Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Μαρίνα μαθαίνει την αλήθεια για το φόνο του Στεφανή ,...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».H Καλλιόπη μένει...

Καλώς ήρθατε στο… Μπρονξ της Αθήνας!

Στο έλεος του Θεού βρίσκονται οι κάτοικοι του Αγίου...

Kid Moxie: Επέστρεψε με νέο original τραγούδι

Η τραγουδοποιός Kid Moxie των σίριαλ «Maestro» & «Milky...

«Τοίχο τοίχο» οι συριζαίοι

❱❱ Ανω κάτω έκανε τη Βουλή η συμφωνία για το Μακεδονικό. Οι συζητήσεις, τα νεύρα και οι αντεγκλήσεις στο περιστύλιο χθες ήταν παραπάνω από την κλίμακα του «καυτού». Από τη 
Βίβιαν Μπενέκου

Οι συριζαίοι, τολμώ να πω, πήγαιναν «τοίχο τοίχο» στη Βουλή και οι αντιπολιτευόμενοι αναζητούσαν γερές συμμαχίες για τους τρόπους αντίδρασης στη λαίλαπα.

«Ο Τσίπρας σκάβει τον λάκκο του Μητσοτάκη, αφού η συμφωνία θα σκάσει στα χέρια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά θα πέσει μέσα τελικά ο ίδιος, καθώς δεν εκτίμησε σωστά το μέγεθος του θέματος» έλεγαν με ένα στόμα στο καφενείο τα βουλευτικά πηγαδάκια.

Η γλώσσα

Το χειρότερο, σύμφωνα με τους βουλευτές, δεν είναι το όνομα, αλλά η μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική ταυτότητα που παρέδωσε η κυβέρνηση στους Σκοπιανούς.

Πάντως, η συμφωνία είναι γεγονός ότι κλυδωνίζει χοντρά όλα τα κόμματα κι αυτό φαινόταν πολύ έντονα στο Κοινοβούλιο χθες (δείτε Κίνημα Αλλαγής). Σίγουρα θα υπάρξουν προσωπικές τοποθετήσεις ανεξάρτητα από κομματικές πειθαρχίες, ενώ σημαντική θα είναι και η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών, όταν κληθούν να πάρουν θέση.

—-

❱❱ Θα παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας αυτή η Βουλή; Κι όμως… Το Ιδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία οργανώνει και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και αποσκοπεί στη δημιουργική ενημέρωση και στον προβληματισμό τους γύρω από τις Αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας. Οι δραστηριότητες αρχίζουν σήμερα και θα συμμετάσχουν περίπου 100 παιδιά οκτώ σχολείων των περιοχών Κυψέλης, Πατησίων, Πλατείας Αμερικής, Κολιάτσου και Ακαδημίας Πλάτωνος.

—-

Τι πήραν τελικά;

Περί ανταλλαγμάτων ο λόγος! «Με τι αντάλλαγμα έδωσαν το όνομα;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, όπως και ακόμη πολλοί βουλευτές. «Το σκέφτηκαν καλά κι αναγνωρίζουν έναν σλαβικό λαό ως Μακεδόνες κι ένα βουλγαρικό ιδίωμα ως μακεδονική γλώσσα; Αναρωτήθηκαν σε ποιο κράτος δίνουν δικαίωμα βέτο μέσα σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ;» μας λέει ο Γιάννης Σαρίδης και συμπληρώνει: «Διάβασαν Ιστορία για να φοβηθούν, πως σε 12 μήνες ή 12 χρόνια το μελάνι της συμφωνίας θα ‘χει ξεθυμάνει κι ίσως αποτελέσει νομικίστικο κάλυμμα για άγρια πράγματα; Ρωτάω πολλά, ένα όμως δεν θα ζητήσω να μάθω: Ποιο αντάλλαγμα παίρνει η Ελλάδα».

—-

❱❱ «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν» στην… τούρτα με την οποία συνεργάτες και αντιδήμαρχοι ευχήθηκαν χθες χρόνια πολλά στον Γιάννη Μπουτάρη, που έγινε 76 ετών!

35303845 10156490942476602 2363679064591433728 n

Αργά χθες το μεσημέρι, ενώ είχε ολοκληρωθεί το πρωινό πρόγραμμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, «μπούκαραν» στο γραφείο του οι συνεργάτες του κρατώντας την όλο σοκολάτα τούρτα σε σχήμα καραβιού με πειρατική σημαία, ένα μπλε κεράκι και ένα ταμπελάκι με την ευχή «όρτσα τα πανιά και βίρα τις άγκυρες»!

Τους συνόδευσε ένα μέλος της φιλαρμονικής του δήμου τους παίζοντας στο σαξόφωνο το «Happy Birthday»!

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...