Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Φορτίζει μπαταρίες

Ο Χιμένεθ έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες του για να είναι έτοιμοι για την κορύφωση του πρωταθλήματοςΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Η ξεκούραση του πολεμιστή! Η κορυφή θέλει δυνάμεις και ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να δώσει στους παίκτες του διήμερο ρεπό για να πάρουν ανάσες και να… καθαρίσουν το μυαλό τους εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Το πρόγραμμα είναι εξάλλου πολύ βαρύ, έστω κι αν με εξαίρεση τα δύο ντέρμπι δεν δείχνει δύσκολο. 

Η ΑΕΚ πάει την Κυριακή να παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στις 18/3 φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Κατόπιν υπάρχουν διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων και επιστροφή 1η Απριλίου, με την «Ενωση» να πηγαίνει στα Χανιά για να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά. Μετά πάλι διακοπή λόγω Πάσχα και επιστροφή στην αγωνιστική δράση στις 18 Απριλίου και τη ρεβάνς με τη Λάρισα για το Κύπελλο. 

Στις 22/4 η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα, στις 29/4 πάει στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, ενώ την τελευταία αγωνιστική, στις 6/5, αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και η σεζόν θα κλείσει με τον τελικό του Κυπέλλου στις 12/5.

Γι’ αυτό και χρειάζεται πνευματική και σωματική ξεκούραση, ώστε άπαντες να είναι έτοιμοι. Ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε σε όλα αυτά αλλά και στην πορεία του πρωταθλήματος τονίζοντας:

«Περίπλοκο ματς»

«Χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι. Να συνεχίσουμε τη δουλειά. Πρέπει όμως να τελειώσουμε καλά, για να μπορέσουμε να χαρούμε όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει. Στην Τούμπα δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι. Θα είναι περίπλοκο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ, θα έχουμε κάνει ένα πάρα πολύ μεγάλο βήμα. Αν χάσουμε από τον ΠΑΟΚ, θα έχουμε κάνει ένα βήμα πίσω. Αν κερδίσουμε, δεν θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αν χάσουμε, δεν θα χάσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό» τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

—-

Αγώνας δρόμου για Τσιγκρίνσκι 

Σε απεικονιστικό έλεγχο υποβλήθηκε χθες ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού που υπέστη στην τελευταία προπόνηση πριν από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν κάκωση α’ βαθμού στον έσω πλάγιο αριστερού γόνατος, δηλαδή επιβεβαίωσαν την αρχική εκτίμηση για πολύ ελαφριά κάκωση. 

Ωστόσο, η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Από εκεί και πέρα, οι Αντρέ Σιμόες και Νίκλας Χουλτ συνέχισαν θεραπεία.

—-

Για ανατροπή και χωρίς Νεϊμάρ η Παρί 

Ανατροπή… δίχως το μεγάλο αστέρι της, τον Νεϊμάρ, θα κυνηγήσει σήμερα η Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45, CS2). Μετά το εις βάρος της 3-1 του πρώτου αγώνα (14/02) η Παρί ήξερε πως θα δυσκολευτεί ούτως ή άλλως απέναντι στους «μερένχες» για να διεκδικήσει την πρόκριση. 

Ωστόσο, ο σοβαρός τραυματισμός -κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού- του Νεϊμάρ στη νίκη με 3-0 επί της Μαρσέιγ (25/02) καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο. Ως εκ τούτου η «αρμάδα» του Ουνάι Εμερι, που θα υποδεχθεί σήμερα στο Παρκ Ντε Πρενς τη «βασίλισσα», χρειάζεται ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για να προκριθεί στα προημιτελικά του θεσμού. Τουλάχιστον ο Βραζιλιάνος άσος, που κόστισε το καλοκαίρι 220.000.000 στους Παριζιάνους, θα είναι περδίκι σε έξι εβδομάδες, καθώς ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το περασμένο Σάββατο. 

Μάλιστα, προχθές αποχώρησε από το νοσοκομείο του Μπέλο Οριζόντε, όπου έγινε το χειρουργείο, και με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στην πολυτελή κατοικία του στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ υποδέχεται την Πόρτο στο Ανφιλντ (21.45, CS1), με τους «δράκους» να μην προκρίνονται ούτε με θαύμα στους «8», καθώς η ήττα με 5-0 από τους «κόκκινους» στο Ντραγκάο δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης.

—-

Νέο συμβόλαιο με Αστόρι η Φιορεντίνα

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι συγκλονισμένος από τον θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα Ντάβιντε Αστόρι (φωτό), που βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου είχε καταλύσει η αποστολή της ομάδας για τον προχθεσινό αγώνα στο Ούντινε. Οπως είχε αποκαλυφθεί, ο Αστόρι είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση της ομάδας για νέο συμβόλαιο, το οποίο μάλιστα ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής θα υπέγραφε χθες Δευτέρα και θα τον κρατούσε στο «Αρτέμιο Φράνκι» έως το 2022. 

Κι όμως, η Φιορεντίνα αποφάσισε να κάνει πράξη τη συμφωνία και να ανανεώσει το συμβόλαιο του Αστόρι, το οποίο θα καταθέσει στη λίγκα και τα χρήματα θα πάνε στην οικογένειά του! Πραγματικά σπουδαία κίνηση από τη Φιορεντίνα, που αξίζει σεβασμό και χειροκρότημα. Από εκεί και πέρα, ο εισαγγελέας του Ούντινε Αντόνιο ντι Νικόλο επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο δολοφονίας του Ντάβιντε Αστόρι, αλλά πρόκειται για μια κανονική διαδικασία, η οποία απλά πρέπει να γίνει. 

«Εχουμε καθήκον να εξετάσουμε την υπόθεση του θανάτου του Αστόρι, το αν ήταν απλά μια τραγική κατάληξη ή αν κάποιος ήξερε κάτι» τόνισε ο Ντι Νικόλο σε ραδιοφωνική εκπομπή. «Εχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας. Δεν υπάρχει κατηγορούμενος, ούτε κάποιος που να φαίνεται ότι θα μπορούσε να πει κάτι. Εχουμε κανονίσει αυτοψία, η οποία θα γίνει την Τρίτη (σ.σ.: σήμερα)» πρόσθεσε.

Η κηδεία του Αστόρι θα γίνει την Πέμπτη.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...