Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Κατάσκοποι»

❱❱ Τουρκικοί ισχυρισμοί για «απόρρητα» σχέδια στο κινητό ενός εκ των δύο Ελλήνων στρατιωτικώνΕπιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι η Τουρκία προσπαθεί να κατασκευάσει την κατηγορία της κατασκοπίας σε βάρος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μετά τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες ο τουρκικός Τύπος και αναφέρουν ότι στο κινητό του ενός βρέθηκαν «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα». Το στοιχείο αυτό, που πάντως διαψεύδει η ελληνική πλευρά, συνιστά αναμφισβήτητη κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας, τη στιγμή που αυξάνει η διπλωματική πίεση προς τον Ταγίπ Ερντογάν να αφήσει ελεύθερους τους Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Αν αποδοθεί κατηγορία περί κατασκοπίας, θα είναι η χειρότερη εξέλιξη για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, καθώς σε τέτοιου είδους περιπτώσεις ο νόμος προβλέπει φυλάκιση έως 20 χρόνια. Με τις σημερινές κατηγορίες, περί παραβίασης απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής, η ποινή είναι λίγων μηνών, εξαγοράσιμη και συνοδεύεται με χρηματικό πρόστιμο. Η τουρκική Δικαιοσύνη, 22 ημέρες μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στις Καστανιές του Εβρου, δεν έχει ορίσει δικάσιμο και αυτό δείχνει ότι η Αγκυρα θέλει να τραβήξει το σχοινί.

Με διάταγμα, που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2017, αναγνωρίζεται στον Τούρκο πρόεδρο η εξουσία να διατάζει την έκδοση ξένων με αντάλλαγμα Τούρκους κρατουμένους ή καταδικασμένους στο εξωτερικό, εφόσον είναι «απαραίτητο για την εθνική ασφάλεια ή προς το συμφέρον της χώρας». Δεν είναι τυχαίο ότι η είδηση περί δήθεν «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» μεταδόθηκε από την εφημερίδα «Χουριέτ», που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον όμιλο Ντεμιρόρεν, ο οποίος πρόσκειται στον Ερντογάν, και από το πρακτορείο Αναντολού.

Από ελληνικής πλευράς, αναφέρεται ότι τα τρία κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους οι δύο στρατιωτικοί (δύο προσωπικά και ένα υπηρεσιακό) ερευνήθηκαν παρουσία Ελληνα εμπειρογνώμονα που είχε στείλει το υπουργείο Εξωτερικών και δεν βρέθηκε τίποτα, ενώ επισημαίνεται ότι «η τεχνολογία είναι σε θέση να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο υπάρχει στο κινητό, ακόμη και αν έχει σβηστεί από την εξωτερική μνήμη».

Αν έως τις 5 Απριλίου δεν παρουσιαστεί επισήμως κατηγορητήριο, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων μπορούν να υποβάλουν αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι, με βάση την τουρκική νομοθεσία.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...