Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Ωρα για πράξεις

Τα «μπράβο» της ΠΑΕ στους παίκτες του ΠΑΟ για την ισοπαλία στο Φάληρο δεν αρκούν για να λύσουν τα προβλήματα«ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή» ήταν το μήνυμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα social media για το προχθεσινό θετικό αποτέλεσμα ενάντια στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», συμπληρώνοντας πως «μια ισοπαλία με πολύ περισσότερα κέρδη από τον έναν βαθμό. Μπράβο σας, μάγκες!».

Μόνο που λόγια… αγάπης και μια ισοπαλία δεν αρκούν ούτε στους ποδοσφαιριστές ούτε στον κόσμο, ο οποίος για ακόμη μία φορά τα «έψαλε» στον Γιάννη Αλαφούζο για τη διοικητική ανυπαρξία του, καθώς και στον πρόεδρο της ΠΑΕ Βασίλη Κωνσταντίνου. Και η Παναθηναϊκή Συμμαχία αποθέωσε τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, αναφέροντας: «Θερμά συγχαρητήρια στους απλήρωτους και “ακυβέρνητους” από την ανύπαρκτη και αντιπαναθηναϊκή διοίκηση Αλαφούζου παίκτες μας και στο προπονητικό τιμ για τη μεγάλη σημερινή εμφάνιση και το αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με νίκη. Κάνατε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού περήφανο».

Tο αδιέξοδο

Ωστόσο, το ζητούμενο είναι να βρεθούν ο τρόπος και ο επενδυτής προκειμένου ο σύλλογος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Διότι μια (παλικαρίσια) ισοπαλία ενάντια στον «αιώνιο» αντίπαλο δεν έλυσε τα προβλήματα, τα οποία εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά στον δρόμο του. Συν τοις άλλοις ο Παναθηναϊκός, ελέω της μεγάλης ιστορίας του, είναι υποχρεωμένος να παλεύει κάθε χρόνο για τίτλους. Βέβαια, αν καταφέρει το «Τριφύλλι» να τερματίσει φέτος στην πεντάδα, θα πρόκειται για άθλο. Ο Ουζουνίδης και η παρέα του θα παλέψουν μέχρι τέλους. 

Εξάλλου, ο Παναθηναϊκός απέφυγε το -3 για την οφειλή του στον Στάθη Ταυλαρίδη από τη στιγμή που οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ο έμπειρος στόπερ κατέθεσε αίτημα αναίρεσης της ποινής των «πρασίνων», το οποίο έγινε δεκτό από τη Σούπερ Λιγκ. Τέλος ο Αλτμαν, που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, θα χειρουργηθεί την Πέμπτη και αναμένεται να μείνει 5-6 μήνες εκτός δράσης.

—-

Παράταση ζωής για τη σωτηρία πήρε ο Απόλλωνας

Η ομάδα του Παράσχου νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό στη Ριζούπολη

Επαιξε τα… ρέστα του! Ο Απόλλων Σμύρνης ήθελε μόνο νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό, χθες, για να παραμείνει στο «κόλπο» της παραμονής και το πέτυχε νικώντας τους Αγρινιώτες 2-1 στη Ριζούπολη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξε ότι καιγόταν για τους τρεις βαθμούς, ασκώντας ασφυκτική πίεση στους φιλοξενουμένους. Το πολυπόθητο τέρμα ήρθε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄) με το αυτογκόλ του Ουίλιαν. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και δικαιώθηκαν στο 58΄, με τον Αλμπάνη να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ.

Ωστόσο τα «καναρίνια» απάντησαν στο 70΄ με τον Μαρινάκη. 

Μετά το χθεσινό παιχνίδι η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: ΑΕΚ 54, ΠΑΟΚ 49, Ολυμπιακός 47, Ατρόμητος 46, Ξάνθη 32, Πανιώνιος 32, Αστέρας 32, Παναθηναϊκός 31, ΠΑΣ Γιάννινα 30, Παναιτωλικός 29, Λεβαδειακός 29, ΑΕΛ 25, Λαμία 23, Κέρκυρα 19, Απόλλων Σμύρνης 19, Πλατανιάς 10. Από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί. Στους «ερυθρολεύκους» έχει κατακυρωθεί υπέρ τους ο αγώνας της Τούμπας. Εκκρεμούν οι εφέσεις.

