσχολιού, την Καίτη Γκρέυ και πολλές άλλες κυρίες του τραγουδιού. Ετσι είναι! Από τον ψαγμένο Νικήτα δεν ξεφεύγει τίποτε αληθινό.

(!)

tzakri

Η Θεοδώρα Τζάκρη είναι «απτόητα κομψότατη». Ο,τι και να λέμε, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το ωραίο ντύσιμό της και το φροντισμένα γυμνασμένο σώμα της.
Είναι το σήμα κατατεθέν της και την ξεχωρίζει από όλα τα κορίτσια του ΣΥΡΙΖΑ, που ομολογουμένως έχουν βελτιωθεί πολύ αισθητικά όλα τους. Εμφανίστηκε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας με το κατακόκκινο δωδεκάποντο και μίλησε για τα έργα ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Με τα έργα και τις ημέρες, όμως, της Αχτσιόγλου στην περιοχή τι θα γίνει;

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...