Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025

Η «Espresso» ρίχνει «Δίχτυ» στην «Ηλέκτρα»

«3, 2, 1, κλακέτα... Πάμε»! Σε ρυθμούς γυρισμάτων βρίσκεται...

Πήγαμε για τρύγο βγάζοντας ειδήσεις από το… πατητήρι του μόχθου

Τρύγος! Ελληνικός τρύγος στα Μεσόγεια τον Αύγουστο και τον...

Ραταϊκόφσκι: Τώρα και συγγραφέας σεναρίου για ταινία!

Η Εμιλι Ραταϊκόφσκι τα κάνει όλα και συμφέρει!Ετσι, εκτός...

Ο Νινιός στην «Παραλία» των βραβείων παρέα με έναν άγουρο δολοφόνο

Στα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», όπου πρωταγωνίστησε το μακρινό 1992,...

Η σινεφίλ περιφερειάρχης και το… αεροπλανάκι του ΣΥΡΙΖΑ

❱❱ Απάντηση της Δούρου με … συμβολισμούς σε εκείνους που της ευχήθηκαν για τη γιορτή τηςΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

«Πέφτουμε, κυρία Ρένα, πέφτουμε» φώναζε ο Χρόνης Εξαρχάκος με τρόμο στη Ρένα Βλαχοπούλου που ταξίδευε μαζί του κι έβλεπε το αεροπλάνο να ανεβοκατεβαίνει περίεργα.
Με ένα απόσπασμα από ταινία της Ρένας Βλαχοπούλου ευχαρίστησε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην ιστοσελίδα της όσους της ευχήθηκαν για τη γιορτή της.
Στην ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» ο Χρόνης Εξαρχάκος, η Μαρία Ιωαννίδου και ο Βαγγέλης Σειληνός με τη Ρένα το σκάνε με ένα μικρό αεροπλάνο, το οποίο, όμως, πέφτει σε μια έρημο. Αλλά όλο αυτό το στόρι που παραθέτει από την ταινία, συνδυαζόμενο με το σχόλιο της περιφερειάρχου, έχει έναν περίεργο συμβολισμό για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ευχές και οδηγίες κάθε είδους, όπως στο αεροπλανάκι με το Χρόνη και τα άλλα παιδιά.
Ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς!
Αλλά στο τέλος φαίνεται ότι πάμε μπροστά και πλανάρουμε ασφαλώς, ένας Θεός ξέρει βέβαια πώς τα καταφέρνουμε.
Με αεροπλάνα λοιπόν και βαπόρια, κυρίως με τους φίλους τους παλιούς και μια γκρίνια αλά Βλαχοπούλου, γεμάτη αισιοδοξία…» έγραψε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.
Προφανώς παραδέχεται, εμπνευσμένη από την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η συνονόματή της ηθοποιός, ότι το κόμμα της από το μηδέν έμαθε να «πιλοτάρει» στις πλάτες μας.
Ενδιαφέρουσα παραδοχή, πάντως, και λόγια με νόημα, μόνο που το αεροπλάνο της Βλαχοπούλου τελικώς στούκαρε…

Reunion στον… γάμο

❱❱Τα χρόνια τα μαθητικά, που έλεγε και το τραγουδάκι του Νίκου Καρβέλα, δύσκολα λησμονιούνται. Γι’ αυτό και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης κρατά ακόμη επαφές με τους καθηγητές του από το λύκειο όπου φοιτούσε στο Πέραμα Ρεθύμνης. «Ο Θανάσης Δριμάλας και η Δώρα Δαμβακάκη που μου έκαναν Αρχαία, Νέα Ελληνικά και Ιστορία, πάντρευαν τον γιο τους, τον Παύλο, και βρεθήκαμε όλοι μαζί στην Αθήνα. Ηταν συγκινητικό» λέει στην «Espresso» ο αντιπρόεδρος, που στον συγκεκριμένο γάμο βρήκε και την καθηγήτριά του των Λατινικών, τη Σταυρούλα Παγκάλου.
Αυτό δεν ήταν γάμος, reunion ήταν, Κωστή μου…

Τον υποδέχτηκε ο… γάτος

❱❱Ο Πάλμερστον, ο γάτος-μασκότ του Foreign Office, υποδέχτηκε τον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο. Ο περίφημος γάτος έχει πάρει το όνομά του από τον Ερρίκο Πάλμερστον, πρωθυπουργό της Βρετανίας στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα.
Ο Πάλμερστον υπήρξε ένας από τους ισχυρότερους πολιτικούς της Βρετανίας, αλλά και ένας από τους πιο φανατικούς θιασώτες της ιδέας της αγγλικής υπερ-ηγεμονίας στον κόσμο.
Ο γατούλης, λοιπόν, φέρει φοβερό ιστορικό όνομα και, ως φαίνεται, το τιμά, καθώς είναι πολύ σνομπ τύπος!

Tιμή στον Πόντιο κοσμοναύτη

❱❱Ενας Πόντιος κοσμοναύτης στο πλάι του βουλευτή Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη… Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος (φωτό) είναι ο πρώτος κοσμοναύτης ελληνικής καταγωγής και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού της Ν.Δ. ετοιμάζει εκδήλωση προς τιμήν του στις 13 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.
Ο κοσμοναύτης, του οποίου οι γονείς, ο αδελφός και συγγενείς του κατοικούν στη Σίνδο, έχει στο ενεργητικό του πέντε ταξίδια, συνολικά 537 ημέρες παραμονής στο Διάστημα, και έχει «περπατήσει» 52 ώρες στο κενό. Κατέχει δε την έκτη θέση μεταξύ όλων των κοσμοναυτών στον κόσμο. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης και θα συμμετάσχει η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Πρόσκληση στον Νίκο Παππά, που τρελαίνεται για τα διαστημικά, εστάλη;

(!)

Ο Ιάσονας Φωτήλας στηρίζει τους αστέγους. Ο βουλευτής Αχαΐας εθεάθη να αγοράζει το περιοδικό των αστέγων «Σχεδία» και, συνομιλώντας με τον πωλητή, έμαθε την προσωπική ιστορία του, ακόμη μία από αυτές τις πολύ δύσκολες ιστορίες της ζωής.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Μαζωνάκης: Το χρονικό από το ΔρομοκαΪτειο έως την κλινική «Γαλήνη»

Οσο περνούν οι μέρες τόσο έρχονται στο φως νέα...

Η Γιούσεφ σε δικογραφία για εταιρία παράνομου τζόγου!

Τις διακοπές της απολαμβάνει η «εκρηκτική» χορεύτρια και influencer...

Μαρία Σαράφογλου: «Φλερτ» δίχως happy end!

Eντονη φημολογία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η πληροφορία...

Κονσέρτα για… πολυβόλα με Μάτσα & Κεφαλογιάννη

Εκείνη στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, εκείνος στο Ωδείο Ηρώδου...

Διακοπές για Λιάγκα και Αντωνά στο υπερπολυτελές «Grand Hotel Et Des Palmes»

Αφού απόλαυσαν τις βουτιές τους σε Τήνο και Κύθνο,...

Σπουδαία διάκριση για την Κατερίνα Αργυρού

Μια σημαντική διάκριση στον ακαδημαϊκό χώρο πέτυχε η αδελφή...

«Σύννεφα» για Ασημακοπούλου και Τσαρτσαρή

Χωρισμός ή μία προσωρινή κρίση στη σχέση τους; Αν...