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας) 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Ζησόπουλος, Ναδάλες, Παπάζογλου, Τσουκαλάς (72’΄ Χουάρες), Αλμπάνης, Μενδρινός (82΄ Ντεβέσα), Κονέ, Στόουκς (91΄ Καστιγιέχος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μύγας (57΄ Γιαννιώτης), Αργκους, Μιχάι, Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Ρόσα, Μαζουρέκ (27΄ Βασιλούδης), Ντίας, Γουίλιαν (70΄ Κέβιν), Μοράρ.

—-

«Βαθιά ανάσα» για τον Εργοτέλη

Διπλό… παραμονής! Ο καταιγιστικός Εργοτέλης επιβλήθηκε άνετα (0-3) του Κισσαμικού και πλέον βρίσκεται έναν βαθμό μακριά από την Καρδίτσα (21 β.) και τη 12η θέση, που εξασφαλίζει την παραμονή στη Φούτμπολ Λιγκ. 

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Εφορντ, στο 13′ έκαναν το 0-2 με τον Κάιπερς και στο 39′ ξανά ο Εφορντ διαμόρφωσε το τελικό 0-30. Ετσι, ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική, με τον Αρη να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (49 β.), έχοντας τέσσερις βαθμούς παραπάνω από τον δεύτερο ΟΦΗ (45 β.), ο οποίος θα παλέψει μέχρι τέλους για την κορυφή του πρωταθλήματος. Γι’ αυτόν τον λόγο οι Κρητικοί ανακοίνωσαν και επίσημα την απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα Γιώργου Γιαγκιόζη, ο οποίος ήρθε από τη Βέροια ως ελεύθερος. 

Ο 22χρονος πορτιέρο θα φορέσει ξανά τα «ασπρόμαυρα» έπειτα από τρία χρόνια (έπαιζε στον ΟΦΗ έως τη σεζόν 2015-2016), με την ΠΑΕ ΟΦΗ να γράφει στην ανακοίνωσή της ότι «ο Γιώργος επέστρεψε στο σπίτι του». Εξάλλου, ο Γιαγκιόζης «ξεκίνησε την καριέρα του στον ΟΦΗ σε ηλικία 7 ετών και αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομής» της ομάδας. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Αρη Θεόδωρος Καρυπίδης ήταν αρκετά εκνευρισμένος μετά την προχθεσινή ισοπαλία με τα Τρίκαλα (0-0), ωστόσο τόνισε στους παίκτες του να «μη σας παίρνει από κάτω».

—-

«Εφυγε» ο Κουτσοκούμνης

Θρήνος στο κυπριακό ποδόσφαιρο! Εχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Ο επικεφαλής του κυπριακού ποδοσφαίρου έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και καιρό και σύμφωνα με τα ΜΜΕ του νησιού άφησε την τελευταία πνοή του χθες λίγο πριν από τις 19.00.

Μέχρι τον Νοέμβριο έδινε κανονικά το «παρών» στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., παρότι γνώριζε το πρόβλημα της υγείας του. Το 2015 ορίστηκε από FIFA και UEFA επιτετραμμένος τους για το ελληνικό ζήτημα που είχε προκύψει και αφορούσε παρεμβάσεις της Πολιτείας στην ΕΠΟ.

Τον Αύγουστο του 2017 είχε βιώσει μία ανείπωτη τραγωδία, όταν είχε χάσει την κόρη του Ελμα σε ηλικία 33 ετών από την ίδια ασθένεια. Ο Κουτσοκούμνης είχε επιλεγεί να εκπροσωπεί την UEFA στο Συμβούλιο της FIFA τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη θέση του Μάριου Λευκαρίτη.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...