Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σενάριο με βύθιση πλοίου!

esr_1204_008_cmyk
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

❱❱ Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Yeni Safak» και οι νέες προκλήσεις της Αγκυρας στις ΟινούσσεςΣτα άκρα τραβάει το σχοινί της έντασης στο Αιγαίο η Aγκυρα, τη στιγμή που, όπως αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος, επεξεργάζεται και σενάρια βύθισης ελληνικών πολεμικών πλοίων, εν είδει… προβοκάτσιας. Χθες ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-4 πέταξε πάνω από την νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες, σε ακόμη μία ηχηρή ένδειξη προκλητικότητας. 

Κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο με το ελικόπτερο στη νήσο Ρω.

Η εφημερίδα «Yeni Safak», η οποία είναι φιλοκυβερνητική και υποστηρίζει τις θέσεις του Ταγίπ Ερντογάν, κυκλοφόρησε χθες με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αναλύοντας ένα προκλητικό και περίεργο σενάριο πολέμου με την Ελλάδα στο Αιγαίο. Ο τίτλος του άρθρου ήταν «Αν χτυπηθεί και βουλιάξει ελληνικό πλοίο» και ο αρθρογράφος Ιμπραήμ Καραγκιούλ, ο οποίος τυγχάνει να είναι σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, αναλύει το… ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο, με σκοπό να πληγεί η κυβέρνηση Ερντογάν.

Οπως έγραψε, «όταν ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο, το να γίνει κάποιο ατύχημα, ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο και ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο εναντίον της Τουρκίας, είναι ένα πιθανό σενάριο, το οποίο πρέπει να λάβει υπόψη της η Αγκυρα». Μιλάει ευθέως για βύθιση ελληνικού πλοίου και το αποδίδει δήθεν στους «Γκιουλενιστές», τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους και για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους το 2015 από τουρκικό μαχητικό, στα σύνορα με τη Συρία.

Βεβαίως, ο αρθρογράφος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει πιστευτός, αφού η Τουρκία καθημερινά κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την ένταση στο Αιγαίο και να προκαλέσει ένα ατύχημα. Μετά το επεισόδιο στη Ρω, χθες ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-4 μπήκε χωρίς σχέδια πτήσης στο FIR Αθηνών, από την περιοχή της Χίου. Στις 14.51 το μεσημέρι τα δύο μαχητικά πέταξαν σε ύψος 12.500 ποδών πάνω από τη νήσο Παναγιά και αμέσως μετά έκαναν και δεύτερη υπερπτήση, πάνω από τις Οινούσσες.

Η κίνηση της Τουρκίας αξιολογείται ως σοβαρή, δεδομένου ότι τα τουρκικά αεροσκάφη F-4 δεν περιορίστηκαν να πετάξουν πάνω από μια μικρή, ακατοίκητη νησίδα, αλλά επέλεξαν να εκδηλώσουν την επιθετικότητά τους πετώντας πάνω από δύο κατοικημένα ελληνικά νησιά.

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: Το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό πολιτικό – Συγκίνηση στην κηδεία του

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: Το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό πολιτικό – Συγκίνηση στην κηδεία του

Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Το κόμμα μου δεν μακιγιάρει τα προβλήματα»

Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Το κόμμα μου δεν μακιγιάρει τα προβλήματα»

Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Έξοδος με την εντυπωσιακή του κόρη

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Έξοδος με την εντυπωσιακή του κόρη

Στο νοσοκομείο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μετά από πτώση από το αμαξίδιό του

Στο νοσοκομείο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μετά από πτώση από το αμαξίδιό του

Ρουά ματ από Δούκα!

Ρουά ματ από Δούκα!