Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αυνανισμός κατά του… καρκίνου του προστάτη

Τελικά στο χέρι των ανδρών είναι να μειώσουν τον...

Πάμε πλατεία Φίνου;

Ηταν τέλη Αυγούστου του 2022, όταν με αποκλειστικό της...

«Βροχή» τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστές νταήδες συζύγους ή πρώην συντρόφους

Ολοένα πληθαίνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα ανυπεράσπιστες...

Ακήρυχτος πόλεμος εις το όνομα του πατρός από τον Καλλιάνο για όσους...

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η «βεντέτα» που έχει ανοίξει...

Το Παλλάς υποδέχεται το μπρίο της Ζωζώς

❱❱ Τραγούδησε το «Ακόμα ένα ποτηράκι» στη συνέντευξη ΤύπουΦορώντας μαύρα ρούχα, γυαλιά ηλίου και μια εντυπωσιακή φούξια7600 zozo sapoyntzaki 2732018 γούνα -όπως αρμόζει εξάλλου σε μια «βασίλισσα της νύχτας»- η Ζωζώ Σαπουντζάκη μαγνήτισε τα φωτογραφικά φλας με το που έφτασε στη συνέντευξη Τύπου για την παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ». 

Πρόκειται για το ίδιο έργο το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε με επιτυχία το 2012 στο θέατρο Badminton και επιστρέφει από τις 13 Απριλίου στο Παλλάς με ένα λαμπρό καστ ηθοποιών και τη Ζωζώ να κρατά τον ίδιο ρόλο που είχε στο πρώτο ανέβασμα.
Τον σκηνοθέτη, μουσικό, στιχουργό, ηθοποιό, χορευτή αλλά και ποιητή Κλέωνα Τριανταφύλλου, που έγινε γνωστός ως Αττίκ, ενσαρκώνει ο Ακης Σακελλαρίου.

Στο πλευρό του θα βρίσκονται οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης και πολλοί άλλοι, αναβιώνοντας επί σκηνής τη θρυλική Μάντρα, στην οποία έκαναν τα πρώτα τους βήματα ερμηνευτές της εποχής, όπως η Δανάη.

Αποκαλύψεις

Η αειθαλής Ζωζώ έδειξε από την πρώτη στιγμή το κέφι και το μπρίο της στη συνέντευξη Τύπου, καθώς σηκώθηκε από το πάνελ των ομιλητών και έπιασε το… τραγούδι, ερμηνεύοντας ένα ρεφρέν από το κομμάτι «Ακόμη ένα ποτηράκι».
«Θυμάμαι ότι ένα από τα πρώτα κομμάτια που είχα πει, σε ηλικία 7 ετών, ήταν το “Ζητάτε να σας πω”» εξομολογήθηκε η ίδια λίγο αργότερα και συνέχισε: «Ο πατέρας μου λάτρευε το θέατρο και συνέχεια με παρότρυνε να λέω κομμάτια του Αττίκ. Θυμάμαι, ακόμη, ότι στην τελευταία παράσταση για τον Αττίκ με πλησίασε η ανιψιά του κρατώντας μια παρτιτούρα. Μου είπε λοιπόν, αφού με είχε ακούσει, ότι, αν ζούσε ο θείος της, έτσι θα ήθελε να ερμηνεύονται τα κομμάτια του. Συγκινήθηκα και χάρηκα πολύ».

Σημειώνεται ότι η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του, με τραγούδια του Αττίκ που άφησαν εποχή («Ζητάτε να σας πω», «Παπαρούνα», «Τα νιάτα», «Είδα μάτια», «Τα τελευταία γιασεμιά» και πολλά ακόμη). Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η ταλαντούχα Σοφία Σπυράτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Μανόλης Παντελιδάκης, ενώ τα στιχουργικά ιντερμέδια έχει γράψει ο Γιάννης Ξανθούλης.

Ο σημαδιακός αριθμός 13

Δεν είναι τυχαίο που η επίσημη έναρξη της πολυαναμενόμενης παράστασης για τον Αττίκ στο θέατρο Παλλάς έχει προγραμματιστεί για τις 13 Απριλίου. Η εν λόγω ημερομηνία ακολουθεί το πνεύμα του αγαπημένου δημιουργού, καθώς το 13 ήταν ο τυχερός του αριθμός.

Η συναυλία του στο Μονπαρνάς δόθηκε στις 13 Απριλίου 1913, η σειρά εμφάνισής του στο πρόγραμμα τη συγκεκριμένη βραδιά ήταν η 13η, ενώ ο ίδιος ο Αττίκ έμενε στο καμαρίνι με τον αριθμό (τι άλλο;) 13! Μάλιστα, ήταν τέτοια η σχέση του με τον θεωρούμενο ως γρουσούζικο αριθμό, που, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει την περίφημη Μάντρα του στην Αθήνα, την εγκαινίασε τη συμβολική ημερομηνία της 13ης Αυγούστου 1930, ενώ για να τη λειτουργήσει δανείστηκε από τους φίλους του 13.000 δραχμές!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...