Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Gay Parade στη Βουλή!

❱❱ Το δασύτριχο Jason – Αντιγόνη Dane στη συζήτηση του νομοσχεδίου περί αναδοχής από ομόφυλα ζευγάριαΕκλεψε την παράσταση στο ασυνήθιστο… Gay Parade στη Βουλή το Jason – Αντιγόνη Dane, ανάμεσα στα αρκετά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που βρέθηκαν στα θεωρεία για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση του νομοσχεδίου που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αλλά και για να ασκήσουν πιέσεις στα μέλη της πλειοψηφίας ώστε να υπάρξουν νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Η παρουσία του γνωστού μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δεν πέρασε απαρατήρητη. Το (ουδέτερο)… Jason – Αντιγόνη με τα μακριά μαλλιά και μια περιποιημένη γενειάδα σε στιλ… Κοντσίτα κατευθύνθηκε προς τα θεωρεία της Ολομέλειας φορώντας ένα εντυπωσιακό κόκκινο φουστάνι με βαθύ ντεκολτέ, αδιαφορώντας για το… δασύτριχο στήθος του, ένα φλοράλ σακάκι και μια κόκκινη μεγάλη καρδιά κρεμασμένη στον λαιμό.

Ωστόσο, φαίνεται πως εξοργίστηκε από την τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Κώστα Κατσίκη, που χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία έγκλημα αντίστοιχο της… παιδοφιλίας και αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

tzeison antigonh
Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι ψηφίζεται το άρθρο 8 του νομοσχεδίου της Θεανώς Φωτίου που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι παιδιών. Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως των συριζαίων βουλευτών παρουσίασε χθες τη ρύθμιση για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια ως τη… λυδία λίθο του «προοδευτισμού» και του «κοινωνικού εκσυγχρονισμού», ωστόσο το εσωτερικό ρήγμα παραμένει, με έξι βουλευτές να διαφωνούν.

Η Κεφαλογιάννη

Μύλος επικρατεί και στη Ν.Δ. Η επίσημη θέση του κόμματος είναι «όχι», ωστόσο αρκετοί βουλευτές θέλουν να στηρίξουν το επίμαχο άρθρο και το πιθανότερο είναι πως θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, χωρίς να τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Να σημειωθεί πως, πέρα από την Ντόρα Μπακογιάννη, χθες τάχθηκε υπέρ και η Ολγα Κεφαλογιάννη. Το άρθρο έχει προκαλέσει εμφύλιο και εντός του Κινήματος Αλλαγής, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να λέει επίσημα «ναι», ωστόσο αρκετοί βουλευτές, όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Δημήτρης Κωσταντόπουλος, θα καταψηφίσουν.

Την ίδια ώρα, σφοδρότατη επίθεση στους «πράσινους» βουλευτές που ψηφίζουν «όχι» εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, που υποστήριξε ότι προβάλλουν ψευδώς το επιχείρημα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και φοβούμενοι «τους μητροπολίτες και τα καφενεία» δεν παίρνουν θέση και το ανάγουν σε «δήθεν μεγάλη πολιτική σύγκρουση».

Οι ΑΝ.ΕΛ. (εκτός του Θανάση Παπαχριστόπουλου) τάσσονται κατά της διάταξης, με την αιχμηρή τοποθέτηση μάλιστα του Κώστα Κατσίκη να προκαλεί αντιδράσεις από τη Ν.Δ. και τη ΔΗ.ΣΥ., που έκαναν λόγο για ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...