Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

«Κλοπή» διαρκείας

❱❱ Δεν δίνουν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους και συνεχίζουν τις παράνομες κρατήσειςΠραγματικός «τύραννος» αποδεικνύεται το Δημόσιο για τους συνταξιούχους που διεκδικούν τα αναδρομικά από τις επικουρικές συντάξεις τους, καθώς εξακολουθεί να παρακρατεί τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ με τον ίδιο λανθασμένο τρόπο! Την ίδια ώρα, ο ΕΦΚΑ νίπτει τας χείρας του για τα «κλεμμένα» και παραπέμπει στο υπουργείο Εργασίας για οδηγίες σχετικά με τον χρόνο επιστροφής των αναδρομικών, που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα!

Οπως παραδέχτηκε πρόσφατα η υπουργός Εφη Αχτσιόγλου, το υπουργείο Εργασίας περιμένει την έγκριση των θεμάτων για την επιστροφή των αναδρομικών. Εως τότε συνεχίζει να παρακρατεί την εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ με τον ίδιο λανθασμένο τρόπο, σε μια προφανή προσπάθεια να συντηρήσει το «εικονικό» πλεόνασμα του ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, καλεί τους συνταξιούχους να μη στέλνουν στον ΕΦΚΑ ανεπίσημα έγγραφα που τιτλοφορούνται ως «αιτήσεις αναδρομικών», αλλά να περιμένουν την έναρξη της λειτουργίας της επίσημης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα υποδέχεται τα αιτήματα.
Οπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, η λύση που θα δώσει η κυβέρνηση «θα είναι λύση για όλους, όπως έγινε με την επιστροφή εισφορών ασθενείας που εσφαλμένα παρακρατούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις».

Χωρίς αίτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο επιτελείο του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζεται την τροπολογία μέσω της οποίας όσοι δικαιούνται αναδρομικά εξαιτίας της λανθασμένης παρακράτησης θα δικαιωθούν συνολικά χωρίς να υποβάλουν αίτηση. Ο στόχος είναι να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται και οι απαραίτητες αλλαγές τεχνικής φύσεως για να παρακρατείται στο ορθό ποσοστό της η εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ μόνο από τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ.

Για να εξακριβώσουν αν τους έχουν παρακρατηθεί παράνομα επιπλέον ποσά υπέρ ΑΚΑΓΕ από τις επικουρικές τους, οι συνταξιούχοι πρέπει καταρχάς να δουν τα μηνιαία εκκαθαριστικά τους και να ελέγξουν τα στοιχεία για να διαπιστώσουν αν η εισφορά εξακολουθεί να παρακρατείται παράνομα αντί να μηδενιστεί, παρότι η επικουρική τους έχει μειωθεί κάτω από τα 300 ευρώ. Οσοι λαμβάνουν μεγαλύτερη επικουρική πρέπει να εξακριβώσουν αν η παρακράτηση έχει μειωθεί ή έχει διατηρηθεί στο επίπεδο που ήταν πριν από το «κούρεμα» του 2016.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...