Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Ο (δημοσιογράφος) Θεοδωράκης και η πρόταση στον Νίκο Αναστασιάδη

❱❱ Τι είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού με αφορμή την τραγική αυτοκτονία 29χρονης στην ΚύπροΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

«Θα μάθατε την ιστορία της Ελενας. Τεσσάρων χρονών, oι κοινωνικές υπηρεσίες της Κύπρου την έδωσαν σε ανάδοχη οικογένεια. Τεσσάρων χρονών άρχισε και η σεξουαλική κακοποίησή της από τον θετό πατέρα της. Η Ελενα, όταν έγινε 10 ετών, κατήγγειλε την κακοποίησή της στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά δεν έγινε πιστευτή. Το κορίτσι υποχρεώθηκε να παραμείνει με τον πατέρα βιαστή και τη συνεργό σύζυγό του» λέει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος, που δεν θέλει να ξεπεράσει τη δημοσιογραφική ιδιότητα και την αδυναμία του στα κοινωνικά θέματα, ασχολείται με την αυτοκτονία της 29χρονης Ελενας Φραντζή, που κακοποιούνταν από τον θετό πατέρα της και η ιστορία της έχει συγκλονίσει την Κύπρο:
«Η Ελενα, απογοητευμένη πια από ανθρώπους και θεούς, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής αυτοκτόνησε. Ο τοπικός μητροπολίτης, σε μια προσπάθεια να διώξει από πάνω του τις κατηγορίες -με τα βίντεο να τον δείχνουν να ιερουργεί μαζί με τον βιαστή, μετά την αποφυλάκισή του-, δήλωσε ότι η Εκκλησία εξάντλησε την αυστηρότητά της, “απομόνωσε” τον ιερέα σε μοναστήρι και δεν του επέτρεπε να εξομολογεί» συνεχίζει ο Σταύρος, προτείνοντας στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη να βάλει νέο κόσμο, με άλλα μυαλά, στην Πρόνοια και στις κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα όταν το βλέπουν.
Δεν έχει άδικο, αλλά η κοινωνική πολιτική δεν είναι «ανοιχτό μυαλό» – είναι «ανοιχτή ψυχή».
Λογική και ευαισθησία.

Σε ρόλο συμβούλου

❱❱Με Αλβανούς και Ιταλούς πολιτικούς συναντήθηκε χθες στη Βουλή ο Νάσος Αθανασίου. Συνάντηση εργασίας, λοιπόν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας είχε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων Νάσος Αθανασίου με μέλη της Βουλής της Αλβανίας και της Ιταλίας. Η Βουλή μας και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Ιταλίας -ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία- έχουν αναλάβει ρόλο συμβούλου της Αλβανίας σε ό,τι αφορά την προσαρμογή της νομοθεσίας της, με στόχο την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Χειρολαβές στα αμφιθέατρα

❱❱Για ακαδημαϊκό πληθωρισμό κάνει λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι αυξάνει τους εισακτέους σε ΑΕΙ – ΤΕΙ κατά 4.000 σε σχέση με πέρυσι. Κι έχει δίκιο ο βουλευτής, καθώς τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν πενταπλασιάστηκε ο αριθμός των εισακτέων.

Ο γραμματέας Κοινοβουλευτικού Εργου κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Παιδείας και επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε σχολή, κάθε ιδρύματος, πρέπει να καθορίζεται μέσα από συμφωνίες προγραμματικού σχεδιασμού των ιδρυμάτων, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανώτατη εκπαίδευση κι όχι έτσι, ανεξέλεγκτα.

Αλλά τι να πούμε, κύριε βουλευτά μου; Η χρονιά το πιθανότερο είναι να είναι εκλογική, οπότε βάζουμε κόσμο αβέρτα μέσα στα ιδρύματα. Τώρα, σε ποια σχολή και για ποιον λόγο κανέναν δεν ενδιαφέρει! Βάλτε φοιτητές στα ιδρύματα και δώστε τους άκριτα μετεγγραφές για να έρχονται και στην Αθήνα.
Κι ύστερα, ας βάλουν χειρολαβές στα αμφιθέατρα οι καθηγητές για να κρέμονται οι χιλιάδες φοιτητές που θα θέλουν να παρακολουθήσουν!

❱❱Μπήκε στη Βουλή «διαδηλώνοντας»: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ετσι την είδε χθες ο πρώην συνεργάτης της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου και πρώην πολιτευτής της Ενωσης Κεντρώων Νίκος Μαστρογιάννης. Φόρεσε μπλουζάκι που έγραφε «Μακεδονία-Ελλάς» και πήγε στη Βουλή. Τα μάτια που τον είδαν στράφηκαν όλα πάνω του. Το ίδιο και ο φακός της στήλης μας.

Ο Νίκος, μάλιστα, δήλωσε ότι θα φορά αυτή την μπλούζα μέχρι να λυθεί το Μακεδονικό! «Με το ίδιο μακό και με κέφι κακό φύγαν μέρες», που θα έλεγε κι η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

(!)

Κοζάνη και ΔΕΗ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες από αμνημονεύτων ετών. Στον χρόνιο δεσμό τους, όμως, προστίθεται και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, που σιγοντάρει οτιδήποτε καλλιτεχνικό αφορά την πόλη του. Ετσι αποδέχθηκε πρόσκληση να βρεθεί στη φωτογραφική έκθεση «ΔΕΗ και πόλη», που παρουσιάζεται ακόμη στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας. Αλλωστε και ο ίδιος, ως σκηνοθέτης, είναι ένας καλλιτέχνης.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα