Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Οι Έλληνες το έριξαν στη φούντα λόγω της κρίσης!

❱❱ Απίστευτα επιχειρήματα από τον Παπανδρέου στη Βουλή για να πείσει ότι είναι λάθος η απαγόρευση της κάνναβηςΜόνο χρήση κάνναβης δεν έκανε στο Κοινοβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να πείσει τους βουλευτές ότι η απαγόρευσή της είναι λάθος! Αυτό που έκλεψε την παράσταση στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, όμως, ήταν ο ισχυρισμός του ότι η οικονομική κρίση και το Μνημόνιο (που ο ίδιος έφερε) έκανε τους Ελληνες… ναρκομανείς! 

«Ο Ελληνας πολίτης περνά μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής επιβάρυνσης και, λόγω αυτών των συνθηκών, αυξήθηκε η χρήση ουσιών!» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, αφήνοντας άφωνους τους βουλευτές!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που κλήθηκε στη Βουλή για να δώσει τα φώτα του ως «εξπέρ» του θέματος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της κάνναβης, εμφανίστηκε ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της και ξεδίπλωσε τα επιχειρήματά του υπέρ της ελεύθερης χρήσης όχι μόνο για ιατρικούς λόγους, αλλά και για… απόλαυση! Εξήγησε, μάλιστα, ότι το χασίς είναι λιγότερο επικίνδυνο από το αλκοόλ και το τσιγάρο, και η χρήση του ενδείκνυται διά πάσαν νόσον, αφού επιδρά θετικά σε πολλές παθήσεις.

«Η κάνναβις είναι από τις λιγότερο επικίνδυνες ουσίες, πολύ μικρότερη είναι η επικινδυνότητά της ακόμα και σε σχέση με το αλκοόλ και το τσιγάρο. Πιστεύω πως θα πρέπει να αποποινικοποιηθεί η προσωπική χρήση και η καλλιέργεια μικρής ποσότητας για ίδια χρήση» είπε επί λέξει.

Μάλιστα, πρότεινε να υπάρξει στη χώρα μας και πιστοποιημένη καλλιέργεια κάνναβης για την απλή ίδια χρήση, κάτι δηλαδή σαν τη… φέτα και το ελληνικό γιαούρτι!

«Η αντίληψη ότι χρησιμοποιώντας την κάνναβη ανοίγουμε την πόρτα για άλλες σκληρότερες ουσίες είναι μύθος. Οταν κάποιος πάει σε σκληρότερα ναρκωτικά, έχει επαφή με τα δίκτυα διακίνησης και το θέμα είναι πώς θα φύγουν αυτά τα δίκτυα. Η δική μου άποψη είναι υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης και για ιατρικούς λόγους, αλλά και για την απλή και προσωπική χρήση» πρόσθεσε.

Κατά τον Γιώργο Παπανδρέου, τα χασισόδεντρα είναι ταυτόχρονα και το «φάρμακο» στη φτώχεια, καθώς μπορούν να αποτελέσουν τον αναπτυξιακό μοχλό που θα εκτοξεύσει την αγροτιά αλλά και τη φαρμακοβιομηχανία.

Τα κέρδη

«Η αγορά της ιατρικής κάνναβης στην Ευρώπη αποφέρει κέρδη έως 50 δισ. ευρώ. Στις ΗΠΑ, στο Κολοράντο, τα έσοδα είναι πάνω από 600.000.000 ευρώ σε έναν χρόνο από τη φορολογία, ενώ οι θέσεις εργασίας φτάνουν τις 300.000 και τα έσοδα αυτά πάνε σε σχολεία και στη βοήθεια κοινοτήτων με ιδιαίτερα προβλήματα φτώχειας. Στη δημόσια υγεία έχει θετικό αντίκτυπο η νομιμοποίηση της μαριχουάνας» υποστήριξε.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε στα θετικά ότι προκύπτει τεράστια εξοικονόμηση από την απασχόληση της Αστυνομίας, των δικαστηρίων και τις φυλακίσεις των χρηστών, που θα σταματήσουν με τη νομιμοποίηση.

Η Espresso ΛΕΕΙ!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που από το Καστελόριζο τον Απρίλιο του 2010 έβαλε τη χώρα μας στον σκοτεινό δρόμο των μνημονίων και των μέτρων λιτότητας, μας πουλάει… φούμαρα και ονειρεύεται μια Ελλάδα πνιγμένη στο ντουμάνι! Μάλλον ο ίδιος είναι «ζαλισμένος» και δεν ξέρει τι λέει… 

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...