Αυτοκτόνησε ο «Κέρουακ της μαγειρικής»

❱❱ Ο 61χρονος πολυβραβευμένος Αμερικανός σεφ και λάτρης της Ελλάδας Αντονι Μπουρντέν βρέθηκε κρεμασμένος σε ξενοδοχείο στο ΣτρασβούργοΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ο διάσημος Αμερικανός σεφ Αντονι Μπουρντέν, που λάτρεψε τη Νάξο και την Ελλάδα, βρέθηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής, προκαλώντας σοκ στους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας και τους θαυμαστές των τηλεοπτικών εκπομπών του.

Ο 61χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αυτοκτόνησε, έχει κερδίσει ό,τι βραβείο υπάρχει στον χώρο του, ενώ τα βιβλία μαγειρικής του σημείωναν ρεκόρ πωλήσεων, κάνοντας πολλούς να τον αποκαλούν «Τζακ Κέρουακ της μαγειρικής».

«Με βαθιά λύπη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου Αντονι Μπουρντέν» ανέφερε στην ανακοίνωση του θανάτου του το CNN, όπου προβαλλόταν η εκπομπή του «Parts unknown». Ο 61χρονος βρισκόταν στο Στρασβούργο για τα γυρίσματα νέου επεισοδίου της πολυβραβευμένης εκπομπής του. Το άψυχο σώμα του σεφ, σύμφωνα με ρεπορτάζ των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, βρήκε κρεμασμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Στρασβούργο της Γαλλίας ο φίλος του Ερικ Ρίπερτ.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Μπουρντέν ταξίδεψε στη Νάξο για το γύρισμα εκπομπής, η οποία προβλήθηκε στο CNN τον Μάιο του 2016. Δοκίμασε μπροστά στην κάμερα -μεταξύ άλλων- θαλασσινά και ντόπια τυριά, ήπιε ρακί και ελληνική μπίρα. Ο Μπουρντέν, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να πάει στα πανηγύρια της Νάξου, να κάνει καταδύσεις και ιστιοπλοΐα, ενθουσιάστηκε τόσο από τα γεύματα όσο και από την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί παρά την οικονομική κρίση.

Ο σεφ είχε παραδεχτεί στον «Guardian» ότι στο παρελθόν έκανε υπερβολική χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης, ενώ έπινε πολύ αλκοόλ και κάπνιζε πολλά τσιγάρα. Είχε παντρευτεί δύο φορές και απέκτησε μία κόρη, την 11χρονη σήμερα Αριάν. Μέχρι πρόσφατα φέρεται ότι διατηρούσε δεσμό με την Ιταλίδα ηθοποιό Αζια Αρτζέντο, η οποία ήταν από τις πρώτες γυναίκες που κατηγόρησαν για βιασμό τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Ο Μπουρντέν στάθηκε στο πλευρό της στηρίζοντας δημόσια τα θύματα του πρώην μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ. Ωστόσο, γεννήθηκαν ερωτήματα αν είναι ακόμη μαζί, όταν στις αρχές της εβδομάδας η ηθοποιός εθεάθη σε δρόμο της Ρώμης μαζί με τον δημοσιογράφο Χιούγκο Κλέμεντ. Η ακτιβιστική δράση του Μπουρντέν επεκτεινόταν στην υπεράσπιση των «περιθωριοποιημένων λαών», αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα εστιατόρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φως στο τούνελ» για τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο

Ανησυχία στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» ενός...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Το «αντίο» που λύγισε τους πάντες – «Ένα μόνο δεν σου συγχωρώ»

Με λόγια που «σπάνε» την καρδιά, η Κατερίνα Παναγοπούλου...

Γιάννης Κολοτούρας: Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione σε ηλικία 48 ετών

Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο της ελληνικής μόδας η...

Φαίη Σκορδά – Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι πριν από τον γάμο

Η Φαίη Σκορδά φαίνεται πως διανύει μια ήρεμη και...

Αφροδίτη Γραμμέλη: Χέρι χέρι με τον νέο της σύντροφο – Το τρυφερό στιγμιότυπο

Μια όμορφη περίοδο φαίνεται πως διανύει στην προσωπική της...

Μυρτώ Αλικάκη για τους γονείς της: «Θα κλείσω τα 54 και δεν έχω καταφέρει να τους καταλάβω»

Η Μυρτώ Αλικάκη παραχώρησε μια προσωπική συνέντευξη στο περιοδικό...